Lobanja

Otkriće Čovjeka zmaja mijenja priču o ljudskoj evoluciji

Kineski istraživači otkrili su fosil lobanje koja bi mogla da pripada potpuno novoj vrsti čovjeka, što bi potencijalno moglo da promeni poglede naučnika na to kako je evoluirala naša vrsta.

Renovirali stan u Sloveniji, pronašli dječju lobanju u peći

NOVO MESTO - U staroj peći za hljeb, u slovenskom Novom Mestu, u ulici blizu Policijske uprave, pronašli su dječju lobanju.

Lobanja stara 7.500 godina otkriva nove tajne

Razvoj tehnologije čini da nauka napreduje na svim poljima i donosi nova, nevjerovatna otkrića o nekim starim pronalascima. Otkrivena 1996. godine, lobanja žene stara gotovo 7.500 godina, sada nam otkriva nove tajne.

Užas kod Negotina: Pronađena lobanja, pas je nosio u ustima

NEGOTIN – Na Bukovu iznad Negotina, u blizini benzinske pumpe na izlasku iz grada, u nedjelju je pronađena lobanja bez donje vilice.

Zašto su naši preci jedni drugima bušili rupe u lobanjama

Prije nekoliko hiljada godina ljudi su izvodili vrstu operacije poznatu kao trepanacija, koja uključuje bušenje rupe u nečijoj lobanji.

Ludnica u Argentini: Na proslavu titule donio djedovu lobanju

Rasing iz Avelanede, grada kojeg od Buenos Airesa dijeli tek nekoliko mostova preko rijeke Riačuelo, osvojio je naslov prvaka Argentine.

Pronađena ljudska lobanja, sumnja se na ubistvo?

Na lokalitetu Karovina kod Kalesije juče je pronađena ljudska lobanja, potvrđeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

U uništenom muzeju pronađena lobanja stara 11.500 godina

Na zgarištu Brazilskog nacionalnog muzeja u Rio de Žaneiru pronađena je lobanja za koju se vjeruje da je pripadala jednom od najznačajnijih muzejskih eksponata.

Na gradilištu radnici iskopali ljudsku lobanju

BEOGRAD - U Jug Bogdanovoj ulici, na Zelenom vencu u Beogradu, pronađena je ljudska lobanja, potvrđeno je "Blicu" u MUP-u.

Pronađena lobanja "pradjeda" neandertalaca

Novootkrivena, 400.000 godina stara, lobanja hominida pripadala je vrsti koja je bila sličnija neandertalcu nego homo sapijensu.

Najčitanije