Lice

Pripremite tonik od krastavca za njegu kože tokom ljeta

Imamo dosta opcija za negu kože ovih dana, a tokom ljeta, težimo losionima i kremama kako bismo zaštitili našu kožu od štetnih UV zraka.

Skinite godine sa lica

Donosimo vam 15 savjeta kako da skinete bore sa vašeg lica i koži povratite mladolik izgled.

Suva i dehidrirana koža nisu isto

Mislite da su suva i dehidrirana koža ista stvar? Nažalost, niste u pravu. Jedno je tip, a drugo je stanje kože. Iziskuju različitu njegu, a dodatni problem je i to što možete istovremeno imati i suhu i dehidriranu kožu.

Francuski hirurg sproveo nikad ranije izvršen zahvat

Francuski hirurg je uradio drugu transplantaciju lica na istom pacijentu, što nikad ranije nije urađeno, a pacijent se osjeća dobro i čak je nedavno proveo vikend u Bretanji.

Šta akne, podočnjaci i crvenilo kože otkrivaju o zdravlju?

Od prevelike konzumacije alkohola naše lice će biti podbulo, blijedožute boje i na kraju naborano. No, alkohol nije jedina životna navika koja može štetiti ljepoti i zdravlju kože – stres, previše vježbanja, pa čak i promjena prehrane u vegetarijansku mogu se vidjeti na vašem licu.

Njega lica korak po korak

Kako bi vaša rutina za njegu lica bila što uspješnija, veoma je bitno da uvedete tačan redoslijed korištenja proizvoda. Ako još niste sigurni kojim bi redom trebalo da idete, mi smo tu da vam pomognemo.

Zimska maska za blistavo i sjajno lice

Hladnoća, vjetar i suh vazduh u zatvorenim prostorima loše utiču na kožu.

Prekrijte sve nepravilnosti na licu uz četiri jednostavna trika

Još uvijek mislite da je skrivanje bubuljica i tamnih krugova ispod očiju gotovo nemoguća misija? Sve što treba je malo hidratacije, korektor i pravilan aplikator za puder u tonu koji odgovara vašoj koži. Da, tako je jednostavno!

Napravite sami prirodne maske za lice

Maske su najbolji izbor u borbi protiv zime, a najbolje su one koje same napravimo kod kuće. Hladni zimski uslovi mogu oštetiti našu kožu, a to se posebno odnosi na nježnu kožu lica koja je neprestano izložena vjetru i hladnoći. Upravo zato, licu je potrebno pružiti odgovarajuću njegu i zaštitu.

Kako vas vaše lice upozorava da vam nedostaju ključni vitamini?

Nedostatak vitamina u organizmu je mnogo češća pojava nego što mnogi od nas mogu da zamisle

Najčitanije