Ljekar

Švedskim zdravstvenim radnicima prijete smrću, neki pod zaštitom

STOKHOLM - Pojedini zaposleni u švedskoj javnoj zdravstvenoj agenciji, koja je na početku pandemije odlučila kako će ta skandinavska zemlja da se nosi protiv kovida, dobili su policijsku zaštitu nakon što su im upućene prijetnje, saopštio je danas šef agencije, a prenio Rojters.

U 2020. porodičnog ljekara u RS promijenila 26.524 osiguranika

BANJALUKA - U 2020. godini porodičnog doktora u RS promijenila su 26.524 osiguranika, ovo su podaci iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske.

Bomba usmrtila četvoro ljekara u Kabulu

KABUL - Najmanje petoro ljudi, među kojima je četvoro ljekara, poginulo je danas od eksplozije bombe u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, saopštila je policija.

Darko Lazić razgovarao sa ljekarima: Rekli su da budemo spremni na sve

Darko Lazić hitno je doputovao u Srbiju jutros, 8. decembra, i pravo sa beogradskog aerodroma uputio se u bolnicu u kojoj mu je otac Milan.

Ljekari apeluju na Trampa da podijeli podatke o pandemiji

LONDON - Članovi nekoliko ljekarskih udruženja apelovali su na Trampovu administraciju da podijeli ključne podatke o kovid-19 s prelaznim timom novoizabranog predsjednika Džoa Bajdena, kako bi se izbjeglo nepotrebno odlaganje u rješavanju problema pandemije, dok u međuvremenu raste broj zaraženih i hospitalizovanih pacijenata.

U Turskoj tenzije između ljekara i vlasti zbog bilansa pandemije

ISTANBUL - Turska bilježi porast broja novih slučajeva COVID-19, usljed čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje.

Preminuo ljekar UKC RS Marko Pekija

BANJALUKA - Nakon više od mjesec dana borbe sa novim korona virusom preminuo je ljekar Marko Pekija (37) iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U Srbiji pozitivna 364 zdravstvena radnika

U Srbiji je trenutno oko 8.000 lica pozitivno na virus korona, a među njima su i 364 zdravstvena radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

U Indiji umrlo 196 ljekara, 64.000 novih slučajeva virusa korona

Indijsko medicinsko udruženje saopštilo je da je do sada od kovida-19 umrlo 196 ljekara i u otvorenom pismu premijeru Narendri Modiju zatražilo adekvatnu njegu ljekara i njihovih porodica.

Hrvatski ljekari uputili ozbiljan apel građanima

ZAGREB - Hrvatska ljekarska komora uputila je apel građanima u kojem kaže kako širenje epidemije nije moguće zaustaviti do dolaska vakcine ili lijeka i da je od velike važnosti da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Najčitanije