Liječenje

Sofija sve bolje, roditelji apeluju: Treba pomoći i drugoj djeci

Prošla su dva mjeseca otkako je mala Sofija Markuljević s roditeljima otišla na liječenje u San Francisko. Stigle su i vijesti koje cijela Srbija željno očekuje: Sofija je svakim danom sve bolje. Stefan i Marija Markuljević sada apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akcijama za pomoć u liječenju druge bolesne djece.

Zbog korone se u bolnici liječila više od pola godine

VAŠINGTON - Amerikanka Diana Her liječila se u bolnici 196 dana od virusa korona.

Korak bliže prvom koraku: Mala Sofija stigla u Los Anđeles

Jednogodišnja Sofija Markuljević, koja je ujedinila humane ljude Srbije, stigla je na liječenje u Los Anđeles, objavili su njeni roditelji na društvenim mrežama.

Njemačka i Francuska nude liječenje Navaljnom

PARIZ - Njemačka i Francuska ponudile su da u svojim zdravstvenim ustanovama pruže medicinsku njegu ruskom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, koji je u teškom zdravstvenom stanju usljed navodnog trovanja.

Med efikasniji od antibiotika kod upala gornjih disajnih puteva

Med je bolji u liječenju upaljenog grla, zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja od konvencionalnih lekova, uključujući tu i antibiotike, zaključak je nove studije stručnjaka sa Univerziteta u Oksfordu.

Pobjegao sa UKC RS pa osumnjičen da je ukrao automobil

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 16. avgusta, priveli su R.D., osumnjičenog da je ukrao fijat punto, a za kojeg je naknadno utvrđeno da je samovoljno napustio liječenja na UKC RS nakon saobraćajnog udesa, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Krao novac iz kutije za liječenje bolesnog djeteta

ČAČAK - Snimak iz Čačka, na kom se vidi kako dva muškarca pljačkaju kutiju namijenjenu za pomoć malom Milošu na kiosku fast fuda, dok kupuju sebi pljeskavicu, šokirao je sve na društvenim mrežama. Jedan od njih sve vrijeme prikriva drugog, dok on bez stida i srama zavlači ruku i vadi novac iz kutije za humanitarnu pomoć.

Dvogodišnjem Stefanu Novakoviću potrebna pomoć za liječenje

ISTOČNO SARAJEVO - Dvogodišnjem dječaku Stefanu Novakoviću iz Istočnog Sarajeva, koji ima tumor na kičmenoj moždini, hitno je potrebno obezbijediti minimalno 19.000 evra za operaciju u Turskoj, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u organizaciji Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočne Ilidže.

Ljekar Aleksandra Ješić: Koncept smanjenja štete koristan u medicini

Iako se u Americi koncept "smanjenja štete" (harm reduction), kao terapija za različite bolesti, primjenjuje već 30 godina, zvanična medicina kod nas ovaj vid terapije i dalje 'stidljivo" proučava i uvodi u tokove liječenja, kaže dr Aleksandra Ješić, ljekar specijalista opšte medicine.

Ocu dvoje djece hitno potrebno 35.000 evra za spas života

SANSKI MOST - Kako bi se spasio život Amira Bajrića (43) iz sela Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, neophodno je što prije osigurati sredstva u iznosu od 35.000 eura.

Najčitanije