Litija

Sveštenici na saslušanju zbog litije, građani se okupili ispred suda

BERANE - U Osnovnom sudu u Beranama u toku je saslušanje pet beranskih sveštenika zbog tradicionalne litije u tom gradu na Đurđevdan, 6. maja.

"Tužilaštvo da reaguje na protivzakonito i rizično okupljanje u Nikšiću"

PODGORICA - Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti Crne Gore pozvalo je državno tužilaštvo da najhitnije preduzme zakonske mjere i procesuira organizatore, kako su naveli, protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja u Nikšiću.

Mitropolit Amfilohije: Litija protiv svih virusa koji truju narod

NIKŠIĆ - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je ovogodišnja litija u Nikšiću na praznik Svetog Vasilija Ostroškog posvećena borbi protiv virusa koji je zavladao svijetom, kao i protiv svih virusa koji truju narod, a da današnji knezovi misle da su vječni i neprolazni pa se okreću protiv svetovasilijevskog naroda.

Mitropolija odlučila: Litije se privremeno obustavljaju

Mitropolija crnogorsko-primorska kao odgovorna duhovna institucija kojoj je na duhovno staranje povjeren pravoslavni narod Božji ispoštovaće odluku nadležnih državnih organa u vezi s prijetećom epidemije, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Tamjanom i molitvom protiv zakona i virusa korona

PODGORICA - U više crnogorskih gradova i večeras su, kao i svakog četvrtka i nedjelje već tri mjeseca, održane litije u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Amfilohije: Niti su oni Crna Gora, niti sam ja Crkva

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je predvodio molitvenu litiju u Podgorici, rekao je da narod u litijama govori jezikom pravde i da aktuelna crnogorska vlast treba da zna da je svaka vlast privremena.

Srđan Đoković: Sine, tvoji preci su ponosni na tebe

Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod, rekao je Srđan Đoković, poslije kritika na račun njegovog sina Novaka zato što je podržao litije u Crnoj Gori.

"Vlast progoni sveštenike, umjesto da se bavi kriminalcima"

BERANE - Jeromonah Evstatije rekao je u obraćanju vjernicima u Manastiru Đurđevi stupovi u Beranama da crnogorska vlast pravi i prisluškuje sveštenike, monahe i slobodne novinare umjesto da se bavi kriminalcima i kriminalnim obračunima na ulicama.

Policija zabranila litiju na Cetinju

CETINJE - Crnogorska policija zabranila je održavanje litije koju je Mitropolija crnogorsko-primorska planirala za 8. mart na Cetinju.

Na ulicama Podgorice 100.000 vjernika

PODGORICA - U Svetosimeonskoj litiji koja je danas prošla Podgoricom, prema nekim procjenama, bilo je oko 100.000 vjernika.

Najčitanije