Lihvar

Film "Lihvar" otvorio drugi dio 15. festivala "Prvi kadar"

Projekcijom igranog filma "Lihvar" Nemanje Ćeranića, prvog domaćeg filma snimljenog tokom pandemije, večeras je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastavljen drugi dio 15. Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar", koji je prije dva dana počeo u Zvorniku.

"Prvi kadar" predstaviće 40 najboljih filmova iz cijelog svijeta

ISTOČNO SARAJEVO - Petnaesto izdanje Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar", na kojem će se za glavnu nagradu "Stećak kneza Pavla Radenovića" takmičiti 40 najboljih ostvarenja iz cijelog svijeta, biće održano od 29. novembra do 2. decembra u Zvorniku i Istočnom Sarajevu.

Vidović za "Nezavisne": Ne zanosim se nagradama, služe mi kao putokaz

Banjalučki glumac Zlatan Vidović nagrađen je za sporednu mušku ulogu u novom filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića, na ovogodišnjem 15. Mostar film festivalu (MOFF), koji je u ponedjeljak naveče svečano zatvoren na sceni "Hrvatskog narodnog kazališta".

"Lihvar" - prvi srpski film nakon pandemije

Snimanje filma „Lihvar“ počelo je još 15. marta, a samo dan kasnije prekinuto je zbog pandemije. Ovo je prvo dugometražno ostvarenje reditelja Nemanje Ćeranića, poznatog po serijama "Švindleri" i "Grupa", kao i po kratkim filmovima "Stočar" i "Soba smrti".

Najčitanije