Liječenje

Liječenje na ljetovanju na teret FZO RS

BANJALUKA, PRIJEDOR - Svi osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji se u narednom periodu spremaju za put ili ljetovanje u inostranstvu, imaju mogućnost da se u slučaju potrebe liječe u više evropskih zemalja.

Više od trećine Srba koristi "bakine lijekove"

Kada osjete prve simptome prehlade ili stomačnog virusa više od trećine Srba poseže za "bakinim kućnim lijekovima", u Evropi u tome prednjače Nijemci, dok se Italijani i Belgijanci u najvećem broju slučajeva oslanjaju na apoteku.

Kako liječiti uporni kašalj?

Stalni, uporni kašalj slabi cjelokupni organizam, ne da vam da mirno spavate, grlo vam čini bolnim, a nerijetko može da ugrozi pluća. Primjenom nekoliko savjeta možete da ga smirite, i to na prirodan način.

U Srpskoj 83 osobe oboljele od hemofilije, potrebni kvalitetniji lijekovi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj živi 83 oboljelih od hemofilije tipa A, a svake godine otkrije se barem jedan slučaj ovog oboljenja i to obično kod novorođenčadi, izjavila je nacionalni koordinator za hemofiliju u Srpskoj Jelica Predojević Samardžić.

Njemačka klinika oprostila dug za liječenje blizanaca iz Bihaća

BIHAĆ - Humanitarne akcije koje su organizovane u proteklom periodu kako bi se prikupila sredstva za plaćanje troškova liječenja šestomjesečnih blizanaca Amara i Davuda Derviševića iz Bihaća su obustavljene, saopštili su njihovi roditelji.

Djevojčici iz Prijedora potrebna pomoć jer gubi vid

PRIJEDOR - Petogodišnjoj Lei Ališić iz Prijedora potrebna je pomoć dobrih ljudi za liječenje jer je nakon operacije počela naglo da gubi vid.

Petogodišnjoj Lei Ališić potrebna pomoć za operaciju oka

PRIJEDOR - Petogodišnjoj Lei Ališić iz Prijedora neophodna su novčana sredstva za operaciju oka.

Bombašu iz Banjaluke produženo prisilno liječenje

BANJALUKA - Željko Stevanović osuđen zbog ubistva vozača autobusa Bore Topića 2014. godine, ostaje još godinu dana na prisilnom liječenju.

Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove

SANSKI MOST - Mehemed Hadžić (44) iz Sanskog Mosta kaže da je životno ugrožen zbog aneurizma srčane arterije, odnosno njenog abnormalnog proširenja, koje može uzrokovati trenutnu smrt.

Vučković: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM

BANJALUKA - Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

Najčitanije