Laslo Tročanji

Varhelji i zvanično umjesto Tročanjija

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će diplomata Oliver Varhelji biti novi kandidat za evropskog komesara za susjedske odnose i proširenje nakon što je pravna komisija EU drugi put odbila imenovanje Lasla Tročanjija.

EP: Tročanji i Plumbova ne mogu biti komesari

BRISEL - Portparol Evropskog parlamenta Žoam Duš izjavio je danas da je Odbor za pravosudne poslove Evropskog parlamenta potvrdio da Laslo Tročanji i Rovana Plumb "ne mogu da budu imenovani na funkcije komesara, u skladu s ugovorima i Kodeksom ponašanja".

Slovenija opet u igri za resor proširenja EU

BANJALUKA, BRISEL - Nakon što je Evropski parlament odbio Mađara Lasla Tročanjija na poziciji novog komesara za proširenje, u Briselu se šapuće da bi novi komesar na ovoj poziciji ipak na kraju mogao biti Slovenac Janez Lenarčić.

Lenarčić umjesto Tročanjija za evropskog komesara za proširenje?

BRISEL - Postoji prijedlog da Slovenac Janez Lenarčič zamijeni u dijelu političkih snaga u EU mađarskog kandidata za komesara za susjedstvo i proširenje.

Laslo Tročanji novi komesar za susjedstvo i proširenje EU

Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila je danas nekadašnjeg mađarskog ministra pravde Lasla Tročanjija za komesara za susjedstvo i proširenje EU.

Najčitanije