Ljubinje

Otkriveno ilegalno klađenje u Ljubinju i Nevesinju

LJUBINJE - Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću utvrdili su dana 26.08.2019. godine neovlašteno priređivanje elektronskih igara na sreću na području opština Ljubinje i Nevesinje.

Migranta iz Maroka ujela hercegovačka otrovnica

LJUBINJE - Migranta iz Maroka ujela je zmija otrovnica u šumama oko Ljubinja, pa je zbrinut u Opštoj bolnici Trebinje, rečeno je Srni u trebinjskoj Policijskoj upravi.

Kulturno čudo u Ljubinju: Kroz Desin KUD prošlo više od 500 djece

LJUBINJE - Desanka Radić jedan je od najaktivnijih kulturnih radnika u maloj opštini Ljubinje, gdje svi tvrde da je napravila čudo, predvodeći ovdašnje kulturno-umjetničko društvo, iako po profesiji nije ni profesionalni igrač, ni menadžer, ni koreograf.

Požar odbijen od kuća u Ljubinju

LJUBINJE - Vatrogasci su u ljubinjskom selu Žrvanj uspjeli da otklone opasnost po stambene objekte kojima se vatra približila na 100 metara, rečeno je Srni u Regionalnom centru u Bileći Republičke uprave Civilne zaštite.

Migranti zapalili staru seosku školu

LJUBINJE - Stara seoska škola u selu Vlahovići, u ljubinjskoj opštini, izgorjela je, a mještani tvrde da su je zapalili migranti.

Smijenjeni predsjednik i potpredsjednik SO Ljubinje, formirana nova većina

LJUBINJE - U LJubinju je danas formirana nova skupštinska većina koja je smijenila predsjednika Skupštine opštine Persu Klimentu (SP) i potpredsjednika Vasilija Kozića, a za novog predsjednika lokalne skupštine imenovan je Slaviša Janjić iz DNS-a.

Ana Ćorović iz Ljubinja pobijedila na Svetosavskom književnom konkursu

LJUBINJE - Učenica devetog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Ljubinju Ana Ćorović osvojila je prvu nagradu na Svetosavskom književnom konkursu za đake iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i rasijanja.

70 godina bračne sloge u selu stogodišnjaka

LJUBINJE - Neđeljko Janjić i supruga Vasiljka vršnjaci su sa po 93 godine života i trenutno su najstariji stanovnici nadaleko poznatog sela stogodišnjaka - Bančića, kod Ljubinja, a za desetak dana slave značajan jubilej - 70 godina braka.

Ništa od solarne elektrane: Tražili koncesiju, a nisu obezbijedili novac

BANJALUKA - Od skore gradnje solarne elektrane u Ljubinju, vrijedne 150 miliona maraka, a koja bi donijela privredni preporod ovoj hercegovačkoj opštini, bar zasad neće biti ništa.

Ljubinjski paroh Saša Kojović prikuplja knjige i spasava kulturno blago

LJUBINJE - Iako je Ljubinje jedna od najmanjih opština Republike Srpske, odnedavno ima biblioteku najstarijih i najdragocjenijih knjiga u istočnoj Hercegovini, koju pri Parohijskom domu ovdašnje crkvene opštine marljivo sabira ljubinjski paroh Saša Kojović.

Najčitanije