Lična karta

BiH spora na putu do slobode kretanja

BANJALUKA - Regionalni sporazum o slobodi kretanja i boravka građana, koji omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, lideri BiH, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova trebalo bi da potpišu 6. oktobra u Sloveniji, međutim pitanje je da li će BiH uspjeti završiti neophodne procedure i stvoriti mogućnost za potpis tog sporazuma koji bi od 1. januara naredne godine trebalo da stupi na snagu.

Između Turske i Srbije moći će se samo s ličnom kartom

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je prihvaćen prijedlog turskog ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoja da se građanima Srbije i Turske omogući da u Tursku, odnosno Srbiju ulaze samo s ličnom kartom.

Mijenja se lična karta u Hrvatskoj

ZAGREB - Na današnjoj sjednici hrvatske vlade, Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova ove zemlje, rekao je da se novim zakonom uveliko mijenja lična karta.

Više od polovine stanovništva Nigerije nema ličnu kartu

U Nigeriji više od polovine stanovništva nema ličnu kartu.

Hrvatska zaboravila na lične karte, preko granice i dalje samo s pasošem

BANJALUKA, SARAJEVO - Šest godina je prošlo od ulaska Hrvatske u EU, a građani BiH i dalje u tu zemlju mogu ući samo s pasošem, umjesto, kao što je bilo do jula 2013, samo s ličnom kartom.

Nevažeću ličnu kartu ima više od 200.000 građana BiH

SARAJEVO - Važeću ličnu kartu u BiH nema 204.570 lica, od kojih je u Federaciji BiH 115.278, u Republici Srpskoj 80.816, a 8.476 u Brčko distriktu, podaci su Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

Građani BiH u Makedoniju od danas samo sa ličnom kartom

SARAJEVO - Građani BiH i Makedonije od danas granične prelaze ove dvije zemlje mogu da prelaze sa ličnim kartama.

Stotine hiljada birača bez lične karte

SARAJEVO - Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu (IDDEEA) Arif Nanić potvrio je za N1 kako broj važećih ličnih karata koje su izdate u Bosni i Hercegovini osobama starijim od 18 godina ne odgovara broju birača koji bi trebali glasati na izborima 2018. godine.

Sistem za izdavanje ličnih karata još uvijek ne radi

BANJALUKA - Čitaoci "Nezavisnih" požalili su se da sistem za izdavanje ličnih karata u Banjaluci još uvijek ne radi.

U Makedoniju od danas sa ličnom kartom

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Skoplju sa premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Najčitanije