Liberalizacija

Vlada RS o osiguranju u saobraćaju: Produžen rok za liberalizaciju

BANJALUKA - Prolongirani su utvrđeni rokovi za uvođenje djelimične i potpune liberalizacije cijena osiguranja od auto-odgovornosti za period od tri godine, nakon što je Vlada RS u petak utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Liberalizacija tržišta put ka haosu

​BANJALUKA - Postupak liberalizacije tržišta u oblasti auto-odgovornosti bi trebalo odgoditi jer, prema iskustvima iz okruženja, vidimo da nismo spremni na to, rekao je Milomir Durmić, predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori RS.

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Kosovo dobilo zeleno svjetlo za viznu liberalizaciju

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da je Kosovo ispunilo sve uslove za ukidanje viznog režima.

Han: Prije ljetne pauze o viznoj liberalizaciji KiM

LONDON - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je u Londonu da će EU prije ljetne pauze u radu biti donijeta odluku o liberalizaciji vižnog režima za državljane koji imaju kosovski pasoš.

Najčitanije