Lični podaci

Uhapšeni osumnjičeni za krađu ličnih podataka

BANJALUKA - Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno korištenje ličnih podataka uhapšeni su N.M. i S.T. iz Prijedora, N.L. iz Doboja. D.P. iz Bijeljine i A.R. iz Han Pijeska, saopšteno je iz MUP-a RS.

Na Dan zaštite ličnih podataka upozoreno: Podaci osvanu na sajtovima

SARAJEVO - U prethodnoj godini Agencija za zaštitu ličnih podataka najviše postupaka vodila je u oblasti video-nadzora, kako u poslovnim prostorijama, tako i u zgradama, a susretali su se i s objavama ličnih podataka na službenim i internet stranicama u privatnom i javnom sektoru.

APIF otkriva kućne adrese i lične podatke privrednika u RS

BANJALUKA - Svako ko posjeduje elementarno poznavanje rada na računaru, uz nekoliko klikova mišem može da vidi na kojoj kućnoj adresi su prijavljeni ili borave direktori nekih od najvećih kompanija u RS.

Facebook kažnjen sa pet milijardi dolara

Američka savezna trgovinska komisija objavila je u srijedu da će kompanija Facebook morati da plati kaznu u iznosu od pet milijardi dolara, zbog niza skandala sa ugrožavanjem privatnosti njegovih korisnika.

Lični podaci korisnika "Facebook-a" dostupni na internetu

LONDON - Lični podaci 257.000 korisnika "Facebook-a", uključujući privatne poruke 81.000 korisnika, bili su dostupni na internetu od početka septembra, a moguće je da su ih dijelili ruski hakeri, javio je Bi-Bi-Si.

5 stvari koje ne smijete da radite na poslovnom kompjuteru

Većina ljudi poslovne kompjutere koristi više od osam sati dnevno, a nekada ih koriste i kao svoje primarne računare. Međutim, pet stvari koje se nalaze u nastavku morate da znate kako ne biste ugrozili svoju bezbijednost i mjesto u firmi.

Najčitanije