Lasta

Lasta ugostila ambasadora EU u BiH Johana Zatlera

Obnovljenu tvornicu keksa i vafla Lasta u Čapljini danas je posjetio šef delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Zatler. Zajedno s domaćinom Petrom Ćorlukom, imao je priliku ući u prostore proizvodnog pogona gdje se upoznao s visoko automatizovanim procesima proizvodnje keksa kao i principima samoodrživog poslovanja.

"Lasta" ponovno leti

Ove subote, simbolično na Međunarodni dan lastavica, održalo se svečano lansiranje Lasta keksa na tržište BiH i proslava 70. rođendana branda Lasta. U ugodnom društvu brojnih poznatih lica iz svijeta marketinga, biznisa, digitalnih medija i kulture Lasta je ponovno poletjela.

Kraj drame u Lastinom autobusu u Njemačkoj, napadač priveden

BERLIN - Specijalne jedinice njemačke policije SEK okončale su večeras, talačku krizu, kako događaj u autobusu srpskog prevoznika "Lasta" , koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund - Beograd, kada je putnik koji je ušao u autobus u Frankfurtu napao vozače i ostale putnike, karakteriše njemački "Bild".

Nagrade za one koji najbolje ugoste laste i čiji dom najviše vole

"Domaćinstvo koje su laste izabrale" - naziv je takmičenja koje je organizovalo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Gazdinstvo s najviše aktivnih gnijezda, dobiće kao nagradu tonu kukuruza.

Izložba djela s kolonije "Lasta" sutra u Laktašima

LAKTAŠI - Izložba 14. saziva likovne kolonije "Lasta 2019", kojom će biti ozvaničen početak rada 15. saziva kolonije, biće otvorena sutra u galeriji JU Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru sa 300 gledalaca

MOSTAR - U Mostaru će u nedjelju biti održani 454. po redu Skokovi sa Starog mosta, koje će zbog epidemiološke situacije moći da prati samo 300 osoba.

"Lasta" obustavila saobraćaj sa Švajcarskom i Italijom

Saobraćajno preduzeće "Lasta" obustavila je od danas prevoz iz Srbije za Švajcarsku i Italiju zbog epidemije virusa korona.

Balkanski kralj toalet-papira u obnovu fabrike u BiH ulaže 20 miliona KM

Završen je proces preuzimanja "Laste" te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Evropska unija planiramo u fabriku da uložimo 20 miliona KM rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik BiH fabrike higijenskog papira Violeta, koja je kupila čapljinsku fabriku keksa i vafla.

Vozač autobusa prepustio kondukterki volan pa oboje dobili otkaz

BEOGRAD - Kondukterka T.A. (31) koja je u nedjelju vozila "Lastin" dabl-deker autobus bez dozvole na liniji Beograd - Subotica, kao i vozač N.R .(59) koji ju je zamolio da preuzme volan, otpušteni su zbog ovog incidenta.

"Lasta" ponovo polijeće

ČAPLJINA - Tvornica keksa i vafla "Lasta" Čapljina trebalo bi od 1. septembra ponovo da pokrene svoje pogne. Proteklih dana mogli su se vidjeti radnici koji rade na uređenju okoline i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona, doznao je to Čapljinski portal.

Najljepšu vrbasku lastu izveo Đorđe Gajić

BANJALUKA- Pobjednik u izvođenju čuvene vrbaske laste sa gradskog mosta u Banjaluci je 24-godišnji Banjalučanin Đorđe Gajić, koji je danas rekao da mu je ova nagrada posebno draga, jer je osvojena u rodnom gradu.

Najčitanije