Lipa

Loše vrijeme usporilo izmještanje migranata na Lipu

BIHAĆ - Loše vremenske prilike usporile su planove gradskih vlasti Bihaća o izmještanju migranata koji su bez smještaja na lokalitet Lipa, gdje je nedavno počela gradnja novog prihvatnog centra.

Albanska pjevačica objavom na Instagramu naljutila pratioce iz Srbije

Britanska pjevačica albanskog porijekla Dua Lipa (24), čestitala je na društvenim mrežama godišnjicu od kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, što je izazvalo burne negativne komentare Srba.

"Naseljavanja migranata u Lipu će dovesti do iseljavanja Srba"

ISTOČNI DRVAR - Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da ova opština podržava Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u namjeri da spriječe da srpsko selo Lipa kod Bihaća postane migrantski centar, ocjenjujući da bi prebacivanje migranata na ovo područje dovelo do iseljavanja Srba, što je nekima izgleda cilj.

Ljekovita dejstva lipe

Ljekovita svojstva lipe odavno su poznata, a zbog umirujućeg efekta najčešće se preporučuje kod manjih problema sa spavanjem i nervoze.

Lipov čaj snižava pritisak i jača krvne sudove

Blagotvorno djelujući čaj od lipe uvijek treba imati u kućnoj apoteci, čak i sada kada nije njena sezona.

Ena Lipa i ostali osuđeni na ukupno 97 godina zatvora za ubistvo Smaje Ćesira

SARAJEVO - Ena Lipa, Munira Lipa i Salih Arnautović, odlukom Vrhovnog suda FBiH, osuđeni su na ukupno 97 godina zatvora za zlostavljanje i ubistvo troipogodišnjeg Smaje Ćesira koji je od posljedica premlaćivanja preminuo u februaru 2014. godine.

Najmoćnije žene Britanije su Dua Lipa i Megan Markl

Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih modnih časopisa na svijetu Vogue objavio je listu najuticajnijih žena u Velikoj Britaniji.

Dua Lipa pjeva naslovnu numeru 25. filma o Džejmsu Bondu?

Britanska pjevačica Dua Lipa odgovorila je na nagađanja da bi ona mogla da bude ta koja će otpjevati naslovnu numeru narednog nastavka filmskog serijala od tajnom agentu 007.

Opustite se uz lipu i bosiljak

Osim što djeluju opuštajuće, biljke poput lipe, matičnjaka, mažurana i bosiljka djeluju podsticajno na probavu i čišćenje tijela te tako olakšavaju gubitak viška kilograma.

Dua Lipa ušla u istoriju Brit nagrade

Muzičke zvijezde Ed Širan, Tejlor Svift i Liam Galager su među vodećim umjetnicima po broju nominacija za ovogodišnju dodjelu "Brit" nagrada, ali na vrhu liste našla se mlada kantautorka Dua Lipa.

Najčitanije