Lexus

Driftali na zaleđenom jezeru, loše je završilo

Na klizavoj podlozi poput leda vrlo je lako napraviti prve korake u driftanju.

Lexus sljedeće sedmice predstavlja električni auto

Lexus je konačno spreman da "zagazi" u svijet električnih automobila.

"Kineski RAV4" bi da bude i Toyota i Lexus

Zajednička kinesko-japanska kompanija GAC-Toyota predstavila je SUV koji na prvi pogled izgleda kao restilizovani RAV4, ali u pitanju je model Wildlander namijenjen kupcima u Kini. Iako ovaj automobil nećete pomiješati sa nekim od vozila marke Lexus, svaka sličnost između maske hladnjaka tog premijum brenda i Wildlandera je namjerna.

Lexus predstavio prvu jahtu

Lexus se otisnuo u nautičare, pokazuje nova jahta imena LY 650 uz koju stiže i jedan Lexus LC500. Jahta je razvijena u saradnji s kompanijom Marquis Yachts LLC koja je prihvatila najnovije metode koje Toyota koristi u proizvodnji i kontroli kvaliteta.

Coupe iz Lexusa dobio specijalnu varijantu

O Lexusu i coupe modelima u pravilu uvijek govorimo kroz spektar nevjerovatnog LFA-a, međutim iz istog izvora dolazi i jedan klasični coupe visokog stila. Sada i u posebnom izdanju.

Lexus na salonu automobila u Barseloni

Vodeći Lexusov kupe predstavljen je kao prototip u boji za koju je inspiracija pronađena u narandžastim nijansama kakve nastaju pri zalasku sunca...

Lexus napravio kombi

Ako su vas šokirali Lamborghini, Rolls-Royce i Bentley što su napravili SUV-ove, šta onda imate da kažete za Lexusov potez?

Predstavljen Lexus LM, luksuzni putnički kombi

Prvi kombi u istoriji luksuznog brenda pod kapom Toyote zove se Lexus LM i cilja na kupce najdubljeg džepa.

Najavljen novi Lexus

Iz Lexusa su potvrdili kako će sljedećeg mjeseca na Auto showu u Shanghaiu predstaviti novi model, kao što je i najavljeno jednom teaser fotografijom.

Lexus sprema rivala Lamborghinijevom krosoveru?

Japansku supersportski SUV trebalo bi da debituje 2020. godine.

Najčitanije