Lijekovi

Sindikat ALM BiH: Veće plate ili štrajk

SARAJEVO - Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH uputio je apel sadašnjem, ali i budućem sazivu Savjeta ministara BiH da se prijedlog o povećanju plata radnicima u ovoj agenciji ozbiljno uzme u razmatranje, inače će, tvrde, biti prinuđeni da stupe u štrajk.

Trudnice u Srpskoj više neće plaćati lijek utrogestan

BANJALUKA - Činjenica da će lijek utrogestan, koji se koristi kod rizičnih trudnoća za sprečavanje prijevremenih porođaja i nekih drugih smetnji koje se mogu javiti, ubuduće biti besplatan u RS, veoma je značajna za trudnice, jer neće plaćati nešto što im je neophodno kako bi do kraja iznijele trudnoću.

Zaplijenjeni lijekovi vrijedni više od 165 miliona evra

HAG - Policijska agencija EU saopštila je da su snage reda prošle godine zaplijenile nelegalne krijumčarene lijekove vrijedne više od 165 miliona evra.

Počela provjera autentičnosti lijekova na tržištu

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas počela provjera autentičnosti lijekova na recept, kojom će biti spriječeno izdavanje krivotvorenih lijekova putem legalnog lanca snabdijevanja, saopšteno je iz Hrvatske organizacije za provjeru autentičnosti lijekova /HOPAL/.

Čak 17 odsto srednjoškolaca pije lijekove za smirenje

PODGORICA - U Crnoj Gori 16,8 odsto učenika od prvog do trećeg razreda srednje škole koristi lijekove za snižavanje stresa, opuštanje mišića, napetosti ili liječenje nesanice, uglavnom "bensedin", "ksalol" i "dijazepam", koji najčešće nisu prepisani njima, već starijim ukućanima, pokazalo je istraživanje nevladine organizacije "Juventas".

Vic dana: Mujo i novi lijekovi

Mujo ulazi u apoteku, gleda iza pulta na sve strane, pa stane u red i kad je došlo do njega, upita farmaceuta:

Činjenice koje morate znati o lijekovima protiv bolova

Hroničan bol može da poremeti život. Utiče kako na fizičko, tako i na psihičko stanje. Može da utiče i na odnos s kolegama, djecom i partnerom. Prema izvještajima Medicinskog univerziteta na Harvardu, najčešći razlog za posjetu ljekaru je traženje lijekova protiv bolova. Saznajte šta treba da učinite.

Kinezi dolaze do novih lijekova prije nego ostatak svijeta

Kina upravo prolazi kroz regulatornu revoluciju i transformaciju od tržišta na kojem je bilo teško doći do osnovnih zapadnjačkih lijekova, do tržišta na kojem su tretmani spasonosni po život dostupni prije nego u SAD-u.

Kriza na Kosovu: Lijekova sve manje, u podne protest "bijelih mantila"

KOSOVSKA MITROVICA - Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsjednik Srpske liste Goran Rakić kazao je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da su sve manje zalihe hrane, ali i energenata.

Nesvakidašnja pljačka u Višegradu: Probale lijek pa opljačkane

VIŠEGRAD - Dvije žene iz Gornje Crnče, opština Višegrad, uspavane su lijekovima pa opljačkane, a zbog sumnje da su te nesvakidašnje krađe izveli, uhapšeni su vanbračni supružnici Ermina Bogdanić (39) i Eldin Herak (35), oboje iz Goražda, potvrdili su za "Nezavisne" izvori bliski istrazi.

Najčitanije