Lijek

Recept za lijek protiv anemije

Anemija je stanje koje nastaje kada organizam nema dovoljno zdravih crvenih krvnih zrnaca koja bi prenijela kiseonik u sve dijelove tela. Zbog toga se možete konstantno osjećati umorno i slabo.

Čak i pčelinji otrov može biti lijek

TREBINJE - Trebinjski pčelari, ali i cjelokupno stanovništvo, osim meda, nedovoljno koriste i druge pčelinje proizvode koji su vrlo korisni i u liječenju i preventivnom djelovanju protiv različitih bolesti, a takva situacija može se promijeniti jedino edukacijom i jednih i drugih.

3 magična lijeka iz prirode

Od anemije pati gotovo 10 odsto cjelokupne populacije. Dok je kod nekih prolazan problem, kod drugih je hroničan. Postoje dva najčešća uzroka ovog stanja: smanjena proizvodnja crvenih krvnih zrnaca i povećan gubitak i uništavanje crvenih krvnih zrnaca.

Vučić: Nova lista inovativnih lekova, najveća ulaganja do sada

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će biti objavljena nova lista inovativnih lijekova, navodeći da će do sada u liječenje nekih od najozbiljnih oboljenja biti uloženo čak 53 miliona evra, što je dvostruko više nego 2020. godine, kada je najviše novca bilo uloženo.

Najsavremeniji lijek protiv korone stigao u Srbiju

​BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiju danas stigao prvi kontingent lijeka protiv virusa korona Paxlovid.

EMA: Za nekoliko nedjelja u upotrebi Fajzerov lijek protiv korone

AMSTERDAM - Evropska agencija za lijekove (EMA) započela je procjenu oralnog antivirusnog lijeka pakslovida kompanije Fajzer Evropa, a do uslovnog odobrenja i stavljanje lijeka u promet moglo bi da dođe po ubrzanoj proceduri za nekoliko nedjelja, navode u sjedištu EMA.

Kako se izboriti s mamurlukom i da li se "klin izbija klinom"

Mnogi u novogodišnjoj noći pretjeraju s alkoholom, a sutradan valja "sanirati štetu". Mnogo je načina i "recepata" kako ublažiti posljedice veće konzumacije alkohola.

Fajzerov antikovid lijek odobren za starije od 18 godina u Britaniji

LONDON - Britanija je odobrila Fajzerov lijek za kovid-19 za pacijente starije od 18 godina, koji imaju blagu infekciju ili kod kojih postoji visok rizik od pogoršanja bolesti.

Kupine liječe najčešće bolesti

​Kupina bi mogla da ponese epitet prirodnog lijeka protiv posljedica kovida.

U Americi odobrena upotreba lijeka za liječenje kovida

NJUJORK - Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) danas je oficijelno odobrila stavljanje u upotrebu tablete koja može spriječiti ozbiljne komplikacije od korona virusa.

U Rusiji registrovan novi lijek protiv korone MIR-19

MOSKVA - Ministarstvo zdravstva Rusije registrovalo je novi lijek protiv kovida-19 MIR-19 koji je razvila Medicinsko-biološka agencija, saopšteno je danas iz te ustanove.

Vučić: U Srbiju stigao lek protiv virusa korona

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u Srbiju stigao lijek provit virusa korona, američke kompanije MSD.

Kina odobrila lijek protiv kovida-19

PEKING - Kineska agencija za lijekove saopštila je danas da je odobrila upotrebu lijeka za oboljele od kovida-19 kompanije "Brii Biosciences".

U Sloveniji odobren lijek lagevrio protiv virusa korona

LJUBLJANA - Slovenački nacionalni etički komitet odobrio je danas lijek lagevrio protiv virusa korona, koji je poznat i pod nazivom molnupiravir.

Biljka koja čuva kuću, ali je i lijek za mnoga oboljenja

Prema narodnom vjerovanju, čuvarkuća štiti kuću i porodicu od požara, udara gromova.

Najčitanije