Limun

3 načina na koja možete iskoristiti koru od limuna

Vjerovatno i vi, kao i većina ljudi, uvijek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna.

Zašto ne bi trebalo ići u krevet bez limuna

Kiselo žuto voće s pravom se smatra pravom superhranom i popularan je kućni lijek. Ali jeste li znali da ne morate uvijek jesti limun da biste osjetili njegova blagotvorna svojstva?

Trik s limunom: Za mirisnu kuću, bolje raspoloženje, manje buba

Miris svježeg limuna u našim tijelima stimulira lučenje serotonina, hormona sreće koji je zaslužan za to da se osjećamo dobro. Limun je dobro narezati i posoliti pa udisati taj miris.

Limun može biti opasan po zdravlje, evo koji su neželjeni efekti

Umjerenost je definitivno ključ svega. Na primjer, ako unesete previše limunovog soka u jednom danu, šansa da ćete u krajnjem slučaju imati nervozan stomak, veoma je velika.

Ruski tretman garantuje jak imunitet, dovoljno samo 25 limuna

Jak imuni sistem ne može opstati bez jakog limfnog sistema, posebno u periodu pandemije virusa i slabljenja organizma usljed korištenja jakih antibiotika. Limfni sistem ima ključnu ulogu u tom procesu, jer on štiti organizam od virusa i bakterija koje prijete da ga ugroze.

Napitak koji ubrzava metabolizam, topi kilograme i čisti jetru

Topla voda s limunom učiniće čuda za vaš organizam, jer će ubrzati vaš metabolizam i riješiće problem sa viškom kilograma.

Limun - moćan saveznik u čišćenju kuće

Limun ima iznenađujuću moć čišćenja - limunska kiselina čini njegov sok prirodnim sredstvom za čišćenje koje je učinkovito u rješavanju masnoća i uklanjanju nekih vrsta fleka.

Ova namirnica će vam obezbijediti miran san

Ukoliko patite od nesanice, rješenje je u ovoj namirnici.

Rasteretite organizam uz pomoć ova dva sastojka

Praznici su iza nas i nije malo onih koji se, što zbog kalorične hrane, što zbog manjka kretanja osjećaju tromo i naduto, pa tragaju za pomoćnim sredstvima koja će im pomoći da malo rasterete i očiste organizam.

Uklonite neprijatan miris iz kupatila uz ova tri sastojka

Većina domaćica smatra da bi čišćenje kuće uvijek trebalo započeti od kupatila, jer bi ono, prema nepisanom pravilu, trebalo uvijek da bude besprijekorno čisto.

Narodni lijеk koji čisti krvne sudove

​Оvај nаpitаk ćе pоbоlјšаti cirkulаciјu krvi i njеn sаstаv lipidа, nоrmаlizovaće krvni pritisаk i pоbоlјšaće cirkulаciјu krvi u mozgu.

Ova domaća maska spas je za masnu kožu

Umesto da bacate pare na skupe preparate, napravite domaću masku koja će osvježiti lice i riješiti vas viška sebuma.

Četiri limuna dnevno i kilogram manje nedjeljno

Limun ima mnogo vrijednosti, a većina je malo poznata i iskorišćena. Dovoljan je jedan primjer a to je agrum koji sadrži materiju hidroksicitata, što usporava asimilaciju masti.

Koje osobe ne bi smjele da konzumiraju limun

Nutricionisti smatraju da limun nije namirnica koju bi svako mogao da koristi.

Sve što niste znali o hemikalijama: Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Sirće, limun, soda bikarbona - iako se uz pomoć tih "domaćih proizvoda" dosta toga može očistiti, svi smo već navikli na kupovinu sredstava koja sadrže brojne hemikalije. Među njima ima i bezopasnih, ali i onih koje su manje ili više otrovne.

Najčitanije