Lijekovi

Počela provjera autentičnosti lijekova na tržištu

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas počela provjera autentičnosti lijekova na recept, kojom će biti spriječeno izdavanje krivotvorenih lijekova putem legalnog lanca snabdijevanja, saopšteno je iz Hrvatske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova /HOPAL/.

Čak 17 odsto srednjoškolaca pije lijekove za smirenje

PODGORICA - U Crnoj Gori 16,8 odsto učenika od prvog do trećeg razreda srednje škole koristi lijekove za snižavanje stresa, opuštanje mišića, napetosti ili liječenje nesanice, uglavnom "bensedin", "ksalol" i "dijazepam", koji najčešće nisu prepisani njima, već starijim ukućanima, pokazalo je istraživanje nevladine organizacije "Juventas".

Vic dana: Mujo i novi lijekovi

Mujo ulazi u apoteku, gleda iza pulta na sve strane, pa stane u red i kad je došlo do njega, upita farmaceuta:

Činjenice koje morate znati o lijekovima protiv bolova

Hroničan bol može da poremeti život. Utiče kako na fizičko, tako i na psihičko stanje. Može da utiče i na odnos s kolegama, djecom i partnerom. Prema izvještajima Medicinskog univerziteta na Harvardu, najčešći razlog za posjetu ljekaru je traženje lijekova protiv bolova. Saznajte šta treba da učinite.

Kinezi dolaze do novih lijekova prije nego ostatak svijeta

Kina upravo prolazi kroz regulatornu revoluciju i transformaciju od tržišta na kojem je bilo teško doći do osnovnih zapadnjačkih lijekova, do tržišta na kojem su tretmani spasonosni po život dostupni prije nego u SAD-u.

Kriza na Kosovu: Lijekova sve manje, u podne protest "bijelih mantila"

KOSOVSKA MITROVICA - Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsjednik Srpske liste Goran Rakić kazao je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da su sve manje zalihe hrane, ali i energenata.

Nesvakidašnja pljačka u Višegradu: Probale lijek pa opljačkane

VIŠEGRAD - Dvije žene iz Gornje Crnče, opština Višegrad, uspavane su lijekovima pa opljačkane, a zbog sumnje da su te nesvakidašnje krađe izveli, uhapšeni su vanbračni supružnici Ermina Bogdanić (39) i Eldin Herak (35), oboje iz Goražda, potvrdili su za "Nezavisne" izvori bliski istrazi.

Agencija: 32 lijeka za pritisak mogu da izazovu nemelanonski rak kože

BEOGRAD - Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije izdala je hitno upozorenje ljekarima i pacijentima o štetnosti lijekova za visok pritisak koji sadrže aktivnu supstancu hidrohlortiazid i mogu eventulano da izazovu nemelanomski rak kože, a na tom spisku su 32 medikamenta.

Zaplijenjeno 500 tona lažnih lijekova

PARIZ - U koordinisanim policijskim akcijama koje su sprovedene u 116 zemalja zaplijenjeno je 500 tona nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda dostupnih na internetu, uključujući lažne lijekove protiv raka i protiv bolova i ilegalne špriceve, saopštio je danas Interpol.

Nepoznati mladić otplatio penzionerima dugove u maglajskoj apoteci

MAGLAJ - Nepoznati mladić danas je u apoteci u Maglaju s namjerom da plati dug jednog od penzionera koji je uzimao lijek odlučio ipak otplatiti sve dugove penzionera u toj apoteci koji su iznosili blizu 400 KM.

Najčitanije