Ljekar

Bez objašnjenja izaberite novog porodičnog doktora, pedijatra i ginekologa

BANJALUKA - Građani Republike Srpske od oktobra do kraja decembra mogu bez navođenja razloga promijeniti izabranog ljekara porodične medicine, pedijatra ili ginekologa, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata

Zbog sprečavanja dokazivanja policija je krivično prijavila 36-godišnjeg ljekara iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke kako bi od prekršajne odgovornosti "izvukao" brata koji je imao saobraćajnu nesreću.

Pacijent napao ljekara

PODGORICA - U Kliničkom centru Crne Gore pacijent je fizički napao ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć, saopšteno je iz ove medicinske ustanove i zatraženo da nadležni preduzmu mjere da bi zaposlenima u zdravstvu obezbijedili sigurnost na radnom mjestu.

Nabavio medicinski materijal koji nije bio potreban za rad

ZVORNIK - Protiv Dalibora B. (40) iz Milića podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je, kao odgovorno lice jedne zdravstvene ustanove u Milićima, oštetio tu firmu za 76.582 KM.

Uhapšen ljekar zbog primanja mita

KIKINDA - Ljekar specijalista čiji su inicijali D.J. (54) uhapšen je u Kikindi jer je u lokalnoj Opštoj bolnici u više navrata od pacijenata po jednom obavljenom ambulantnom pregledu uzimao 2.000 dinara (oko 17 evra), saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Prebivalište nije uslov za promjenu ljekara

BANJALUKA - Ostalo je još nešto više od mjesec i po dana da osiguranici u RS mogu promijeniti porodične ljekare na jednostavniji način, odnosno bez navođenja razloga zašto to čine, a mnogi nisu znali da u ovom periodu koji traje od oktobra do kraja decembra prebivalište, odnosno potvrda o prebivalištu, nije uslov za promjenu.

UKC RS dobio novog mladog ljekara

BANJALUKA - Mladen Đurić, najbolji diplomac Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci od danas je član tima UKC RS, čime je ova zdravstvena ustanova dobila vrsnog ljekara.

Optužnica protiv ljekara iz Banjaluke: Neopravdano odstranjivanje jajnika pravdao cistom

BANJALUKA, PRIJEDOR - Potvrđena je optužnica protiv Marinka Lovre (55), ljekara iz Banjaluke, koja ga tereti da je, radeći u Opštoj bolnici u Prijedoru, pacijentkinji S.S, tokom odstranjivanja slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i desni jajnik.

Mladu manekenku pronašli mrtvu u krevetu ljekara

Mlada manekenka, 18-godišnja Oyla Langille, pronađena je mrtva u krevetu 41-godišnjeg ljekara nakon što se predozirala ecstasyjem i kokainom, objavila je policija.

Ide još jedan doktor iz Bijele kuće,Pensov ljekar dao ostavku

VAŠINGTON – Lični ljekar američkog potpredsjednika Majka Pensa, Dženifer Pena podnijela je ostavku, saopštila je Bijela kuća.

Najčitanije