Lazar Prodanović

Izborni zakon svi predlažu ali ništa ne prolazi

SARAJEVO - Jedanaest mjeseci pred opće izbore u BiH lideri i politički faktori još nisu dogovorili neophodne izmjene Izbornog zakona, niti ima bilo kakvih naznaka da će to učiniti uskoro, iako je različitih prijedloga sve više.

Pelješki most sve bliži arbitraži

SARAJEVO - Ukoliko se ne postigne dogovor između BiH i Hrvatske u vezi s gradnjom pelješkom mostu, njegovu sudbinu odrediće međunarodna arbitraža.

Prodanović: Podržaćemo smjenu Savjeta ministara

SARAJEVO - Lazar Prodanović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH smatra da bi bilo logično i moralno da Savjet ministara BiH podnese ostavku, jer nema podršku ni sopstvene većine od koje je konstitusan.

Prodanović: Mala vjerovatnoća da će biti usvojene izmjene Izbornog zakona

SARAJEVO - Član Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH Lazar Prodanović sumnja da će za naredne opšte izbore 2018. godine biti usvojene izmjene Izbornog zakona BiH kad je riječ o izboru članova Predsjedništva BiH i delegata u Dom naroda parlamenta Federacije BiH (FBiH).

Izmjene Izbornog zakona: Na stolu više verzija koje se "peglaju"

SARAJEVO - Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, koje je sačinio HDZ BiH odnosno HNS BiH, iduće sedmice trebalo bi da se nađu u parlamentarnoj proceduri, potvrdio je za "Nezavisne" Nikola Lovrinovića, predsjednik Kluba HDZ BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Reklame

Najčitanije