Lica sa invaliditetom

Korona dodatno pogoršala položaj osoba sa invaliditetom

BANJALUKA - Život osoba sa invaliditetom u Republici Srpskoj, iako je generalno veoma težak, još više je otežan situacijom izazvanom pandemijom virusa korona.

12. sportski susreti osoba s invaliditetom: Takmičenje umjesto priče o problemima

BANJALUKA - Lica s invaliditetom se, kao i sve druge kategorije stanovništva, na razne načine mogu uključiti i biti korisni po društvenu zajednicu te je svoju produktivnost danas oko 140 učesnika pokazalo na tradicionalnim 12. sportskim susretima osoba s invaliditetom, koji su održani u banjalučkoj dvorani "Borik" povodom 3. decembra, Svjetskog dana osoba s invaliditetom.

Šeranić: Cilj da se unaprijedi kvalitet života lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je cilj resornog ministarstva da unaprijedi kvalitet života lica sa invaliditetom, te pruži podršku u ostvarivanju njihovih prava.

Osobe s invaliditetom satjerane "uz zid"

BIHAĆ - Savez udruženja osoba s invaliditetom USK pokrenuo je kampanju pod nazivom "Uz zid" zbog, kako kažu, ignorantskog i diskriminatorskog ponašanja Vlade USK prema njima.

Odluka Vlade RS: Četiri miliona KM za unapređenje položaja lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje položaja lica sa invaliditetom naknadom za ličnu invalidninu.

Izbo dvojicu nepokretnih štićenika

PRIJEDOR - Miroslav G. (21), štićenik Doma za lica sa invaliditetom u Čirkin polju u Prijedoru, uhapšen je zbog sumnje da je u sobi ove javne ustanove nožem izbo dvojicu nepokretnih štićenika, šezdesettrogodišnjaka i tridesetogodišnjaka.

Lica s invaliditetom uskoro neće morati plaćati putarine u RS

BANJALUKA - Organizacija amputiraca UDAS RS je već dva puta dostavljala Ministarstvu saobraćaja i veza RS inicijativu za izmjene i dopune Zakona o javnim putevima RS, kako bi se osobe s invaliditetom oslobodile plaćanja naknada na autoputevima u RS, a kako je "Nezavisnim" potvrđeno u Ministarstvu, invalidna lica će se autoputevima RS uskoro voziti bez plaćanja putarine.

Savanović: Lica sa invaliditetom treba integrisati u društvo

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović smatra da lica sa invaliditetom treba da budu integrisana u društvo i da daju svoj doprinos u onoj mjeri koliko to mogu.

U Banjaluci nove rampe za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Na više lokacija u Banjaluci, uglavnom u užem centru, postavljene su nove rampe za lakše kretanje lica sa invaliditetom i njihovo bezbjedno učestvovanje u saobraćaju.

Poslodavci u RS se teško odlučuju na zapošljavanje osoba sa invaliditetom

BANJALUKA - Iako Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida refundira doprinose poslodavcima u RS koji zaposle lica sa invaliditetom, malo ih je spremno da zaposli osobe iz ove kategorije.

Najčitanije