Lira

Lira najslabija od decembra

ISTANBUL - Turska lira oslabila je sedmi dan uzastopno i izgubila pet odsto vrijednosti od kada je Rusija pokrenula vojnu akciju u Ukrajini, što je podstaklo inflaciju.

Erdoan pozvao građane da konvertuju ušteđevinu u lire

ISTANBUL - Turski predsjednik Tajip Erdogan pozvao je danas građane Turske i kompanije da konvertuju svoje devizne ušteđevine u lire.

Za tursku liru 2021. godina najgora u minule dvije decenije

LONDON - Turska lira je završila 2021. godinu s gubitkom vrijednosti od 44 posto u odnosu na američki dolar, a samo u posljednjoj nedjelji prošle godine pala je za 19 procenata.

Turska berza obustavila trgovanje nakon pada lire

Turska berza je obustavila trgovanje nakon što je nacionalna valuta pala na 17 lira prema dolaru.

Lira na novom istorijskom minimumu prema dolaru

ANKARA - Turska valuta lira oslabila je danas za više od tri odsto i pala na najnižu vrijednost prema dolaru u istoriji.

Veliki pad turske lire u očekivanju smanjenja kamate

ISTANBUL - Turska lira izgubila je jutros sedam odsto vrijednosti za samo nekoliko minuta i pala na kurs od blizu 15 lira za dolar zbog rizične ekonomske politike predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana i mogućnosti da osnovna kamatna stopa bude dodatno smanjena.

Erdoan naredio istragu pada turske lire

ISTANBUL - Turski predsjednik Tajip Erdoan naredio je istragu o mogućoj manipulaciji valutom nakon što je lira ove nedjelje naglo pala na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar, javila je agencija Anadolija.

Turska lira pala na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar

Turska lira je pala na rekordno niskih 8,15 prema dolaru usred zabrinutosti investitora zbog turske ekonomije koja je pogođena virusom korona, ali i sukobom sa saveznicima iz NATO.

Lira dotakla istorijski minimum

Turska lira danas je nakratko pala na najnižu vrijednost prema dolaru pošto investitori brinu zbog pada deviznih rezervi i manjka stranih investicija usljed pandemije virusa korona.

Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj

LONDON - Pedesetdvogodišnji muškarac optužen je danas za ubistvo novinarke Lire Meki (29), koja je ubijena tokom nemira u sjevernoirskom gradu Londonderi u aprilu prošle godine.

Lira oslabila za dva procenta

ISTANBUL - Turska lira oslabila je danas za dva procenta prema dolaru nakon što je predsjednik Tajip Erdoan smijenio guvernera centralne banke.

Sunovrat turske lire poslije samo jednog tvita

Izjava da će SAD ekonomski uništiti Tursku ako napadne Kurde zabrinula investitore na finansijskim tržištima.

Prodaja i iznajmljivanje nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turska je danas odlučila da se prodaja nekretnina, njihovo iznajmljivanje i lizing transakcije moraju obavljati samo u lirama u nastojanju da zaustavi korišćenje deviza u takvim poslovima, što je novi pokušaj da se podrži posrnula domaća valuta, javlja Rojters.

Prodaja nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turski predsjednik Tajip Erdogn odlučio je da ugovori o prodaji i iznajmljivanju nekretnina mogu da se sklapaju samo u lirama, što je novi pokušaj da se podrži valuta koja je ove godine značajno oslabila prema dolaru.

Turska lira danas stabilna prema dolaru

ISTANBUL - Turska lira se danas stabilizovala u odnosu na dolar i trgovala se u 9:33 časova po GMT-u na nivou od 6,0820 lira za dolar, izvještava Rojters.

Najčitanije