Led

Dvije greške svi prave zimi u čišćenju kola i tako ih oštećuju

​Tokom hladnih zimskih dana, vozači muku muče sa čišćenjem snijega i leda sa svog četvorotočkaša.

Na Bentbaši u Sarajevu zaledila Miljacka

Krajem januara zima je odlučila pokazati svoju oštrinu, a Sarajevo se posljednjih dana budi okovano ledom. Temperatura je jutros dostigla 15 stepeni ispod nule, što je dovelo do stvaranja leda na rijeci Miljacki.

Više vozila sletjelo s auto-puta kod Batajnice

BEOGRAD - Više vozila sletjelo je s puta zbog leda koji se uhvatio na kolovozu na novosadskom auto-putu, na isključenju kod Batajnice, javljaju beogradski mediji.

Zašto se stakla lede iznutra?

Uz velike hladnoće dolazi i do zamrzavanja stakala automobila. Međutim, ponekad se stakla zamrzavaju iznutra, a to ne treba da vas čudi ili brine. Nije došlo do velikog problema koji ne možete riješiti uz malo truda.

Doplovili u luku sa potpuno zaleđenim automobilima na palubi

Brod ironičnog imena "Sun Rio", koji je prevozio polovne automobile iz Japana u Rusiju, uplovio je u luku Vladivostok sa palubom okovanom ledom.

Vozači oprez, moguća poledica zbog niske temperature

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj tokom noći, zbog pada temperature, moglo bi doći do formiranja poledice, pa iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozače upozoravaju na opreznu vožnju posebno na dionicama u višim, planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

Zamjena rasvjete - 1.482 LED svjetiljki u četiri banjalučka naselja

Kako bi se smanjila potrošnja električne energije kroz energetsku efikasnost, u toku je zamjena postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama u četiri banjalučka naselja.

Za novu led rasvjetu u Lazarevu 200.000 KM

BANJALUKA - Za novu led rasvjetu u banjalučkom naselju Lazarevo biće izdvojedno 200.000 KM kako bismo riješili problem postojeće rasvjete, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na sastanku sa mještanima ovog naselja.

Na mrazu je ljetnja guma tvrda poput plastike

Zimi je broj saobraćajnih nesreća šest puta veći nego ljeti. Bilo da je na putu snijeg, led, raskvašen snijeg ili samo voda – zimi gume slabije prijanjaju i imaju znatno smanjene ukupne performanse.

Kako najlakše odmagliti stakla na automobilu

Kad dođe zima, najbolje bi bilo da su nam kola u garaži, ili, ako su napolju, da ih prekrijemo prostirkom, kartonom ili folijom.

Najčitanije