Let

Rogozin o odlaganju američkog leta u svemir: Rusima oblaci nisu smetali

Generalni direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin oglasio se na Twitteru povodom otkazanog leta u svemir iz "Kenedi centra" u SAD.

Izidžet i Rajaner se vraćaju u Italiju

Niskotarifne avio-kompanije Izidžet (EasyJet) i Rajaner (Ryanair) saopštile su da će postepeno obnoviti saobraćaj u Italiji, pošto je najavljeno da će ta zemlja otvoriti granice 3. juna za države EU i Šengena.

MIP BiH učestvovao u organizaciji repatrijacijskog leta iz Moskva

SARAJEVO - Tim za krizne situacije Ministarstva inostranih poslova (MIP) u Savjetu ministara i Ambasada BiH u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se večeras iz Rusije vratila 72 lica, uglavnom studenti iz BiH i članovi njihovih porodica.

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Mjeseca

Naučnici predlažu da se kao "putnici" na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda "Orao" oko Mjeseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je zamjenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Er Srbija obnavlja putnički saobraćaj, uskoro i za Banjaluku

BEOGRAD - Er Srbija sutrašnjim letom za Cirih, u 7.20, obnavlja komercijalni putnički saobraćaj, potvrđeno je Tanjugu u srpskoj avio-kompaniji.

IATA: Potpuni oporavak vazdušnog saobraćaja 2023.

PARIZ - Vazdušni saobraćaj neće se vratiti na nivo prije epidemije virusa korona sve do 2023. godine, ocijenila je Međunarodno udruženje vazdušnog prevoza (IATA).

Er Srbija "polijeće" za dvije nedjelje

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije, odložiće početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja umjesto za planirani 1. jun na 15. jun, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Pogled u budućnost letenja: Da li ćemo ovako putovati?

Pandemija virusa korona značajno je uticala na rad avio-kompanija - najveći broj njih je smanjio promet, neke su ga potpuno ukinule, dok se druge trude da obezbijede što sigurnije putovanje koje, pogotovo u današnje vrijeme, nije potreba, nego nužnost.

Zbog korone do 31. juna otkazano dva miliona letova

Do kraja juna u svijetu je, zbog pandemije virusa korona, otkazano više od dva miliona letova, što će nanijeti gubitke od oko 252 milijarde dolara, navodi se na sajtu Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Britiš ervejz obustavlja letove na aerodromu Getvik

Britanska avio-kompanija Britiš ervejz privremeno će obustaviti sve letove sa aerodroma Getvik, druge najprometnije vazdušne luke u Velikoj Britaniji, zbog epidemije virusa korona.

Najčitanije