Lav

Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Nagrada ide građanima

VENECIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu, koju je danas, na svečanoj ceremoniji u Veneciji, u njegovo ime, preuzeo ambasador Srbije Goran Aleksić.

Kupuju i iznajmljuju lavove zbog selfija

Policajci koji su u Pariza slučajno našli lavića u jednom "lamborginiju" tokom ovonedjeljne saobraćajne kontrole, spasili su ga od nove bizarne mode: ljudi kupuju ili iznajmljuju mladunce divljih životinja za fotografisanje.

Mladunče lava spaseno od krijumčara u Parizu

PARIZ - Francuska agencija za zaštitu životinja "Trideset miliona prijatelja" preuzela je mladunče lava koje je policija pronašla u automobilu marke "lamborgini" na Jelisejskim poljima u Parizu, saopšteno je iz Agencije.

Mladunče lava u sred Holandije

Muškarac koji je džogirao poljem u Holandiji naišao je na neobičnu scenu - mladunče lava, u kavezu istovarenom nedaleko od Tinhovena, između Utrehta i Hilversuma u središnjem dijelu zemlje, saopštila je danas policija.

Putnik u Toyoti šokirao prolaznike

Zanimljiv video snimili su svjedoci na jednoj od ulica ruskog Vladivostoka.

Rođeni prvi lavići iz epruvete

U Rezervatu za proučavanje i očuvanje divljači "Ukutula" u Južnoj Africi rođeni su prvi lavići čija je majka vantjelesno oplođena.

Lavovi ubili lovokradice: Krenuli na nosoroge i naletjeli na "kraljeve"

Iz rezervata za divlje životinje u Južnoj Africi saopštili su kako je grupu lovokradica, koji su lovili nosoroge, ubio čopor lavova.

Zagrebački gradonačelnik u Tuzli obišao lava Tumu

Afrički lav Tuma na tuzlanskoj se adresi razvija u velikog, moćnog lava. Zaključak je to gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i ravnatelja Zoološkog vrta grada Zagreba Damira Skoka nakon posjete Zoološkom vrtu Bingo.

Pobjegli dva lava, dva tigra i jaguar

Policija je ubila jednog medvjeda i traga za dva lava, dva tigra i jaguarom koji su pobjegli iz svojih kaveza u zoološkom vrtu na zapadu Njemačke.

Lav napao vlasnika rezervata pred posjetiocima (UZNEMIRUJUĆE)

Vlasnik privatnog rezervata divljih životinja "Marakele predator" u Južnoafričkoj republici zadobio je teške povrede nakon što ga je pred posjetiocima jedan lav prvo odvukao, a zatim i napao.

Najčitanije