Lipa

Za šta je dobar čaj od lipe

Za čaj od lipe koriste se njeni cvjetovi.

Dua Lipa u bijelom korsetu uživala u Firenci

Pop pjevačica Dua Lipa trenutno je na svjetskoj turneji povodom svog albuma Future Nostalgia.

Neophodan kućni red za migrante u kampu Lipa

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu insistiraće da se u kampu Lipa, gdje borave migranti i kojim upravlja Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uvede kućni red kako bi se imao efikasniji nadzor nad njihovim kretanjem.

Miral rasformiran, migranti prebačeni u Lipu kod Bihaća

VELIKA KLADUŠA - U prihvatni centar Lipa nadomak Bihaća, prebačeno je i smješteno 170 migranata koji su u proteklom periodu boravili u centru za migrante Miral u Velikoj Kladuši.

Dua Lipa u prazničnom raspoloženju, bikini i čizme prkose hladnoći

Pop-pjevačica Dua Lipa ne skriva svoje praznično raspoloženje, pa je tako na svom Instagramu objavila par fotografija koje prikazuju uzbudljivu novogodišnju atmosferu.

Migranti čistili kamp Lipu kod Bihaća

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima BiH, koja upravlja prihvatnim centrom Lipa, kod Bihaća, u saradnji s migrantima koji su smješteni u tom centru, te Komunalnim preduzećem "Komrad" iz Bihaća, organizovala je akciju čišćenja i uređenja cijelog lokaliteta gdje je smješten ovaj kompleks, te su tom prilikom prikupljene i uklonjene velike količine smeća.

Uskoro niče kontejnersko naselje u centru Lipa

BIHAĆ - Građevinski radovi u kampu Lipa biće okončani do kraja ljeta ove godine i migranti će narednu jesen i zimu dočekati u čvrstim objektima prilagođenim za boravak u lošijim vremenskim uslovima.

Bihać: Iseljeno omiljeno boravište migranata

BIHAĆ - Tridesetak migranata izmješteno je danas u jutarnjim satima iz napuštenog i devastiranog objekta nekadašnjeg preduzeća "Bimes" u Bihaću, u privremeni kamp Lipa.

Uskoro bolji uslovi za boravak migranata u Lipi

BIHAĆ - Prihvatni migrantski kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Bihaća, danas su obišli Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ulrike Hartman, ambasadorica Austrije u BiH, Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima te funkcioneri Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Eugenio Ambrosi i Laura Lunjaroti.

Migrante iz napuštenih objekata prebacuju u Lipu

BIHAĆ - Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH u saradnji s policijom USK provode ovih dana aktivnosti na planu izmještanja migranata iz užeg područja Bihaća u kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od ovog grada.

Johanson: Očito poboljšanje uslova u Lipi

SARAJEVO - Komesarka Evropske unije za unutrašnje poslove Ilva Johanson izjavila je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johanom Satlerom, ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem, direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem te direktorom Službe za poslove sa strancima BiH Slobodanom Ujićem da je očito poboljšanje uslova u migrantskom kampu Lipi kod Bihaća.

Oružane snage BiH saniraju prilazni put kampu "Lipa”

BIHAĆ - Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružane snage (OS) BiH u protekla dva dana saniraju prilazni put te uređuju plato za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu "Lipa” u Bihaću, saopštili su iz OS BiH za medije.

Uskoro registracija migranata u Lipi

BIHAĆ - U narednih nekoliko dana započeće evidencija i izdavanje identifikacionih kartica za oko hiljadu migranata koji su smješteni u prihvatnom kampu Lipa nadomak Bihaća, potvrdili su u Službi za poslove sa strancima BiH, koja upravlja pomenutim kampom.

Nova agencija za migrante preskupa i promašena investicija

SARAJEVO - Pored upravnih organizacija poput Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, Ministarstvo bezbjednosti BiH ima sektore za imigraciju i za azil, a koji se sastoje od ukupno pet odsjeka, te bi nova agencija koja bi se bavila pitanjem migranata bila nepotreban, a veliki trošak, smatraju stručnjaci.

Sastanak nadležnih u Bihaću, migrantska kriza pogoršana snijegom

BIHAĆ - Članovi Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posjetili su danas migrantski kamp Lipa, nadomak Bihaća, a nakon toga održali sastanak na kojem je istaknuto kako se nadležne državne i entitetske institucije moraju aktivnije uključiti u rješavanje problema migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Najčitanije