Letovi

Značajno povećanje broja komercijalnih letova

MOSKVA - Ruske avio-kompanije će povećati broj komercijalnih letova ka Japanu sa ranijih 80 na 174 leta sedmično, izjavila je načelnik Odjeljenja za državnu politiku u civilnom vazduhoplovstvu u ruskom Ministarstvu saobraćaja Svetlana Petrova.

Povećan broj letova između Beograda i Tivta

Putnici će na raspolaganju imati gotovo 2.000 sjedišta više u avionima Airbus i "ATR" iz flote "AirSerbia", navodi se u zajedničkom saopštenju ove kompanije i Aerodroma Crne Gore.

Na dva najprometnija britanska aerodroma pomjereni letovi

LONDON - Na dva najprometnija britanska aerodroma, Hitrou i Getvik, letovi su pomjereni zbog tehničkih problema u glavnom centru za kontrolu vazdušnog saobraćaja za južnu Englesku, saopštili su danas zvaničnici.

Otkazano preko 300 letova Alitalije

Italijanski avioprevoznik Alitalija otkazao je više od 300 letova zbog jednodnevnog štrajka povodom pogoršanih uslova u ovom sektoru, uljučujući neuspjeh vlade da postavi ovu kompaniju na čvrste osnove.

Aviokompanija otkazali sve letove

REJKJAVIK - Islandska niskobudžetna aviokompanija "WOW Air" saopštila je da prekida aktivnosti i otkazuje sve letove, a ta odluka će pogoditi hiljade putnika na dva kontinenta.

Na frankfurtskom aerodromu otkazani letovi zbog problema sa softverom

​BERLIN - Desetine odlaznih i dolaznih letova na frankfurtskom aerodromu, najvećem u NJemačkoj, otkazano je danas zbog problema sa softverom koji je uticao na kontrolu leta.

"American airlines" prekinuo letove za Venecuelu

VAŠINGTON - Aviokompanija "American airlines" privremeno je obustavila letove za Venecuelu iz bezbjednosnih razloga, pošto je sindikat pilota naložio svojim članovima da odbiju da lete na toj relaciji.

Air Serbia uvodi letove za dva hrvatska grada

BEOGRAD - Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia će od juna 2019. uvesti direktne letove za sedam destinacija, među kojima je i Rijeka, te sezonsku liniju za Zadar, saopšteno je u srijedu u Beogradu.

Zagrebu idu letovi iz Pekinga koje je Beograd izgubio

Hrvatski ministar mora, trgovine i infrastrukture Oleg Butković sastao se u Pekingu sa kineskim ministrom trgovine Li Xiaopengom.

U zimskoj sezoni iz Sarajeva po jedan let više za Beč i Štutgart

SARAJEVO - Prema zimskom redu letenja 2018/2019. dvije aviokompanije bilježe blagi porast broja aviooperacija sa sarajevskog aerodroma i to: jednu aviooperaciju više aviokompanija Austrian Airlines za Beč, te jednu aviooperaciju više aviokompanija Eurowings za Sttutgart, potvrdili su Feni sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Najčitanije