Ličnost godine

Na operacionim stolovima sve više kovid pozitivnih

Zbog pandemije koja u BiH traje već osam mjeseci rad klinika za hirurgiju, iako reorganizovan, nije umanjio imperativ zaposlenih da svoj posao obavljaju najbolje i da spasavaju živote onih koji završavaju na operacionom stolu, a na operaciji završe i pacijenti zaraženi virusom korona.

Iza leđa korone: "Najviše nas naljuti kad ljudi kažu da je virus velika laž"

Širom BiH tačno u 20 časova u martu prolamao se aplauz kao podrška svim ljekarima, medicinskim radnicima i osoblju koji su tih dana, početkom svjetske pandemije, vodili bitku sa virusom korona.

Mikrobiolozi: Noćivaju na poslu, na odmore nisu išli

Specijalisti mikrobiologije i čitavi timovi u zavodima mikrobiologije od kako je počela pandemija uglavnom zbog obima posla i da se što brže stigne s testovima često noćivaju na poslu, odmore nisu koristili, a socijalna viđanja su sveli na najmanju moguću mjeru i život im se sveo na relaciju posao - kuća.

Rekli su o bijelim mantilima

Nosioci vlasti u BiH podržali bijele mantile i njihovu borbu sa virusom korona.

Ekipe Hitne pomoći: Požrtvovanost pobijedila apokaliptične scene

Na prvoj liniji u borbi protiv virusa korona su i radnici službi i odjela hitne pomoći širom BiH, a kažu da se, iako je zaštitna oprema postala njihova svakodnevica, javio i dodatni rizik koji u doba pandemije predstavljaju izlazak na teren i pružanje prve pomoći pacijentima.

Šeranić za "Nezavisne": Zdravstveni radnici su heroji kojima moramo pomoći

Zdravstveni radnici, vozači saniteta, spremačice, laboranti i drugo osoblje su heroji koji rizikuju svoj život da bi pomogli pacijentima koji su zaraženi virusom korona, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prisjetivši se dvojice kolega koji su izgubili život liječeći pacijente.

Mirza Palo, predstavnik SZO: Zdravstveni radnici najranjivija grupa

Najbolji način da građani zahvale zdravstvenim radnicima na svemu što rade u borbi protiv kovida je da se zaštite od zaraze i tako pomognu da se smanji obim posla i izlaganja virusu, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Mirza Palo, predstavnik Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH.

Zaboravljeni aplauz

Kada je te 2003. pokrenuta manifestacija "Ličnost godine" "Nezavisnih novina" bez prevelikih ambicija, ali s ogromnom željom da se pošalju neke važne poruke, imali smo nekoliko smjernica kojih smo se držali svih ovih godina - pokazati da smo kao medij prepoznali zalaganje i trud, dobru volju da se mijenja ambijent u kojem živimo, da smo vidjeli sve sjajne priče naših kolega, ali i anonimne heroje koje smo željeli na simboličan način da nagradimo.

Lavovska borba bez predaha na kovid odjeljenjima

Zamislite da ronite, da vam pod ronilačku masku uđe voda i vi ne možete da dišete, borite se za dah, eto, takav je osjećaj pacijentima koji su priključeni na kiseonik, oni se jednostavno guše i vi ih gledate, a ne možete da im pomognete.

Nagrada za ličnost godine u rukama "bijelih mantila"

Uređivački kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine odlučio je da za ličnost godine proglasi "bijele mantile" i na taj način im zahvali za svu požrtvovanost u proteklih skoro devet mjeseci.

Najčitanije