Libija

Merkelova i Sisi razgovarali o Libiji

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel razgovarala je danas sa predsjednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem o sukobima u Libiji, saopštila je Vlada Njemačke.

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

Ubijeni migranti u Libiji bili mučeni radi otkupa

DAKA - Trideset migranata koje su sredinom sedmice ubili krijumčari u Libiji bili su oteti tokom ulaska u tu zemlju u potrazi za poslom i potom su mučeni radi otkupa, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Bangladeša.

U Libiji iz osvete ubijeno 30 migranata

TRIPOLI - Porodica krijumčara ljudi iz Libije ubila je 30 migranata iz osvete zbog njegove smrti, saopštila je danas međunarodno priznata Vlada nacionalnog jedinstva (GNA).

Bondarev: Moguće je da su avioni u Libiji sovjetski ne ruski

MOSKVA - Predsjedavajući Komiteta za odbranu u Gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Bondarev snažno je danas negirao tvrdnje američke vojske da je Rusija poslala borbene avione u Libiju radi podrške snagama libijskog generala Kalife Haftara.

Vojska SAD optužila Rusiju za vojnu intervenciju u Libiji

KAIRO - Afrička komanda američke vojske (AFRICOM) optužila je Rusiju da je poslala svoje borbene avione u Libiju da pomognu ruskim dobrovoljcima koji se bore na strani snaga Kalife Hiftera, izvjestio je AP.

Eskalacija sukoba: Snage libijske vlade preuzele ključnu bazu od Haftarovih snaga

Snage međunarodno priznate libijske vlade saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad ključnom vojnom bazom u predgrađu Tripolija.

Haftar proglasio ramazansko primirje u Libiji

BENGAZI - Libijski general Kalifa Haftar saopštio je da će njegove snage prekinuti s neprijateljstvima za sveti muslimanski mjesec ramazan

General Haftar - strah i trepet u Libiji

General Kalifa Haftar obećava da će dovesti Libiju u red. Ali ima naznaka da Haftar šuruje sa islamističkim grupama i zavodi teror. No neki međunarodni akteri i dalje misle da samo čvrsta ruka donosi stabilnost.

Dvojica turskih vojnika poginula u Libiji

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da su dvojica turskih vojnika poginula u Libiji, gdje je Ankara uputila snage i sirijske borce da bi podržala međunarodno priznatu vladu u toj sjevernoafričkoj zemlji.

Najčitanije