Lockdown

Laburisi prijavili Džonsona zbog zabava u vrijeme lockdowna

LONDON - Poslanici Laburističke partije prijavili su britanskog premijera Borisa Džonsona policiji zbog navoda da su najmanje dvije zabave bile održane u Dauning stritu tokom lockdowna prošle godine.

Austrija izmijenila pravilnik o kažnjavanju, bolnice pozivaju penzionisano osoblje

BEČ - Ministarstvo zdravlja Austrije utvrdilo je novi pravilnik za kažnjavanje, koje omogućava policiji na licu mjesta da novčano kažnjava one koji krše korona mjere.

Treći dan lokdauna u Austriji i ponovo više od 15.000 novozaraženih

BEČ - Treći dan lokdauna u Austriji broj novozaraženih ponovo je iznad 15.000 nakon što je juče, po prvi put nakon dužeg vremena, bio četvorocifren, najvjerovatnije zbog neobrađenih PCR testiranja.

Bečka Opera u lockdownu strimuje predstave

Bečka Opera, za koju je, kao i sve kulturne institucije u Austriji, lockdown veliki problem, namjerava da putem besplatnog strima narednih nedjelja obraduje ljubitelje opere.

Četvrti lokdaun u Austriji skuplji od ranijih

Aktuelni četvrti lokdaun u Austriji mogao bi biti značajno skuplji od onog na jesen i zimu prošle godine, ukazuju eksperti iz "Denkfabrik Agenda Austria".

Banjalučani s adresom u Austriji za "Nezavisne": Novi lockdown, novi strah i protesti

BANJALUKA, SALCBURG, BEČ - Nije nam svejedno, svi se pitaju šta da rade, dokle će ovo ovako trajati. Neki su se vakcinisali dva, a neki i tri puta, nadajući se da će to pomoći da se život vrati u normalu, međutim mislim da ljudi sada nisu ni u šta sigurni.

Špan: Njemačka ne otpisuje ni novi lokdaun

BERLIN - Talas slučajeva virusa korona koji je zahvatio Njemačku gurnuo je zemlju u nacionalnu vanrednu situaciju, a situacija je ozbiljna do te mjere da se ni lokdaun ne može otpisati, izjavio je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Austrija od ponedjeljka zaključana, vakcinacija obavezna

BEČ - Austrijska vlada donijela je danas odluku da od ponedjeljka, 22. novembra, svi građani, a ne samo nevakcinisani, budu zaključani zbog teške epidemiološke situacije s virusom korona.

Austrija od ponedjeljka u lokdaunu?

BEČ - Austrijska vlada je, u razgovoru s pokrajinama, donijela odluku da od ponedjeljka, 22. novembra, svi građani, a ne sami nevakcinisani, budu zaključani zbog teške epidemiološke situacije s korona virusom.

Dvije regije u Austriji idu u potpuni lokdaun

Dvije austrijske regije najpogođenije pandemijom virusa korona, Salzburg i Gornja Austrija, u ponedjeljak će uvesti karantenu za cijelu populaciju.

Austrija odlučila: Lockdown za nevakcinisane

BEČ - Austrijska vlada donijela je danas zbog dramatične epidemiološke situacije odluku o uvođenju oštrijih restriktivnih mjera za nevakcinisane osobe koja predviđa ograničeno kreatnje, a obuhvatiće i djecu stariju od 12 godina.

Vlasti Australije najavile produžetak lockdowna

SIDNEJ - Gotovo polovina od 25 miliona stanovnika Australije, zbog širenja delta soja korona virusa, zatvorena je u svojim kućama, uključujući i građane Sidneja, najvećeg grada u zemlji.

"Njemačka se ne smije ustručavati, tvrdi lokdaun ukoliko bude neophodno"

BERLIN - Njemačka se ne smije ustručavati da uvede vanredne mjere i vrati se "tvrdom" lockdownu ukoliko bude neophodno, izjavila je kancelarka Angela Merkel nakon samita između savezne i državnih vlada o sporoj njemačkoj kampanji vakcinacije.

Novi lockdown bi potopio privredu

Novi lockdown u Republici Srpskoj potopio bi posrnulu privredu koja se još nije oporavila (pitanje je da li će uopšte) od prošlogodišnjeg, a koji u konačnici nije zaustavio pandemiju.

Od ponoći u Njemačkoj strogi lockdown, evo šta se mijenja

Njemačka u ponoć ide u praktično potpuni lockdown.

Najčitanije