Ljubljana

Srpski biznismen novi vlasnik Semenarne Ljubljana

LJUBLJANA - Kompanija Agromarket srpskog biznismena Dušana Mojsilovića novi je vlasnik Semenarne Ljubljana, piše ljubljansko Delo.

Usavršavanje kadra i razmjena iskustava: Sve jača saradnja UKC RS sa Slovenijom

BANJALUKA, LJUBLJANA - Saradnja između ljekara iz Republike Srpske i Slovenije traje godinama i ona se u posljednjem periodu intenzivirala te je u srijedu Univerzitetski klinički centar (UKC) RS posjetila i Zorica Bukinac, ambasadorka Slovenije u BiH, koja je istakla da su za region važni protok znanja i razmjena iskustava.

Predstavnici Banjaluke dobra iskustva razmijenili s Ljubljanom

BANJALUKA - Predstavnici grada Banjaluka i civilnog sektora u okviru platforme "Banjaluka ljudskog lica" borave u dvodnevnoj posjeti Gradskoj upravi Ljubljana.

Ljubljana se poklonila Severini

Nakon velikih koncerata u Splitu, Beogradu i Zagrebu, pred Severinom se u subotu veče poklonila i cijela Ljubljana. Posjetioci iz svih krajeva Slovenije, došli su u prepunu Arenu "Stožice" pogledati posljednji u nizu koncerata "The Magic Tour" turneje, koja je u rekordnom roku osvojila čitavu regiju. Turneja, uključuje dva i po sata koncerta, koji započinju magičnim te za publiku mističnim trikom, a u jednakom tonu se i nastavlja do samog kraja…

Dodik: Naredne godine predstavništvo Srpske u Sloveniji

LJUBLJANA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska naredne godine otvoriti predstavništvo Republike Srpske u Sloveniji.

Otkriveni dokumenti o zadnjim danima Titovog života

​LJUBLJANA - U podzemnom trezoru Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana, u kojem je 4. maja 1980. godine umro Josip Broz Tito, otkrivene su fascikle s dokumentacijom koja baca novo svjetlo na posljednje mjesece života Tita i njegovog osoblja u najboljoj medicinskoj ustanovi nekadašnje SFRJ.

Migrant izašao iz zatvora, pa silovao dvije studentkinje

LJUBLJANA - Državljanin Maroka (38) uhapšen je zbog sumnje da je silovao dvije studentkinje u Ljubljani.

Velenje protiv selidbe sjedišta Gorenja u Ljubljanu

VELENJE - Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič pozvao je slovenačkog premijera Marjana Šareca da spriječi izmještanje sjedišta preduzeća Gorenje iz Velenja u Ljubljanu, koje je najavila kineska korporacija Hisense, vlasnik slovenačkog proizvođača aparata za domaćinstvo.

Rasizam u Ljubljani, napad na golmana iz Benina

Golman Malatijaspora Fabijen Farnole, inače iz Benina, bio je izložen rasističkom napadu nakon što je njegova ekipa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Olimpiju iz Ljubljane, te tako zakazala dvomeč sa beogradskim Partizanom.

Primark otvorio trgovinu u Ljubljani

​Primark, međunarodni trgovački lanac koji ima nevjerovatnu modu po nevjerojatnim cijenama (Amazing fashion at Amazing prices), otvorio je juče novu trgovinu u Ljubljani, u shopping centru Citypark.

Najčitanije