Ljubiša Savanović

Predstavom "Moj muž" otvoren festival "Zaplet"

Premijerom predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda večeras je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

Ljubiša Savanović za "Nezavisne": Jedini spas su nam kultura i obrazovanje

Glumca Ljubišu Savanovića u jeku pandemije virusa korona ovdašnja publika imala je priliku gledati u online predstavama Narodnog pozorišta Republike Srpske u ulogama za koje je često bivao nagrađivan.

Ljubiši Savanoviću 'Mala liska' za najboljeg glumca večeri

​MOSTAR - Glumac Ljubiša Savanović dobitnik je nagrade "Mala liska" za najboljeg glumca večeri za ulogu u predstavi "Naši dani" koja je u četvrtak izvedena u Narodnom pozorištu u Mostaru u sklopu Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2019".

Ljubiša Savanović i Jovo Maksić tumače glavne uloge u seriji "Kosti"

Glumački dvojac koji čine Ljubiša Savanović i Jovo Maksić nosiće radnju serije "Kosti", drugog dijela trilogije o gradu Banjaluka, koji se već uveliko snima na brojnim lokacijama. Kosta – ime likova koje ovi glumci tumače, jedino je zajedničko što povezuje njihove potpuno različite i nesvakidašnje sudbine, koje će se konstantno preplitati.

"Zoranov brk" Ljubiši Savanoviću

Na 27. Festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru, u nedjelju uveče odigrana je posljednja takmičarska predstava, "Naši dani" Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

"Jazavac" priprema brojne sadržaje: U novu sezonu pred punim salama

BANJALUKA - Izvedbom komada "Pidžama za šestoro" u sljedeći utorak, Gradsko pozorište "Jazavac" kreće s revijom predstava po pristupačnim cijenama ulaznice od tri KM, što će označiti i početak nove sezone u ovom pozorištu.

Ljubiša Savanović: Budućnost pozorišta je u trupama i malim formama

BANJALUKA - Ljubiša Savanović, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske i jedan od vođa Gradskog pozorišta "Jazavac", za izuzetan doprinos u oblasti pozorišne umjetnosti u gradu na Vrbasu dobitnik je Plakete grada Banjaluka, koja će mu biti uručena u nedjelju uveče u Kulturnom centru Banski dvor na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Otkriven spomenik Vitaliju Čurkinu u opštini Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu danas je otkriveno spomen-obilježje preminulom ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu.

GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, posjetio je danas Gradsko pozorište "Jazavac" i razgovarao sa predstavnicima ove pozorišne kuće o njihovim aktuelnim projektima.

Najčitanije