Ljekar

U Turskoj tenzije između ljekara i vlasti zbog bilansa pandemije

ISTANBUL - Turska bilježi porast broja novih slučajeva COVID-19, usljed čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje.

Preminuo ljekar UKC RS Marko Pekija

BANJALUKA - Nakon više od mjesec dana borbe sa novim korona virusom preminuo je ljekar Marko Pekija (37) iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U Srbiji pozitivna 364 zdravstvena radnika

U Srbiji je trenutno oko 8.000 lica pozitivno na virus korona, a među njima su i 364 zdravstvena radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

U Indiji umrlo 196 ljekara, 64.000 novih slučajeva virusa korona

Indijsko medicinsko udruženje saopštilo je da je do sada od kovida-19 umrlo 196 ljekara i u otvorenom pismu premijeru Narendri Modiju zatražilo adekvatnu njegu ljekara i njihovih porodica.

Hrvatski ljekari uputili ozbiljan apel građanima

ZAGREB - Hrvatska ljekarska komora uputila je apel građanima u kojem kaže kako širenje epidemije nije moguće zaustaviti do dolaska vakcine ili lijeka i da je od velike važnosti da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Ljekar iz Ćuprije za kojim se tragalo 48 dana pronađen mrtav

ĆUPRIJA - Penzionisani ljekar Miodrag Milenković (65) iz Ćuprije koji je nestao 7. juna u ataru sela Skorica kod Ražnja, pronađen je mrtav – potvrdila je njegova porodica.

U Švajcarskoj ljekari oboljevali više nego stanovništvo

Na početku pandemije virusa korona u Švajcarskoj je medicinsko osoblje bilo suočeno s nedostatkom zaštitne opreme, što je rezultiralo u većem oboljevanju ljekara, pokazuje ispitivanje Udruženja ljekara Švajcarske.

Mladi ljekari UKC RS obratiće se javnosti u nedjelju

BANJALUKA - Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske sutra će se obratiti javnosti da bi pozvali građani da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenje virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Poznati srpski ljekar od korone preminuo u 49. godini

BEOGRAD - Poznati srpski doktor, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije Milan Mileusnić, koj je liječio poznate sportiste i javne ličnosti, preminuo je u 49. godini poslije kraće i teške borbe sa virusom korona, saopštila je SMA klinika, čiji je bio osnivač i direktor.

Strah od kolapsa sistema, 775 ljekara zaraženo koronom u Iraku

Iračke vlasti saopštile su u nedjelju da je od februara 13 ljekara podleglo od posljedica zaraze virusom korona u toj zemlji.

Najčitanije