Libija

Ministar unutrašnjih poslova Libije preživio pokušaj atentata

TRIPOLI - Konvoj u kojem se nalazio ministar unutrašnjih poslova u libijskoj Vladi nacionalnog jedinstva /GNA/ Fati Bašaga napadnut je na auto-putu između Džanzura i Tripolija, javila je televizija "El Arabija".

Američka ambasada: Nafta i dalje blokirana, Haftar prekršio obećanje

KAIRO - Libijski komandant Halifa Haftar obavezao se da će okončati višemješecnu blokadu energetskog sektora najkasnije do 12. septembra, ali su naftne luke i polja i dalje zatvoreni, navodi se u saopštenju američke ambasade u ovoj zemlji.

Stravična eksplozija u Tripoliju

TRIPOLI - Snažna eksplozija prolomila se Tripolijem rano jutros, potvrdili su Rojtersu građani libijske prestonice, a gusti, crni dim dizao se visoko iznad gradskih ulica.

Da li će Libija biti podijeljena na istok i zapad?

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES ocjenjuje da je najopasnije u višegodišnjem ratu u Libiji to što glavni igrači u tom sukobu ne brine teritorijalna cjelovitost te zemlje.

Merkelova i Sisi razgovarali o Libiji

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel razgovarala je danas sa predsjednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem o sukobima u Libiji, saopštila je Vlada Njemačke.

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

Ubijeni migranti u Libiji bili mučeni radi otkupa

DAKA - Trideset migranata koje su sredinom sedmice ubili krijumčari u Libiji bili su oteti tokom ulaska u tu zemlju u potrazi za poslom i potom su mučeni radi otkupa, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Bangladeša.

U Libiji iz osvete ubijeno 30 migranata

TRIPOLI - Porodica krijumčara ljudi iz Libije ubila je 30 migranata iz osvete zbog njegove smrti, saopštila je danas međunarodno priznata Vlada nacionalnog jedinstva (GNA).

Bondarev: Moguće je da su avioni u Libiji sovjetski ne ruski

MOSKVA - Predsjedavajući Komiteta za odbranu u Gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Bondarev snažno je danas negirao tvrdnje američke vojske da je Rusija poslala borbene avione u Libiju radi podrške snagama libijskog generala Kalife Haftara.

Vojska SAD optužila Rusiju za vojnu intervenciju u Libiji

KAIRO - Afrička komanda američke vojske (AFRICOM) optužila je Rusiju da je poslala svoje borbene avione u Libiju da pomognu ruskim dobrovoljcima koji se bore na strani snaga Kalife Hiftera, izvjestio je AP.

Najčitanije