Lice

Makeup rutina: Kako odabrati savršenu nijansu pudera?

Zbog doze svježine koju daje licu, mnoge žene širom svijeta izdvajaju puder kao jedan od osnovnih proizvoda svakodnevne makeup rutine. Stoga, potraga za idealnom nijansom može se pretvoriti u stresan i zamoran posao.

Tri koraka pomoću kojih ćete pripremiti kožu za toplije dane

Poslije dugih zimskih mjeseci, koža lica kod većine izgleda umorno, dehidrirano i bez prirodnog sjaja. Vjetar, niske temperature, pa i kreme koje smo nanosili u toku zime, ostavili su trag na koži lica.

Rumenilo na bočnoj strani lica: Tehnika koja obrazima daje sjaj

Uglavnom ga nanosimo na sam vrh obraza, na mjesto koje je istaknuto kad se nasmiješimo. Ali jedan od trikova, kako vizualno podići obraz te licu dati poseban dojam je apliciranje rumenila više bočno te na sam vrh obraza.

Maska od samo dva sastojka za oporavak suve kože

Sve je više toplih proljećnih dana. To znači da je vrijeme da promijenimo i rutinu, kada je njega lica i kože u pitanju.

"Sumnjivo lice" pretpremijerno u NP RS

Sinoć je u Narodnom pozorištu Republike Srpske pretpremijerno izvedena predstava "Sumnjivo lice", rađena prema tekstu najpoznatijeg srpskog komediografa Branislava Nušića, a u režiji hrvatskog reditelja Ivana Plazibata.

"Sumnjivo lice" na sceni NP RS: Spoj Nušića i Tarantina donio neočekivani prosjek

BANJALUKA - Premijera kultnog komada "Sumnjivo lice" Branislava Nušića najavljena je za srijedu sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, u izvedbi ansambla ove kuće i u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivana Plazibata.

Premijera "Sumnjivog lica" u NP RS: "Ne očekujte tradicionalnog Nušića"

BANJALUKA - Predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića i u režiji Ivana Plazibata ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) premijerno će izvesti na Velikoj sceni ove kuće u srijedu s početkom u 20 časova.

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

Maska za suvu kožu od samo dva sastojka

Zimu ostavljamo iza sebe i polako, ali sigurno uživamo u toplim i sunčanim danima. Ovo je i znak da je vrijeme da promijenimo svoju rutinu njege lica i kože. Lice svakako prvo ojseća sve promjene spoljnih uticaja i zato bi trebalo da posvetite posebnu pažnju ovom dijelu tijela.

Hapšenje u Banjaluci zbog ugrožavanja sigurnosti maloljetne osobe

BANJALUKA - Osoba S.Š. iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je ugrozila sigurnost maloljetnog lica, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Od ova četiri vitamina zavisi blistavost lica

​Kada je njega kože u pitanju, svima su poznata zlatna pravila: skidanje šminke blagim mlijekom ili uljem, zatim umivanje i na kraju nanošenje proizvoda za njegu u vidu dnevne ili noćne kreme.

Maska od kurkume čisti kožu i daje joj blistavost

​Pored hidratantne kreme koju treba koristiti svakodnevno, poželjno je jednom nedjeljno staviti njegujuću masku.

Ansambl NP RS počeo rad na predstavi "Sumnjivo lice"

BANJALUKA - Ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) početkom ove sedmice zajedno sa nagrađivanim hrvatskim rediteljem Ivanom Plazibatom započeo je čitaće probe za kultni komad Branislava Nušića "Sumnjivo lice", a prema najavama premijera bi trebalo da bude 20. aprila.

Američka kompanija Clearview AI želi fotografije lica svih ljudi na svijetu

​Krajem prošle godine njihova baza podataka uključivala je oko 10 milijardi fotografija, a sada traže novac kako bi tu brojku povećali na 100 milijardi.

Gazde neće plaćati što mušterije ne nose maske

BANJALUKA - Vlasnici trgovina, kafića, frizerskih salona i drugih objekata u Srpskoj više ne mogu biti sankcionisani ako fizička lica u njihovim prostorijama ne nose zaštitne maske, dok su ranijim propisima za to bile predviđene kazne teške i po 2.500 maraka.

Najčitanije