Latinska Amerika

Latinska Amerika premašila Evropu po broju umrlih od korone

KARAKAS - Latinska Amerika premašila je Evropu i postala region s najvećim brojem umrlih virusa od korona u svijetu.

Broj žrtava korone u Latinskoj Americi premašio 200.000

LIMA - Broj žrtava virusa korona u Latinskoj Americi premašio je 200.000 čime je ovaj region postao jedan od globalnih epicentara pandemije.

Kina pozajmljuje milijardu dolara za vakcine Latinskoj Americi i Karibima

MEKSIKO SITI - Kina će pozajmiti latinoameričkim i karipskim zemljama milijardu dolara za nabavku vakcine protiv virusa korona, najavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

Latinska Amerika novo žarište, umrlo preko 70.000 ljudi

MEKSIKO SITI - Kriza izazvana pandemijom virusa korona u Latinskoj Americi se pogoršava - u ovom dijelu svijeta broj smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 premašio je 70.000, dok je Meksiko zabilježio najveći dnevni porast novooboljelih u prethodna 24 sata, javlja Reuters.

Pompeo: Vašington će spriječiti pobune u Latinskoj Americi

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je u ponedjeljak Kubu i Venecuelu da pokušavaju uzurpirati demokratske proteste u Latinskoj Americi kako bi ostvarile vlastite ciljeve, najavljujući da će Vašington podržati zemlje iz te regije u pokušajima da spriječe da se nemiri u njima pretvore u pobunu.

Južna Amerika ključa: No diktatura

Haos u Južnoj Americi sve više se širi, s obzirom da već desetak država u previranjima kojima se ne nazire ni kraj, ni ishod, piše Euraktiv.

Euraktiv: Haos u Latinskoj Americi se sve više širi

Haos u Latinskoj Americi sve više se širi, s obzirom na to da je već desetak država u previranjima kojima se ne nazire ni kraj, ni ishod, piše Euraktiv.

Najčitanije