Ljubimci

Njemačka vlada: Psi obavezno da se šetaju dva puta dnevno

BERLIN - Ministarstvo poljoprivrede Njemačke izradilo je nacrt nove uredbe, kojom vlasnicima pasa propisuje najmanje dvije šetnje dnevno njihovih kućnih ljubimaca.

Njemačka vlada traži da se prijave ljubimci pozitivni na virus korona

Njemačka vlada planira uvesti obavezu da se svi slučajevi virusa korona kod kućnih ljubimaca prijave vlastima.

Zlatni retriveri čuvaju bebu kao da je njihova

Kono i Kylie su dva zlatna retrivera koji su na Instagramu itekako poznati. Prati ih 158 hiljada ljudi, a u njihovu porodicu nedavno je stigla prinova, zbog čega im je popularnost dodatno narasla. Naime, ova dva psa su bebu prihvatili kao da je njihova.

I kućnim ljubimcima teško u izolaciji

Zbog mjera zabrane koje je donio Republički štab za vanredne situacije uzrokovanih virusom korona među onima koji najviše trpe su kućni ljubimci, a najveći problem, žale se vlasnici, predstavlja vršenje nužde.

Poznato kada će vlasnici moći izvesti kućne ljubimce

BANJALUKA - Vlada RS je Zaključkom dozvolila i odredila termine kada se mogu izvoditi kućni ljubimci u dane Vaskrsa, objavio je MUP RS.

Psi koji ne vole asfalt

S promjenom ponašanja pasa, zavisno do sredine u kojoj žive, sreli su se svi koji su poželjeli da svog ljubimca od bake i deke ili iz seoske vikendice dovedu kući u grad. Iskustva ovih ljudi se razlikuju, mada je gotovo svima zajedničko da su prošli podužu školu privikavanja na nove uslove života.

Četiri savjeta kako zaštititi ljubimca zimi

Zima je prekrasno godišnje doba, ali sa sobom nosi i zdravstvene poteškoće za ljubimce ako ne pazite na njih.

Kućni ljubimci su dobri za zdravlje

Ako imate kućne ljubimce, već znate za radost i ljubav koju donose. I nauka potvrđuje koliko su oni zaista korisni za ljude – i mentalno i fizički.

Više nije ograničen broj kućnih ljubimaca u Banjaluci

BANJALUKA - Broj kućnih ljubimaca u Banjaluci nije ograničen u stambenim zgradama, kao što je to bilo ranije, tako da ljubitelji mačaka, pasa i drugih mezimaca mogu da imaju više ovih životinja u svom stanu, ali uz saglasnost većine stanara.

Kućni ljubimci veoma dobro utiču na bebino zdravlje

Ukoliko se dvoumite da li da nabavite kućnog ljubimca ili ukoliko ga već imate, a strahujete kako će to izgledati kada na svijet dođe beba - imamo lijepe vijesti za vas.

Najčitanije