Letjelica

Objavljen uzrok pada letjelice u Zagrebu: "Bila je žuta i plava"

Na bespilotnoj letjelici koja je 10. marta pala na Zagreb pronađen je upaljač. Na konferenciji za novinare je saopšteno da je on bio stavljen na prednji dio aviobombe, kao i da su na letjelici bile žuta i plava boja. Na mjestu pada nastao je krater od 5,5 metara širine i 1,5 metara dubine. Istraga je utvrdila da je uzrok pada narušen slet automatskog slijetanja, pri čemu je letjelica na velikoj visini odbacila padobran. Ukupna šteta koja je načinjena prilikom pada je oko 600.000 kuna (blizu 80.000 evra).

Šta do sada znamo o misterioznoj letjelici koja se srušila u Zagrebu

ZAGREB - Čak šest tona teška i 13 metara dugačka, sovjetska bespilotna letjelica vojnog tipa pala je 11. marta uveče u širem centru Zagreba, u parku Jarun.

Mediji: Letjelica nosila bombu OFAB 100/120

ZAGREB - Bespilotna letjelica koja je nedavno pala na Zagreb Tu-141 nosila je bombu OFAB 100/120, sovjetske je proizvodnje i dizajnirana je da djeluje na laka oklopna vozila, vojne objekte i ljudstvo.

Plenković iznio nove detalje o padu bespilotne letjelice

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bespilotna letjelica koja se nedavno srušila na Zagreb bila namijenjena da nosi oružje, ali da još uvijek nije poznato odakle je lansirana.

Plenković: NATO sistem nije mogao da vidi letjelicu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da sistem NATO nije mogao da vidi letjelicu koja je nedavno pala na Zagreb, ako, kako je kazao, nije imao informaciju od onih čiji su radari bili najbliži u ovoj situaciji.

Ukrajinski ministar: Nismo lansirali dron prema Hrvatskoj

ZAGREB - Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Režnikov tvrdi da bespilotna letjelica koja se nedavno srušila na Zagreb nije ispaljena iz njegove zemlje, uz poruku da su Ukrajina i Hrvatska prijateljske zemlje, a njihovi narodi prijatelji i braća.

Bezosova letjelica spremna za novi suborbitalni svemirski let

Kompanija za kosmički turizam "Blue Origin" milijardera Džefa Bezosa povešće sljedeće nedjelje u novi suborbitalni svemirski let glumca Pita Dejvidsona, zvijezdu popularne američke serije.

Milanović: O nekim pravima ne odlučuje NATO, odlučujemo samo mi

​Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je za 11 sati sazvao konferenciju za novinare na Pantovčaku, na kojoj je govorio o padu sovjetske letjelice u Zagrebu.

Zbog drona u Zagrebu povećana pripravnost u Austriji

BEČ - Nakon pada drona u Zagrebu, austrijsko vojno vazduhoplovstvo podiglo je pripravnost, ali samo u skladu sa svojim mogućnostima.

Izvori MORH-a: Bomba pronađena u letjelici teška do 120 kg

ZAGREB - Bomba, koja je pronađena u bespilotnoj letjlelici koja se srušila u Zagrebu, teška je do 120 kilograma i eksplodirala je ispod zemlje, javlja hrvatski HRT pozivajući se na neimenovani visoko pozicionirani izvor iz Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH).

Banožić: Letjelica imala avio-bombu koja je eksplodirala

ZAGREB - Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izjavio je da su na mjestu pada bespilotne letjelice u Zagrebu pronađeni dijelovi avio-bombe koja je eksplodirala, samo se još ne zna kada.

"Krivca za pad letjelice tražiti i u državama članicama, a ne samo u NATO-u"

​ZAGREB - Kancelarija predsjednika Hrvatske poručila je da se krivac za pad bespilotne vojne letjelice u Zagreb ne može tražiti samo u NATO-u već i u državama članicama, ali da nije vrijeme da se upire prstom u bilo koga.

Plenković o padu letjelice: Ovo je čista i jasna prijetnja

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković obišaoje sa članovima vlade mjesto pada besposadne letjelice gdje se vrše istražne radnje. Na mjesto pada su i Robert Hranj, Tomo Medved, Mario Banožić i ostali članovi vlade.

Sutra nastavak uviđaja na mjestu pada letjelice u Zagrebu

ZAGREB - Na mjestu u Zagrebu gdje je pao dron sutra će biti nastavljen uviđaj, prenose hrvatski mediji.

Plenković pisao šefovima EU o padu letjelice

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je danas pismo liderima zemalja članica EU i evropskih institucija, kao i generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu u kojem ih je obavijestio o padu bespilotne letjelice u Zagrebu i zatražio tješnju saradnju EU i NATO u kontekstu dešavanja u Ukrajini kako se takvi incidenti ne bi ponavljali.

Najčitanije