Limun

Ova namirnica će vam obezbijediti miran san

Ukoliko patite od nesanice, rješenje je u ovoj namirnici.

Rasteretite organizam uz pomoć ova dva sastojka

Praznici su iza nas i nije malo onih koji se, što zbog kalorične hrane, što zbog manjka kretanja osjećaju tromo i naduto, pa tragaju za pomoćnim sredstvima koja će im pomoći da malo rasterete i očiste organizam.

Uklonite neprijatan miris iz kupatila uz ova tri sastojka

Većina domaćica smatra da bi čišćenje kuće uvijek trebalo započeti od kupatila, jer bi ono, prema nepisanom pravilu, trebalo uvijek da bude besprijekorno čisto.

Narodni lijеk koji čisti krvne sudove

​Оvај nаpitаk ćе pоbоlјšаti cirkulаciјu krvi i njеn sаstаv lipidа, nоrmаlizovaće krvni pritisаk i pоbоlјšaće cirkulаciјu krvi u mozgu.

Ova domaća maska spas je za masnu kožu

Umesto da bacate pare na skupe preparate, napravite domaću masku koja će osvježiti lice i riješiti vas viška sebuma.

Četiri limuna dnevno i kilogram manje nedjeljno

Limun ima mnogo vrijednosti, a većina je malo poznata i iskorišćena. Dovoljan je jedan primjer a to je agrum koji sadrži materiju hidroksicitata, što usporava asimilaciju masti.

Koje osobe ne bi smjele da konzumiraju limun

Nutricionisti smatraju da limun nije namirnica koju bi svako mogao da koristi.

Sve što niste znali o hemikalijama: Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Sirće, limun, soda bikarbona - iako se uz pomoć tih "domaćih proizvoda" dosta toga može očistiti, svi smo već navikli na kupovinu sredstava koja sadrže brojne hemikalije. Među njima ima i bezopasnih, ali i onih koje su manje ili više otrovne.

Sibirski limun: Dekorativan i najveći izvor vitamina C

Sibirski limun je biljka koja vodi porijeklo iz centralne Kine i Koreje, a već vijekovima se kultiviše u Japanu. Naziv sibirski limun nije dobila po svom porijeklu, već po činjenici da je veoma otporna na niske temperature do čak -30 stepeni Celzijusa.

Bajkoviti grad limuna na granici Italije i Francuske

Blizu granice sa Italijom, na francuskoj rivijeri smjestio se šarmantni gradić šarenih zgrada i prelijepih plaža koji je često bio "na frontu". Tek kad se "ušuškao" u francuski zagrljaj, krenulo je sređivanje za turiste. Ipak, i danas još postoje mnogi koji vole Francusku, ali nikada nisu čuli za grad limuna Menton, što često začudi tamošnje stanovnike.

Najčitanije