Lisabon

U dijelovima Lisabona se vraća mjera ostajanja kod kuće

LISABON - Portugalija će vratiti mjeru ostajanja kod kuće u nekoliko opština u Lisabonu kako bi se izborila sa zabrinjavajućim talasom slučajeva korona virusa na periferiji grada, objavila je danas vlada.

Masonska palata s bunarima iz Danteovog "Pakla"

Prije nego što otputujete u Lisabon, u plan putovanja dodajte bar jedan dan za posjetu Sintri, pitoresknom gradiću do kojeg se stiže vozom za manje od sat vremena od prijestonice Portugala.

Ronaldo kupio stan u Lisabonu za sedam miliona evra

Kristijano Ronaldo kupio je najskuplji penthouse ikad prodat u Lisabonu za šest miliona funti (oko sedam miliona evra).

Pronađena nekropola stara oko 2.000 godina

Portugalski arheolozi pronašli su u centru Lisabona veliku rimsku grobnicu sa skeletnim ostacima starim oko 2.000 godina i različitim umjetničkim predmetima.

U Lisabonu rekordnih 44 stepena Celzijusova

LISABON - Temperatura vazduha u Lisabonu danas je dostigla 44 stepena Celzijusova, čime je oboren rekord star 37 godina.

Navijači Sportinga pretukli igrače i polupali trening centar

Veoma ružne vijesti iz fudbalskog svijeta stižu iz Portugala, gdje su navijači lisabonskog Sportinga pretukli svoje igrače zbog loših igara u posljednje vrijeme, ali i zbog toga jer nisu obezbijedili plasman u Ligu šampiona.

"Bolnica za lutke" u Lisabonu postoji od 1830.

"Bolnica za lutke", osjetljive igračke koje se brižno i s ljubavlju popravljaju i skupljaju već petu generaciju, smještena je u malenoj trgovini u staroj lisabonskoj gradskoj jezgri.

Madona se preselila u Lisabon zbog sina

Američka pjevačica Madona preselila se u Lisabon jer njen 11-godišnji sin pohađa školu portugalskog fudbalskog kluba „Benfika“, prenijeli su tamošnji mediji.

Košarkaš spriječio linč pilota koji je prinudno sletio na plažu i usmrtio djevojčicu

LISABON - Košarkaš Benfike Nikolas dos Santos igrom slučaja postao je učesnik, a zatim i heroj tragičnog incidenta kada je na plažu u blizini Lisabona pao laki avion i usmrtio osmogodišnju djevojčicu i jednog 50-godišnjaka.

Najčitanije