Ljekari

Ljekari: Najteže nam je pala odvojenost od porodice

BEOGRAD - Umor, solidarnost i istrajnost dio su svakodnevice zdravstvenih radnika Srbije koji se mesecima unazad bore da spasu zdravlje i živote zaraženih virusom korona, a kako kažu, u toj borbi najveće odricanje im je odvojenost od porodice.

U Indiji umrlo 196 ljekara, 64.000 novih slučajeva virusa korona

Indijsko medicinsko udruženje saopštilo je da je do sada od kovida-19 umrlo 196 ljekara i u otvorenom pismu premijeru Narendri Modiju zatražilo adekvatnu njegu ljekara i njihovih porodica.

Ljekari Lombardije: Ulaganja u privatno zdravstvo bila greška

RIM - Ljekari iz nekoliko gradova u Lombardiji, sjevernoj pokrajini Italije, koja je bila epicentar zaraze virusom COVID-19, uputili su pismo vlastima tražeći da se "predah između dva talasa pandemije" iskoristi za, kako pišu, "sistemsko i radikalno mijenjanje zdravstvenog sistema".

U Švajcarskoj ljekari oboljevali više nego stanovništvo

Na početku pandemije virusa korona u Švajcarskoj je medicinsko osoblje bilo suočeno s nedostatkom zaštitne opreme, što je rezultiralo u većem oboljevanju ljekara, pokazuje ispitivanje Udruženja ljekara Švajcarske.

Protesti u Parizu: Bačen suzavac na ljekare

U centru Pariza, nakon manifestacije povodom praznika Pada Bastilje, počeli su protesti medicinskog osoblja, javljaju mediji.

Timovi iz BiH doputovali u Novi Pazar: Mi smo tu da pomognemo

NOVI PAZAR - Članovi timova ljekara i medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine danas popodne doputovali su u Novi Pazar kako bi pomogli kolegama u liječenju oboljelih od virusa korona.

Bh. medicinski timovi priskočili u pomoć Novom Pazaru

TUZLA - Bosanskohercegovački medicinski timovi otputovali su u petak iz Sarajeva i Tuzle u Novi Pazar u Srbiji kako bi stanovnicima tog grada pružili pomoć u borbi protiv epidemije virusa korona.

Medicinski timovi iz BiH u petak idu u Novi Pazar

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine u sastavu od 15 zdravstvenih radnika iz Sarajeva i Tuzle u petak ujutro će krenuti u Novi Pazar kako bi pružili svoju pomoć u borbi protiv epidemije virusa korona.

Srbija dala saglasnost ljekarima iz BiH da pomognu Novom Pazaru

SARAJEVO - Republika Srbija je odlučila dati saglasnost ljekarima iz BiH koji su ponudili pomoć Novom Pazaru gdje je veoma teška situacija u vezi s virusom korona.

Ljajić: U toku procedura za dolazak ljekara iz BiH

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je u toku procedura u vezi sa dolaskom medicinskog osoblja iz BiH kao pomoć u Novi Pazar, gdje je proglašena vanredna situacija zbog povećanja broja zaraženih virusom korona.

Najčitanije