Livanjski kanton

Novi rok za uklanjanje otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova

DRVAR - Tekstilni otpad koji je dovezen u Drvar i Bosansko Grahovo i dalje je tamo. U tim opštinama sada se uzdaju u zaključak Vlade Federacije, po kome je Fond za zaštitu životne sredine zadužen da obezbijedi sredstva za ukljanjanje.

U Livanjskom kantonu zabranjene proslave, svadbe i rad noćnih klubova

SARAJEVO - Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i raseljenih Livanjskog kantona, zbog pogoršane epidemiološke situacije, donio je novu naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava, kao i rad disko klubova.

Naloženo da se otpad iz Drvara i Bosanskog Grahova odmah ukloni

DRVAR - Direktor za inspekcijske poslove Livanjskog kantona Dubravko Kovačević rekao je danas da otpad iz Italije mora biti odmah uklonjen sa područja Drvara i Bosanskog Grahova i vraćen odakle je dovezen.

Nije usvojen prijedlog da se ukloni otpad, srpski ministri napustili sjednicu

LIVNO - Srpski ministri u Livanjskom kantonu napustili su vanrednu sjednicu Vlade kantona jer nije usvojen njihov prijedlog zaključka o hitnom uklanjanju otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova.

Srpski ministri u LK traže vanrednu sjednicu zbog otpada iz Italije

DRVAR - Srpski ministri u Livanjskom kantonu zatražili su od kantonalnog premijera da se održi vanredna sjednice zbog odlaganja tekstilnog otpada iz Italije na području Drvara i Bosanskog Grahova.

Mrki medvjed silazi u grad i pravi štetu

LIVNO - U Livanjskom kantonu je dva do tri puta u odnosu na prethodne godine povećana šteta koju nanosi mrki medvjed, koji se spustio i u gradska naselja, pa to treba hitno rješavati, rekao je kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić.

Špirić: Srbima tri ministarstva u Livanjskom kantonu

DRVAR - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni, nakon sastanka predstavnika SNSD-a i HDZ-a BiH u Drvaru, da očekuje da će uskoro biti formirana Vlada Livanjskog kantona i da će Srbima pripasti tri ministarstva.

Srbi u Livanjskom polju ne mogu ni sahranu obaviti zbog snijega

LIVNO - Srpska sela u Livanjskom polju Sajković, Gubin i Provo i dalje su zavejana snijegom, a najteža situacija je u selu Gubin gdje zbog zavejanih ulica ne mogu da obave sahranu, pa je potrebna pomoć livanjskog Komunalnog preduzeća, rekao je Srni radnik na održavanju seoskog groblja Živko Vukovljak.

U Livanjskom kantonu odgođena nastava i sutra, osim u Drvaru

LIVNO - U svim opštinama Livanjskog kantona, osim u Drvaru, nastava sutra neće biti održana zbog obilnih snježnih padavina stanja na putevima, saopšteno je Vlade Kantona.

PDP: SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u Livanjskom kantonu

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da su SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u Kantonu 10 (Livanjski kanton) u Federaciji BiH.

Najčitanije