Lavanda

Lavanda vam treba u kući, pomaže smirivanju mnogih tegoba

Lavandino ulje se još naziva i "majkom svih eteričnih ulja". Osim toga ova čudesna biljka pomaže u smirivanju mnogobrojnih tegoba.

Oslobodite se stresa pomoću ovih pet mirisa

​Redovno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama.

Oslobodite se stresa pomoću ovih pet mirisa

Redovno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama. U tom duhu i mi vam donosimo način koji nije trajno rešenje, ali u kriznim situacijama može da ublaži napetost.

3 biljke koje čiste vazduh u spavaćoj sobi

Ustanovljeno je da su neke biljke efikasnije u poboljšanju ukupnog kvaliteta vazduha i oslobađanju od toksina od drugih.

Promocija knjige "Užarena lavanda" u Banjaluci

U Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci u srijedu će biti predstavljena knjiga " Užarena lavanda", autorke Valentine Milačić.

Koristi se hiljadama godina, prednosti lavande za psihu čovjeka velike

Lavanda je korišćena u brojnim starim kulturama.

Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Višegodišnje biljke ili trajnice veoma su zahvalne za održavanje zbog toga što jednom se kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine.

Jednostavni trikovi uz koje će ladice i ormari lijepo mirisati

Ako osjećate da vam se iz ladica i ormara širi ustajali miris nakon duge zime i oprana garderoba vam gubi miris već nakon nekoliko dana u ormaru, donosimo pet trikova koji će vratiti svježinu.

Neobični ukusi lavande, ruže, zove i nane zarobljeni u flašice

Brend prirodnih sokova "Sherbetlook", koji spaja tradicionalne vrijednosti našeg podneblja sa modernim načinom života, nastao je u januaru 2019. godine.

Biljke u borbi protiv dosadnih krvopija

Dolaskom ljeta, osim lijepih stvari, dolazi, nažalost, i pokoja manje lijepa, a jedna od njih je pošast zvana komarci.

Lavanda: Biljka čija su ljekovita svojstva poznata od davnina

Stara latinska izreka kaže "Kao što je ruža miris srca, tako je lavanda miris duše". Naziv biljke potiče od rimske riječi "lavare", što znači prati odnosno kupati, jer su stari Rimljani zbog ugodne arome cvjetove lavande dodavali u mirisne kupke ili vodu kod pranja rublja.

Uzgojite lavandu u saksijama

​Lavanda može biti uzgojena iz sjemena ili reznice korijena postojeće lavande, po mogućnosti u jesen ili rano proljeće, kada je klima blaža. Ako se odlučite na uzgoj iz reznice, morate nabaviti stabljike duge bar 10 cm i zakopati ih u saksije ili zemlju.

Miris lavande sa daruvarskih polja proširio se do Banjaluke

Nekada davno živjela je djevojka nestvarne ljepote, a mnogi mladići željeli su njenju pažnju i ljubav. Nažalost, među njima bila su i dva razbojnika, koji se nisu zaustavili na djevojčinom odbijanju udvaranja, te su je jednom prilikom presreli i htjeli uzeti njenu ljubav na silu.

Lavanda, med i jogurt smiruju posljedice pretjeranog sunčanja

Dešava se da ljeti pretjeramo sa sunčanjem, na šta nas opominju crvenilo i neprijatan osjećaj na koži. Ali i za to postoji rješenje.

Koji su čudotvorni učinci lavande?

Lavanda se još naziva i mediteranskom kraljicom bilja.

Najčitanije