Ljepota

Nauka presudila: Ovo su najljepši automobili decenije

Svi znamo da je ljepota u oku posmatrača, pa definitvne sudove o estetskim vrijednostima automobila nije zahvalno donositi – osim ako se ne umiješa nauka.

Rižina voda čini čuda za kožu

Azijke su poznate kao žene s najblistavijom kožom na svijetu, a tako je zbog toga što vode računa kako se i čime njeguju.

Pravila koja prave dame nikad ne krše

Pored lijepog držanja i širokog osmijeha, jednu ženu damom čine maniri i lijepo ponašanje.

Trikovi za ljepotu koje mora znati svaka žena

Ako vam rajsferšlus odjednom otkaže poslušnost, jednostavno ga cijelom dužinom premažite sapunom. Stilisti slavnih često upotrebljavaju make-up na tjemenu kako bi kosa izgledala punije. Postoji nekoliko trikova koje možete upotrijebiti kako biste u posebnim prilikama izgledali savršeno.

Toksična hrana koja ugrožava vašu kožu i ljepotu

Kako biste sačuvali zdravlje i negovali svoju ljepotu potrebno je da redovno izbegavate toksičnu hranu! Evo šta se dešava u tijelu kada često konzumiramo beli šećer.

Arganovo ulje u službi ljepote

Kozmetička industrija raste i napreduje iz dana u dan i nudi nam širok asortiman beauty proizvoda, koji daju zaista sjajne efekte našem izgledu, međutim i dalje najbolje benefite naša koža i kosa dobijaju iz proizvoda koji dolaze iz prirode.

Benefiti aktivnog uglja za ljepotu

Ugalj je poznat kao jedna od najboljih supstanci za čišćenje ljudskog organizma i još su stari Egipćani koristili aktivni ugalj u svrhu ljepote i njege, pa nije ni čudo što i danas zauzima istaknuto mjesto u beauty svijetu.

Moć krastavca u beauty tretmanima

Beauty rutina kojoj teži svaka žena je ona koja je najbolja za njen tip kože i koja će njenoj koži omogućiti posebnu hidrataciju, njegu i zdravlje.

Jedan nar dnevno za zdravlje i za ljepotu

Jedan nar dnevno učiniće čuda za zdravlje ako se unosi na prazan stomak, poručuju nutricionisti. Muke oko čišćenja ovog aromatičnog voća isplatiće se i tijelo će vam biti zahvalno, a kosa, koža i zubi ljepši.

Tajna ljepote žena iz Maroka

Pogodno je za sve tipove kože, čak i za masniju kožu. Ne zapušava pore i brzo se upija, pa ne ostavlja masni trag.

Najčitanije