Ljeto

Ljeto donijelo 396 temperaturnih rekorda u svijetu

LONDON - Blizu 400 rekordno visokih temperatura izmjereno je ovog ljeta na sjevernoj polulopti, navodi se u analizi temperaturnih rekorda.

Kako da trčite na visokim temperaturama?

Kada je vježbanje u pitanju, trčanje je definitivno vaš favorit, ali vam vrućine i gužve tokom ljeta smetaju, da uživate u omiljenoj vrsti rekreacije. Pored toga što slovi za najbolji kardio trening, trčanje je odlična vježba, jer podrazumijeva boravak na otvorenom, svjež vazduh i oslobađanje, tokom dana nagomilanog stresa.

Savjeti stručnjaka za pravilnu ishranu tokom ljeta

​Institut zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе pоdsјеćа grаđаnе dа sе pridržаvајu mјеrа ličnе zаštitе zа vriјеmе ljеtnih mјеsеci, а pоsеbnо u vriјеmе vеоmа visоkih tеmpеrеturа kоје su zаbiljеžеnе u pоsljеdnjih nеkоlikо dаnа.

Vreli ljetni dan u Banjaluci, Vrbas najbolji spas

BANJALUKA – U Republici Srpskoj danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog velikih vrućina i temperature koja će na jugu i sjeveru iznositi i do 40 stepeni Celzijusovih, a kako danas izgleda Banjaluka možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Ne možete da zaspite tokom vrelih noći? Postoji rješenje!

U narednih nekoliko dana nas očekuju visoke temperature. Zbog vrućine koja se može zadržati u domovima, nije svima lako da utonu u san. Slične probleme imali su stanovnici Belgije tokom toplotnog talasa koji je prethodnih nedjelja pogodio zapadnu Evropu.

Ljeto u ritmu razigranih resa

Stidljivo najavljene prethodne, rese su ove sezone postale jedan od vodećih modnih trendova. Svilenim, kratkim, diskretno su ukrašene lepršave ljetne odjevne kombinacije, od mnoštva dugih u potpunosti su sačinjene haljine, a našle su se i u "prirodnom staništu", na komadima od kože, prizivajući u sjećanje Pokahontas.

Banjalučanin Andrej Zamolo pobjednik trke dajak čamaca na Vrbasu

BANJALUKA - Andrej Zamolo iz Banjaluke pobijedio je po 23. put u današnjoj trci dajak čamaca na Vrbasu, organizovanoj u okviru 66. manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Šta sve vrućine mogu da urade ljudskom tijelu

Dok znoj isparava, on dramatično povećava toplotu koja se otpušta iz kože.

Olakšajte svojoj bebi vrele ljetne dane

Kod beba i male djece tokom visokih ljetnih vrućina potreban je poseban oprez. Djeca se brže pregriju i dehidriraju od odraslih osoba i potrebna im je dodatna zaštita od sunca.

Idealne kombinacije za radno ljeto

Budući da ljeto ne čine samo dvije ili tri sedmice godišnjeg odmora, već i desetak radnih sedmica, modni stručnjaci su odlučili da se pozabave stilskim idejama za poslovne prilike. Inspiraciju su, između ostalog, pronašli i na Instagramu - među omiljenim trendseterkama, a ženama koje ne znaju šta obući na posao kada su temperature u velikom plusu evo nekoliko ideja.

Najčitanije