Lijekovi

Agencija: 32 lijeka za pritisak mogu da izazovu nemelanonski rak kože

BEOGRAD - Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije izdala je hitno upozorenje ljekarima i pacijentima o štetnosti lijekova za visok pritisak koji sadrže aktivnu supstancu hidrohlortiazid i mogu eventulano da izazovu nemelanomski rak kože, a na tom spisku su 32 medikamenta.

Zaplijenjeno 500 tona lažnih lijekova

PARIZ - U koordinisanim policijskim akcijama koje su sprovedene u 116 zemalja zaplijenjeno je 500 tona nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda dostupnih na internetu, uključujući lažne lijekove protiv raka i protiv bolova i ilegalne špriceve, saopštio je danas Interpol.

Nepoznati mladić otplatio penzionerima dugove u maglajskoj apoteci

MAGLAJ - Nepoznati mladić danas je u apoteci u Maglaju s namjerom da plati dug jednog od penzionera koji je uzimao lijek odlučio ipak otplatiti sve dugove penzionera u toj apoteci koji su iznosili blizu 400 KM.

Ukoliko dođe do štrajka, lijekove neće imati ko da kontroliše

SARAJEVO - Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH na izdisaju je, a glavni krivac za to je Savjet ministara, odnosno predsjedavajući Denis Zvizdić, tvrdi predsjednik Sindikata ove agencije Ramo Rustemović.

Fond RS korisnicima finansira nove lijekove

BIJELJINA - Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske na recept mogu da dobiju 16 novih lijekova koje Fond ranije nije finansirao, među kojima je i najsavremenija terapija u liječenju najtežih bolesti, poput metastatskog melanoma, rekla je Srni šef bijeljinske Kancelarije Fonda Nada Milošević.

Hrvati po lijekove putuju u BiH i Srbiju, kazne za Apaurin ili Viagru do 3.000 KM

Državljani Hrvatske sve više po jeftinije lijekove dolaze u BiH ili Srbiju, a ukoliko ih carinici uhvate da prenose lijekove mogu da dobiju kaznu do 10.000 kuna (oko 3000 KM).

Oboljelim od tuberkoloze dostupni svi lijekovi

BANJALUKA - Oboljelim od tuberkuloze u Republici Srpskoj dostupni su najefikasniji lijekovi u bolnicama i apotekama - antituberkulotici koje u potpunosti finansira Fond zdravstvenog osiguranja Srpske, a nedavno je obezbijeđen i lijek levofloksacin za liječenje multirezistentne tuberkuloze.

Lijekovi za kardiovaskularni sistem najprodavaniji

BANJALUKA - Najveći promet u 2017. godini imali su lijekovi koji se koriste za bolesti kardiovaskularnog sistema, a prema riječima stručnjaka, ovakvo stanje ne čudi jer su, kako kažu, bolesti kardiovaskularnog sistema najčešće bolesti.

Nove olakšice za pacijente u RS: Još 20 lijekova ide na recept

BANJALUKA - Više od 20 novih lijekova komercijalnih naziva (11 generičkih lijekova) danas će se naći na listi lijekova koji se izdaju na recept.

Od sutra na recept dostupno 20 novih lijekova

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uvrstio je na listu lijekova koji se izdaju na recept 20 novih lijekova, koji će od sutra biti dostupni osiguranicima.

Najčitanije