Lego

Nintendo NES konzola u Lego varijanti?

Iako za sada nema zvanične potvrde, postoji mnogo naznaka da ćemo uskoro dobiti Lego varijantu NES konzole.

LEGO predstavio Lamborghini Sian FKP 37

Nakon svjetske premijere sportskog super automobila Lamborghini Sian FKP 37 na salonu automobila u Frankfurtu 2019. nije prošlo puno vremena da i slavni LEGO pokaže svoj model-igračku.

Ducati dobija svoju LEGO verziju

Za samo nekoliko sati intenzivne koncentracije, moći ćete da napravite sami svoj primerak Ducati motora.

Originalni Fiat 500 od LEGO kockica

Fiat i LEGO su u tvornici Mirafiori u Torinu predstavili novi Fiat 500 LEGO Creator Expert komplet, a tokom promocije prisutni su mogli vidjeti i originalnu verziju Fiata 500 napravljenog od LEGO kocki u prirodnoj veličini.

Bosanski kulturni centar pokrenuo internet radionicu "Čitam ti lego"

SARAJEVO - Bosanski kulturni centar KS iz Sarajeva organizuje internet radionicu pod nazivom "Čitam ti lego" za djevojčice i dječake svih uzrasta.

Interaktivni Super Mario Lego paketi stižu u avgustu

​Nakon što su Lego i Nintendo u martu najavili da rade na interaktivnim Super Mario setovima, mnogi su poželjeli da saznaju više detalja.

Impresivna izložba sastavljena od više miliona Lego kockica

Impresivne konstrukcije od plastičnih kockica danskog proizvođača igračaka Lego izložene su u prostorijama Nacionalnog stadionu u Varšavi.

Lego paket za sve ljubitelje serije "Stranger Things"

Novi Lego paket čija je tema serija "Stranger Things" najzanimljiviji je zbog toga što "The Upside Down", ili drugu dimenziju, tretira isto kao što je to slučaj i u seriji.

Otkrivena banda koja je pravila lažni "Lego"

PEKING - Kineska policija razotkrila je bandu koja je proizvodila i prodavala krivotvorene "Lego" kockice, čija je vrijednost na tržištu premašila 30 miliona dolara.

Lego sklopivi telefon kao dio novog seta igračaka

​Sklopivi telefoni okupiraju medijske naslove u posljednjih nekoliko nedjelja, a nakon što je prije 11 dana najavljen Samsung Galaxy Fold. Tako je i kompanija Lego odlučila da iskoristi talas popularnosti, te je predstavila “Lego Fold,” koji je zapravo dio Pop-Up Book seta, maskiran u Samsung marketing.

Najčitanije