Liban

Liban predstavio svoj prvi električni automobil

U Libanu, zemlji koju je zahvatila kriza i čija je elektromreža među najlošijima u svijetu, javnosti je predstavila prvi "100 odsto" električni automobil.

Požar u Bejrutu, crni oblak dima nad lukom

U luci u Bejrutu je izbio požar, nešto više od mjesec dana od stravične eksplozije skladišta amonijum-nitrata u tom gradu, u kojoj je poginula 191 osoba.

Sljedeća tri mjeseca ključna za promjene u Libanu

PARIZ - Sljedeća tri mjeseca biće ključna za donošenje promjene u Libanu, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron. On je za "Politiko" rekao da bi moglo doći do kaznenih mjera ukoliko se ne desi promjena u Libanu.

Libanski advokat tužio najviše zvaničnike zbog eksplozije

BEJRUT - Libanski advokat Majd Harb podnio je tužbu protiv predsjednika i premijera Libana zbog toga što, navodno, nisu preduzeli ništa da uklone opasan materijal iz luke u Bejrutu u čijoj eksploziji je poginulo više od 180 ljudi.

FBI i Liban sarađuju na istrazi eksplozije

FBI će se pridružiti Libanu i drugim međunarodnim istražiocima u istrazi masovne eksplozije u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo više od 170 ljudi, ranjeno na hiljade i prouzrokovana velika razaranja, izjavio je američki diplomata.

Odobreno uvođenje vanredne situacije u Bejrutu

BEJRUT - Poslanici libanskog parlamenta odobrili su danas uvođenje vanredne situacije u Bejrutu, čime su vlasti dobile dodatna ovlaštenja.

Liban: Istraga će obuhvatiti zvaničnike i ministre

Istraga o razornoj eksploziji u luci u Bejrutu obuhvatiće svakog zvaničnika, zaposlenog i ministra koji je bilo šta znao o opasnom uskladištenom materijalu, izjavili su danas bezbjednosni izvori.

Rukovodioci Libana u julu upozoreni na moguću eksploziju u Bejrutu

BEJRUT - Libanski bezbjednosni zvaničnici upozorili su premijera i predsjednika države u julu da 2.750 tona amonijum nitrata u skladištu u bejrutskoj luci predstavlja rizik i da bi glavni grad mogao biti uništen u slučaju eksplozije, navodi se u dokumentima u koje je Rojters dobio uvid.

Eksplozija u Libancima probudila želju da ponovo budu francuska kolonija

Eksplozija amonijum-nitrata u bejrutskoj luci 4. avgusta i posjeta francuskog predsjednika Emanuela Makrona Libanu dva dana potom, uzrokovale su jedan sasvim neobičan čin. Oko 50.000 građana Libana potpisalo je peticiju kojom traže da Francuska preuzme kontrolu nad njihovom zemljom.

Iran: Ne politizovati eksploziju u Bejrutu

TEHERAN - Iran je saopštio danas da države treba da se uzdrže od politizacije velike eksplozije u Bejrutu prošle sedmice i da SAD treba da ukinu sankcije protiv Libana.

Najčitanije