Lazanski

Predstavljeno vozilo "Lazanski"

Jubilarni 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2021 svečano je otvoren danas na Beogradskom sajmu u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku i dalje razvija odbrambenu industriju.

Miroslav Lazanski sahranjen u Aleji zaslužnih građana

BEOGRAD - Poznati srpski novinar, vojni analitičar i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Miroslav Lazanski bio njegov prijatelj, ali isto tako i prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i same Republike Srpske.

Milinčić: Lazanski posljednji put podiže tiraž

BEOGRAD - Komemoracija ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom održana je danas u Beogradu u prisustvu porodice, zvaničnika Srbije, političara iz regiona, kao i kolega i prijatelja ovog diplomate i jednog od najpoznatijih srpskih novinara.

Poznato kada i gdje će biti sahranjen Miroslav Lazanski

BEOGRAD - Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, koji je noćas preminuo, biće sahranjen u petak, 6. avgusta, na Novom groblju u Beogradu.

Vučić: Novo vozilo u Vojsci Srbije zvaće se po Lazanskom

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da će se novo vozilo srpske armije, koje će prozivesti Jugoimport SDPR, zvati po preminulom ambasadoru Srbije u Rusiji, vojnom komentatoru Miroslavu Lazanskom.

Preminuo Miroslav Lazanski

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Ruski tenkovi T-72 stižu u Srbiju

Beograd do kraja godine očekuje isporuku prve partije ruskih tenkova T-72 B3, izjavio je za agenciju RIA ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, dodajući da će Srbija ukupno dobiti 30 tenkova T-72 B3 i 30 oklopnih vozila BRDM-2.

Lazanski: Nijedan izaslanik za zapadni Balkan nije uspio

BEOGRAD - Novoimenovani ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ističe da američki zvaničnik Metju Palmer nije trebalo da prihvati postavljanje za specijalnog predstavnika SAD za zapadni Balkan ako je malo proučio istoriju, jer ni ostali izaslanici nisu uspjeli u svojoj misiji.

Lazanski: SAD za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

BEOGRAD - Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da današnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea u Njujorku ukazuje da SAD insistiraju na nastavku dijaloga Beograda i Prištine, te da to pokazuje da ima prostora za neku vrstu rješenja koje bi bilo prihvatljivo i za Srbiju.

Najčitanije