Livno

Poginuo paraglajder iz Mostara

LIVNO - U poslijepodnevnim časovima mostarski paraglajder B.J. poginuo je na području Kamešnice kod Livna.

Hifa Petrol otvorila 44. benzinsku pumpu u Livnu

Hifa Petrol, najuspješnija i najbrže rastuća naftna kompanija u BiH, danas je otvorila svoju 44. benzinsku pumpu u Livnu i tako nastavila širenje svoje maloprodajne mreže. Otvaranjem ovog objekta obezbijeđeno je šest novih radnih mjesta. Novootvorena benzinska pumpa nakon preuzimanja od prethodnog vlasnika renovirana je po najmodernijim tehnološkim, bezbjednosnim i ekološkim standardima, a nalazi se na adresi Drinova međa bb.

Livanjski divlji konji turistička atrakcija Bosne i Hercegovine

Video stotina divljih konja kako uživaju u slobodi u prirodi objavljen je na Jutjub kanalu "Rio priče sa putovanja" s naslovom "Divlji konji u Livnu - da li je ovo najveća turistička atrakcija Bosne i Hercegovine"?

Quadovima u potragu za divljim konjima u livanjskom kraju

LIVNO - Pandemija virusa korona zadala je snažan udarac turizmu no uprkos teškoj situaciji turistički radnici nadaju se skorom oporavku te smišljaju nove turističke atrakcije.

U Livnu četiri nova slučaja zaraze

SARAJEVO - Nova četiri slučaja zaraze virusom korona potvrđena su danas u Livanjskom kantonu, saopštio je kantonalni Krizni štab Civilne zaštite.

U Livnu preminuo muškarac zaražen virusom korona

SARAJEVO - Muškarac star 83 godine, kod koga je ranije potvrđen virus korona, preminuo je danas u bolnici u Livnu, rekla je ministar zdravlja Livanjskog kantona Vasilija Broćeta.

Sedam novih slučajeva virusa korona u Livnu

LIVNO - Sedam novih slučajeva zaraze virusom korona potvrđeno je u Livanjskom kantonu, podaci su Kriznog štaba Civilne zaštite.

Počela proizvodnja zaštitnih maski u Livnu i Drvaru

LIVNO - U preventivnu borbu protiv virusa korona uključili su se i vlasnici firmi u Kantonu 10, a riječ je o dvije kompanije iz Livna i Drvara koje su počele proizvodnju zaštitnih maski.

Livnjak tokom roštiljanja zaklao kumovog psa

Monstruozan slučaja nasilja nad životinjama zabilježen je u Livnu tokom jednog nedjeljnog druženja uz roštilj.

Vatra zaprijetila kućama u Donjim Rujanima kod Livna

LIVNO - Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva sv. Ana iz Lištana kod Livna ugasili su požar koji je u ponedjeljak naveče u jednom trenutku zaprijetio kućama u mjestu Donji Rujani.

Najčitanije