Livno

Quadovima u potragu za divljim konjima u livanjskom kraju

LIVNO - Pandemija virusa korona zadala je snažan udarac turizmu no uprkos teškoj situaciji turistički radnici nadaju se skorom oporavku te smišljaju nove turističke atrakcije.

U Livnu četiri nova slučaja zaraze

SARAJEVO - Nova četiri slučaja zaraze virusom korona potvrđena su danas u Livanjskom kantonu, saopštio je kantonalni Krizni štab Civilne zaštite.

U Livnu preminuo muškarac zaražen virusom korona

SARAJEVO - Muškarac star 83 godine, kod koga je ranije potvrđen virus korona, preminuo je danas u bolnici u Livnu, rekla je ministar zdravlja Livanjskog kantona Vasilija Broćeta.

Sedam novih slučajeva virusa korona u Livnu

LIVNO - Sedam novih slučajeva zaraze virusom korona potvrđeno je u Livanjskom kantonu, podaci su Kriznog štaba Civilne zaštite.

Počela proizvodnja zaštitnih maski u Livnu i Drvaru

LIVNO - U preventivnu borbu protiv virusa korona uključili su se i vlasnici firmi u Kantonu 10, a riječ je o dvije kompanije iz Livna i Drvara koje su počele proizvodnju zaštitnih maski.

Livnjak tokom roštiljanja zaklao kumovog psa

Monstruozan slučaja nasilja nad životinjama zabilježen je u Livnu tokom jednog nedjeljnog druženja uz roštilj.

Vatra zaprijetila kućama u Donjim Rujanima kod Livna

LIVNO - Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva sv. Ana iz Lištana kod Livna ugasili su požar koji je u ponedjeljak naveče u jednom trenutku zaprijetio kućama u mjestu Donji Rujani.

Jednomjesečni pritvor zbog silovanje tinejdžerke sa posebnim potrebama

LIVNO - Opštinski sud u Livnu odredio je juče jednomjesečni pritvor osumnjičenom V.A. (43) iz Mrkonjić Grada, a nastanjenom u Glamoću, koji je osumnjičen za silovanje tinejdžerke M.S. (19) sa posebnim potrebama.

Kod Livna pronađena ostava oružja iz 8. vijeka prije nove ere

Na Grepcima u livanjskom naselju Prispu, gdje se danas nalazi aktualno katoličko groblje, tokom zaštitnog arheološkog iskopavanja pronađena je ostava oružja iz 8. vijeka prije Hrista.

Olujno nevrijeme u Livnu

LIVNO – Snažno olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom i jugom danas je pogodilo Livno.

Najčitanije