Litija

Mitropolija odlučila: Litije se privremeno obustavljaju

Mitropolija crnogorsko-primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje povjeren pravoslavni narod Božji ispoštovaće odluku nadležnih državnih organa u vezi s prijetećom epidemije, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Tamjanom i molitvom protiv zakona i virusa korona

PODGORICA - U više crnogorskih gradova i večeras su, kao i svakog četvrtka i nedjelje već tri mjeseca, održane litije u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Amfilohije: Niti su oni Crna Gora, niti sam ja Crkva

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je predvodio molitvenu litiju u Podgorici, rekao je da narod u litijama govori jezikom pravde i da aktuelna crnogorska vlast treba da zna da je svaka vlast privremena.

Srđan Đoković: Sine, tvoji preci su ponosni na tebe

Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod, rekao je Srđan Đoković, poslije kritika na račun njegovog sina Novaka zato što je podržao litije u Crnoj Gori.

"Vlast progoni sveštenike, umjesto da se bavi kriminalcima"

BERANE - Jeromonah Evstatije rekao je u obraćanju vjernicima u Manastiru Đurđevi stupovi u Beranama da crnogorska vlast pravi i prisluškuje sveštenike, monahe i slobodne novinare umjesto da se bavi kriminalcima i kriminalnim obračunima na ulicama.

Policija zabranila litiju na Cetinju

CETINJE - Crnogorska policija zabranila je održavanje litije koju je Mitropolija crnogorsko-primorska planirala za 8. mart na Cetinju.

Na ulicama Podgorice 100.000 vjernika

PODGORICA - U Svetosimeonskoj litiji koja je danas prošla Podgoricom, prema nekim procjenama, bilo je oko 100.000 vjernika.

Vlado Georgiev u odbrani svetinja

HERCEG NOVI - Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Zvonar ima 99 godina, čuva ovce i predvodi najduže litije

Starina Novak Marković iz Brezojevice, opština Plav, ima 99 godina. Osim toga što i dalje radi - čuva oko 30 ovaca i dvije krave, zvonar je manastira Svete Trojice, ali i predvodnik litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Narod u Crnoj Gori ne odustaje: Litije u gradovima širom zemlje

BIJELO POLJE, BERANE - Episkopi budimljansko-nikšićki Joanikije i raško-prizrenski Teodosije predvodili su večeras litiju ulicama Bijelog Polja nakon što je u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služen moleban.

Najčitanije