Limun

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Najjednostavniji i najgenijalniji način da iscijedite limun

Limunada je uvijek dobra ideja, a posebno ljeti. Međutim, ispostavilo se da sve vrijeme čak i limun cijedimo na pogrešan način.

Zašto je dobra limunova kora?

Znamo koliko je limun zdrav, ali ne možemo ni da zamislimo kakvo blagotvorno dejstvo ima kora ovog južnog voća.

Limun dijeta, izgubite do 9 kilograma za dvije nedjelje

Limunada dijetu još nazivaju i “dijeta veliki čistač” jer traje 10 do 14 dana i za to vrijeme možete da izgubite i do 9 kilograma viška.

Imam u penziji na imanju u Sanskom Mostu uzgaja limun

SANSKI MOST - Imam u penziji Hikmet Kaltak iz Sanskog Mosta uzgojio je na svom imanju desetak stabala limuna, koja već daju obilan urod, a Kaltak kaže kako su ove godine rodila kao nikad do sad.

Višestruka upotreba limunskog soka

Sok od limuna je nešto što koristimo u raznim domenima domaćinstva. Upotrebljavamo ga u kulinarstvu, za čišćenje, a redovan je dio kućne apoteke.

Zašto se limun dijeta smatra jednom od najzdravijih na svijetu?

Zahvaljujući ovoj dijeti kilogrami prilično brzo nestaju, ali to nikako nije njena osnovna prednost. Ipak, ona isto tako nije za svakoga.

Piling sa limunom za bolju cirkulaciju

Saznajte kakvo ljekovito dejstvo limun ima na kožu i koji recept treba da primijenite da biste kožu osvježili ovom tropskom voćkom.

Vitaminski detoks napitak

Već znamo da su vitaminske vode pravi preporod za naš stomak i metabolizam, ali su vitaminske vode koje kupujemo u prodavnici vrlo često "obogaćene" različitim vještačkim zaslađivačima, koji ne prijaju našem organizmu.

Rolat s limunom

Ova poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Najčitanije