Liječenje

Kako izliječiti rak za jednu sekundu - nova naučna otkrića

Naučnici su potvrdili efikasnost metode liječenja raka protonskim zračenjem, a cijei proces liječenja traje manje od jedne sekunde, navodi se u istraživanju koje je objavljeno u časopisu International Journal of Radiation Oncology, Biology, and Physics.

Fond solidarnosti finansirao liječenje i dijagnostiku za 86 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao je u ovoj godini liječenje i dijagnostiku za 86 djece, navela je direktor ovog fonda Jasminka Vučković.

Na pomolu nove olakšice: Jeftinije liječenje u svim bolnicama u Srbiji

BANJALUKA - Pacijenti iz Srpske će se po dosta nižim cijenama moći liječiti u svim javnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji u koje budu upućeni.

Uplaćena sredstva za liječenje Ivane Bjelogrlić u Francuskoj

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, oboljele od karcinoma bubrega, Fond solidarnosti RS je uplatio 295.249 evra, te bi ona do kraja iduće sedmice trebala da otputuje na liječenje u Francusku.

Humanitarni broj za liječenje Sanjanke

SANSKI MOST - Za potrebe liječenja Saudine Behremović (36), Sanjanke kojoj je za spas života neophodna hitna transplantacija bubrega, otvoren je humanitarni broj kod "BH Telecoma" i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti pozivom na broj 090 291 008, čime doniraju dvije marke.

Mihajlović počeo ključnu fazu liječenja

Siniša Mihajlović nalazi se u ključnoj fazi liječenja u bolnici "Sveta Ursula" u Bolonji. Kako piše "Korijere di Bolonja", ovaj dio je ključan u Mihinoj bici s leukemijom.

Poslanici u utorak o liječenju neplodnosti

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

Liječenje na ljetovanju na teret FZO RS

BANJALUKA, PRIJEDOR - Svi osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji se u narednom periodu spremaju za put ili ljetovanje u inostranstvu, imaju mogućnost da se u slučaju potrebe liječe u više evropskih zemalja.

Više od trećine Srba koristi "bakine lijekove"

Kada osjete prve simptome prehlade ili stomačnog virusa više od trećine Srba poseže za "bakinim kućnim lijekovima", u Evropi u tome prednjače Nijemci, dok se Italijani i Belgijanci u najvećem broju slučajeva oslanjaju na apoteku.

Kako liječiti uporni kašalj?

Stalni, uporni kašalj slabi cjelokupni organizam, ne da vam da mirno spavate, grlo vam čini bolnim, a nerijetko može da ugrozi pluća. Primjenom nekoliko savjeta možete da ga smirite, i to na prirodan način.

Najčitanije