Liječenje

Ljekar Aleksandra Ješić: Koncept smanjenja štete koristan u medicini

Iako se u Americi koncept "smanjenja štete" (harm reduction), kao terapija za različite bolesti, primjenjuje već 30 godina, zvanična medicina kod nas ovaj vid terapije i dalje 'stidljivo" proučava i uvodi u tokove liječenja, kaže dr Aleksandra Ješić, ljekar specijalista opšte medicine.

Ocu dvoje djece hitno potrebno 35.000 evra za spas života

SANSKI MOST - Kako bi se spasio život Amira Bajrića (43) iz sela Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, neophodno je što prije osigurati sredstva u iznosu od 35.000 eura.

Lipa tjera nesanicu

I dok uživate u očaravajućem mirisu lipe, iskoristite ovo vrijeme da je naberete i osušite za čaj.

Psihijatrijsko liječenje sinu koji je majku napao satarom

BANJALUKA - Četrdesetpetogodišnjem Emiru B., koji je optužen da je prije tri mjeseca u Banjaluci pokušao ubiti sedamdesetpetogodišnju majku Raziju I., Vijeće banjalučkog Okružnog suda izreklo je juče mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi.

Oglasili se Šumaherovi ljekari

Naredni korak u liječenju je operacija.

Odobreno 111 rješenja za liječenje djece iz RS u inostranstvu

Fond solidarnosti donio je ukupno 111 rješenja kojima je odobrena dijagnostika i liječenje djece iz Republike Srpske u inostranstvu.

Srpska se sprema za liječenje krvnom plazmom

BANJALUKA - Republika Srpska razmatra mogućnosti nabavke neophodne opreme kako bi u skorijoj budućnosti, osim već utvrđenih protokola koji daju ohrabrujuće rezultate, zaražene virusom korona liječili i krvnom plazmom oporavljenih.

Dubičanki Anji Budimir potrebna pomoć za liječenje

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić pozvao je sugrađane, ljude u zemlji i inostranstvu da pomognu porodici Budimir iz ove lokalne zajednice u kojoj je dvadesetdvogodišnja Anja oboljela od tumora na mozgu i vratnom dijelu kičme.

Žena Toma Henksa progovorila o liječenju od virusa korona

Rita Vilson, američka glumica i supruga slavnog oskarovca Toma Henksa, juče se putem videopoziva uključila u emisiju “CBS This Morning” voditeljke Gejle King u kojoj je prenijela vlastito iskustvo s hlorokinom – kontroverznim lijekom koji se inače koristi u borbi protiv malarije, a za kojeg brojni tvrde da pomaže u borbi protiv vladajućeg virusa korona.

U SAD koriste krvnu plazmu izliječenih za liječenje novooboljelih

VAŠINGTON - Ljekari u bolnicama u Sjedinjenim Američkim Državama, uz pomoć metoda starog više od jednog vijeka, koji se oslanja na krvnu plazmu dobijenu od izliječenih pacijenata, pokušavaju da izliječe novooboljele od virusa korona.

Najčitanije