Lipa

Migranti na livadi, Lipa puna kao šibica

BIHAĆ, SARAJEVO - Pripadnici policije USK prebacili su grupu od 106 migranata iz centra "Bira" na lokalitet prihvatnog kampa Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, ali oni nisu primljeni u taj kamp.

Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadovoljan

BIHAĆ - U prihvatnom centru za migrante u srpskom selu Lipa kod Bihaća nije došlo do sukoba migranata sa policijom i radnicima koji obezbjeđuju ovaj kamp nego je jedan migrant "izražavao nezadovoljstvo" u čemu su mu se pridružile kolege, rekao je danas portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Makedonski hakeri srušili sajtove Dua Lipe i Rite Ore

Makedonski Anonimusi objavili su da su bili srušili sajt engleske pjevačice albanskog porijekla Dua Lipe, nakon što je na društvenim mrežama objavila kartu "velike Albanije" i poruke o Kosovu.

Britanski novinar: Dok Novak miri Balkan, Lipa anektira dijelove Srbije

Britanski sportski novinar Sem Strit reagovao je na objavu albanske pjevačice rođene u Engleskoj - Due Lipe.

Lipa tjera nesanicu

I dok uživate u očaravajućem mirisu lipe, iskoristite ovo vrijeme da je naberete i osušite za čaj.

Linta: Učiniti sve da se zatvori migrantski centar u srpskom selu Lipa

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da "treba učiniti sve da se zatvori migrantski centar u srpskom selu Lipa na području opštine Bihać", te upozorio na "opasne namjere bošnjačkih vlasti da osnuju nove centre u ovoj opštini, ali i u Bosanskom Petrovcu".

Migranti bježe iz kampa i lutaju selima

BIHAĆ - Predstavnici Srba u organima vlasti Federacije BiH i srpska udruženja koja okupljaju Srbe zatražili su danas, između ostalog da Predsjedništvo BiH što prije postigne sporazume sa Avganistanom, Iranom, Irakom i Pakistanom o readmisiji državljana tih zemalja koji se nalaze u BiH.

Pobuna u Lipi: Policija pucala u vazduh da se odbrani od migranata

BIHAĆ - Bezbjedonosna situacija u prihvatnom kampu Lipa, gdje je trenutno smješteno oko 800 migranata, u posljednjih nekoliko dana u značajnoj mjeri je narušena, te je zabilježeno i nekoliko incidenata, potvrdili su u policiji USK.

Problemi u USK: Migranti napuštaju Lipu i vraćaju se u Bihać

BIHAĆ- U prihvatnom centru Lipa, koji se nalazi u istoimenom selu dvadesetak kilometara od Bihaća, trenutno je smješteno više od 800 korisnika, iako je broj registrovanih migranata veći od hiljadu.

Kamp Lipa samo privremeno rješenje

BIHAĆ- Prihvatni kamp za migrante na lokalitetu Lipa, na granici između Bihaća i Bosanskog Petrovca je samo privremeno rješenje za smještaj ilegalnih državljana koji dolaze na ovo područje i ovaj problem ne ni trebalo politizovati.

Najčitanije