Ljubija

Ivić: Istražiti ležišta rude na području Ljubije

BANJALUKA - Poslanik DNS-a Duško Ivić rekao je u Narodnoj skupštini da bi se Republici Srpskoj isplatilo ukoliko bi, prije privatizacije Rudnika željezne rude "Ljubija", nezavisna geološka kuća istražila ležišta željezne rude u Ljubiji.

"ArcelorMittal" smanjuje proizvodnju i broj radnika?

PRIJEDOR - Kompanija "ArcelorMittal" bi u narednih nekoliko dana mogla donijeti odluke koje nisu dobre po grad Prijedor, a to je smanjenje proizvodnje željezne rude u Omarskoj, što bi moglo dovesti i do smanjenja broja radnika, upozorio je danas Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

IRB ne otkriva novi datum prodaje Ljubije

BANJALUKA - Ni dva i po mjeseca nakon neuspjele prodaje Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora nema naznake o datumu nove aukcije za većinski paket ovog preduzeća.

Pavić: Rudnik Ljubija treba da radi

BANJALUKA – Marko Pavić, predsjednik DNS-a, je rekao da kada se radi o Rudniku Ljubija, njegova stranka ima suprotne stavove od stavova njihovih koalicionih partnera u Vladi RS.

Prodaja Ljubije propala zbog prijave

BANJALUKA - Kompanija "ArcelorMittal" optužila je danas Investiciono-razvojnu banku (IRB) da je odgovorna za neuspjeh aukcije koja je organizovana posredstvom Banjalučke berze, a na kojoj je ponuđen većinski paket Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija.

Propala prodaja RŽR "Ljubija"

BANJALUKA - Aukcija na kojoj je ponuđen paket akcija Rudnika Željezne rude Ljubija je propala.

IRB sprovodi postupak prodaje akcija "Ljubije"

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da postupak prodaje akcija Rudnika željezne rude (RŽR "LJujbija" sprovodi Investiciono-razvojna banka /IRB/, a Vlada Srpske dala je saglasnost za ovaj postupak.

Četvrta generacija porodice Radočaj brine o vodenici iz 1936. godine

Prije nekoliko decenija na prijedorskim rijekama i potocima bilo je više desetina vodenica, međutim s razvojem tehnologije samo su neke od njih opstale. Jedna od takvih je vodenica u selu Ljeskare kod Ljubije, u vlasništvu porodice Radočaj u kojoj se već 83. godinu melje pšenica i kukuruz.

Aukcija akcija RŽR "Ljubija" 25 januara

Aukcija za paket akcija Rudnika željezne rude "Ljubija" iz Prijedora biće održana na Banjalučkoj berzi 25. januara kada će biće ponuđene 7.484.823 akcije po početnoj cijeni od 2,09 KM.

Prodaja Ljubije sljedeće godine

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske prolongirala je datum prodaje paketa akcija Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija, tako da će ona umjesto 17. decembra biti održana 30. januara naredne godine.

Najčitanije