Ljubimci

Provjerite koji je savršeni ljubimac za vaš horoskopski znak

Kućni ljubimci obogaćuju naš život na više načina. Kad vodite računa i volite drugo stvorenje, radite nešto dobro za sebe. Kada šetamo svoje pse, poboljšavamo svoje zdravlje. Kada mazimo svoje mačke, oslobađamo se stresa. Postoji mnogo različitih vrsta kućnih ljubimaca i može biti veoma teško odlučiti se samo za jednog, ali vaš horoskopski znak vam može pomoći pronaći savršenog ljubimca.

Minijaturni muzej mačaka u Poljskoj privlači turiste

Širom svijeta postoji mnoštvo muzeja koji slave mačke, ali nijedan nije malen kao ovaj.

Čime sve životinje mogu da nas zaraze i kako da to spriječimo

Zoonoze su infekcije i oboljenja životinja čiji se uzročnici u prirodnim uslovima mogu prenijeti na čoveka. Genetska karta čovjeka je takva da većini zaraznih bolesti ne dozvoljava da prelaze sa životinja na ljude, ali manji broj ipak može. Da li je među 800 bolesti čovjeka koje su porijeklom od životinja i kovid i kako da se zaštitimo od sopstvenih ljubimaca objašnjava profesor doktor Dejan Krnjaić sa Fakulteta veterinarske medicine.

Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa

Širom svijeta 1. oktobar se obilježava kao Dan crnih pasa kako bi se podigla svijest o udomljavanju ovih pasa i prevazilaženja predrasuda.

Da li su vlasnici mačaka dugovječniji

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Njemačka vlada: Psi obavezno da se šetaju dva puta dnevno

BERLIN - Ministarstvo poljoprivrede Njemačke izradilo je nacrt nove uredbe, kojom vlasnicima pasa propisuje najmanje dvije šetnje dnevno njihovih kućnih ljubimaca.

Njemačka vlada traži da se prijave ljubimci pozitivni na virus korona

Njemačka vlada planira uvesti obavezu da se svi slučajevi virusa korona kod kućnih ljubimaca prijave vlastima.

Zlatni retriveri čuvaju bebu kao da je njihova

Kono i Kylie su dva zlatna retrivera koji su na Instagramu itekako poznati. Prati ih 158 hiljada ljudi, a u njihovu porodicu nedavno je stigla prinova, zbog čega im je popularnost dodatno narasla. Naime, ova dva psa su bebu prihvatili kao da je njihova.

I kućnim ljubimcima teško u izolaciji

Zbog mjera zabrane koje je donio Republički štab za vanredne situacije uzrokovanih virusom korona među onima koji najviše trpe su kućni ljubimci, a najveći problem, žale se vlasnici, predstavlja vršenje nužde.

Poznato kada će vlasnici moći izvesti kućne ljubimce

BANJALUKA - Vlada RS je Zaključkom dozvolila i odredila termine kada se mogu izvoditi kućni ljubimci u dane Vaskrsa, objavio je MUP RS.

Najčitanije