Lexus

Luksuz na japanski način: Lexus LS

Lexus je osvježio petu generaciju svoje najluksuznije limuzine koja se za primat na tržištu takmiči samodelima kao što su Mercedes S klase i BMW Serije 7.

Lexus garantuje milion kilometara na novoj bateriji

Poslije 15 godina rada na hibridnim vozilima i skoro 2 miliona prodatih, Lexus je na tržište dostavio svoj prvi potpuno električni model pod nazivom UX 300e.

Besplatno pogledajte Lexusov dokumentarac ''Takumi Living''

Za sticanje zvanja Takumi potrebno je 60.000 sati i oni su najvještiji majstori u Japanu, a dokumentarni film ''Takumi Living'', odnosno u prevodu ''Život Takumija'' propituje budućnost zanata uz rast umjetne inteligencije.

Izabrana najpouzdaniju marka automobila u Evropi

Članice organizacije Euroconsumers objavile su rezultate godišnjeg ispitivanja pouzdanosti automobila i zadovoljstva kupaca njima.

Lexus više nije najpouzdanija automobilska marka

Američki J.D. Power objavio je najnoviju rang listu pouzdanosti automobilskih proizvođača.

Driftali na zaleđenom jezeru, loše je završilo

Na klizavoj podlozi poput leda vrlo je lako napraviti prve korake u driftanju.

Lexus sljedeće sedmice predstavlja električni auto

Lexus je konačno spreman da "zagazi" u svijet električnih automobila.

"Kineski RAV4" bi da bude i Toyota i Lexus

Zajednička kinesko-japanska kompanija GAC-Toyota predstavila je SUV koji na prvi pogled izgleda kao restilizovani RAV4, ali u pitanju je model Wildlander namijenjen kupcima u Kini. Iako ovaj automobil nećete pomiješati sa nekim od vozila marke Lexus, svaka sličnost između maske hladnjaka tog premijum brenda i Wildlandera je namjerna.

Lexus predstavio prvu jahtu

Lexus se otisnuo u nautičare, pokazuje nova jahta imena LY 650 uz koju stiže i jedan Lexus LC500. Jahta je razvijena u saradnji s kompanijom Marquis Yachts LLC koja je prihvatila najnovije metode koje Toyota koristi u proizvodnji i kontroli kvaliteta.

Coupe iz Lexusa dobio specijalnu varijantu

O Lexusu i coupe modelima u pravilu uvijek govorimo kroz spektar nevjerovatnog LFA-a, međutim iz istog izvora dolazi i jedan klasični coupe visokog stila. Sada i u posebnom izdanju.

Najčitanije