Lijekovi

Poziv za apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova starijima

Štab za vanredne situacije grada Banjaluke uputio je danas javni poziv za zdravstvene ustanove – apoteke koje žele da se uključe u akciju dostave lijekova osobama starijim od 65 godina.

Sutra nova šansa za ruske lijekove

SARAJEVO, BANJALUKA - Komisija za lijekove Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trebalo bi da održi sutra sjednicu na kojoj treba da se izjasne o tome da li ruski lijekovi mogu ili ne mogu da dođu na tržište BiH.

Mjere EU: Uvode se restrikcije izvoza lijekova, traže se respiratori

BRISEL, BERLIN - Kako bi se EU lakše izborila s virusom korona, Evropska komisija je predložila restrikciju izvoza lijekova, medicinske opreme i pomagala izvan prostora EU.

Ruske vlasti zabranile izvoz maski i medicinskih proizvoda

MOSKVA - Ruska vlada je zbog širenja virusa korona izrekla privremenu mjeru zabrane izvoza, nekih medicinskih proizvoda i opreme, uključujući zaštitne maske i anitivirusne lijekove, koja će važiti do 1. juna.

Indija ograničila izvoz lijekova, među njima i paracetamol

Indija, glavni svjetski snadbjevač generičkim lijekovima, ograničila je izvoz 26 farmaceutskih sastojaka i lijekova od njih, uključujući i paracetamol.

Zolak najavio odluku o ruskim lijekovima

SARAJEVO – Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, saopštio je danas da će samostalno donijeti odluku u vezi s ruskim lijekovima ako ne dođe do zajedničkog stava članova Komisije za lijekove.

Da li će virus korona promijeniti svjetsku ekonomiju?

Virus korona je podsjetio u kojoj je mjeri svjetska trgovina osjetljiva tvorevina, piše danas Dojče vele (DW), otvarajući pitanje da li evropske kompanije treba da smanje zavisnost od proizvodnje u Kini i tamošnjih dobavljača.

Vlada distrikta traži da se glas člana Komisije za lijekove smatra nevažećim

BANJALUKA, BRČKO - Vlada distrikta Brčko od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH zatražila je da se glas njihovog člana u Komisiji za lijekove u vezi sa uvozom ruskih lijekova u BiH, smatra nevažećim.

Tri prirodna načina da otklonite bolove u grlu

Hrapavost, otečeno grlo, poteškoće sa govorom i gutanjem? Znamo kako se nositi sa tim!

U toku postupak za davanje dozvole za ruske lijekove

BANJALUKA - U Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH rekli su da je u toku postupak davanja dozvole za stavljanje u promet pojedinih ruskih lijekova, ali nisu mogli da potvrde da li će danas biti održana sjednica Komisije za lijekove, koja vodi taj postupak.

Najčitanije