Lokalni izbori

SPS započeo kampanju u Banjaluci

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske - SPS započela je kampanju za Lokalne izbore 2020 godine lijepljenjem prvog plakata na Trgu Krajine u Banjaluci i obraćanjem predsjednika partije Gorana Selaka, koji je poručio da je SPS budućnost i da SPS u svim lokalnim zajednicama očekuje odlične rezultate.

Zeljković: Za predizborne mitinge važe iste mjere

BANJALUKA - Sve propisane mjere, kao što su ograničenje broja okupljanih osoba, nošenje maski, pojačana lična higijena, te fizička distanca, važe i za predizborne mitinge, rekao je u petak Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Stranke već uračunale glasove iz inostranstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Pravo glasa iz inostranstva na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini imaće nešto više od 100.000 birača, a političke partije već znaju koliko će tih glasova i iz kojih mjesta dobiti, što, kako smatraju stručnjaci, dovoljno govori o čemu se radi, istovremeno naglašavajući da su mnogo veći problemi slučajevi krađe identiteta koja se ne može uraditi bez neke od institucija, uglavnom lokalnih administracija.

CIK BiH: Do sada 3.500 žalbi na listu za glasanje u inostranstvu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da joj je stiglo više od 3.500 žalbi nakon što je objavljena lista za glasanje izvan BiH, te potvrdila da će dokaze o pokušajima izbornih prevara primati sve do potvrđivanja rezultata lokalnih izbora, kao i da će spriječiti sve izborne nepravilnosti mehanizmima predviđenim Izbornim zakonom BiH.

Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova

BANJALUKA - Neke političke partije već su objelodanile svoje ciljeve za Banjaluku, a ono što je veoma zanimljivo je to da je svakoj od njih cilj da na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembra, osvoje najmanje 10.000 glasova.

U pojedinim opštinama jednu fotelju cilja 12 kandidata

BANJALUKA - I dok se u pojedinim opštinama u Bosni i Hercegovini pobjednici na lokalnim izborima već znaju s obzirom na to da nemaju protivkandidata, u nekim lokalnim zajednicama za prvog čovjeka opštine ili grada boriće se 12 kandidata, kao što je slučaj u Istočnom Sarajevu, dok će birači u Bihaću i Kalesiji moći glasati za jednog od osam.

Čak 50.000 birača više iz inostranstva miriše na prevaru

SARAJEVO, BANJALUKA - Za glasanje putem pošte u Bosni i Hercegovini prijavilo se više od 120.000 ljudi, što je skoro 50.000 više nego za prethodne izbore održane 2018. godine.

Tegeltija: Ilija Jovičić najbolji kandidat za načelnika Broda

BROD - Član Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija istakao je da je ova stranka, zbog svega što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima uradila u opštini Brod, zaslužuje povjerenje građana ove lokalne zajednice na predstojećim izborima.

CIK BiH ovjerila 2.258 kandidatskih listi

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je ovjerila 2.258 kandidatskih listi sa ukupno 21.513 kandidata koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 463 kandidatske liste utvrđeno da imaju nedostatke.

SNSD u Brčkom na izbore ide u koaliciji sa DEMOS-om

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Brčkom na lokalnim izborima 15. novembra nastupiće u koaliciji sa DEMOS-om, a kandidat za gradonačelnika biće aktuelni gradonačlnik Siniša Milić, rekao je danas predsjednik brčanskog SNSD-a Đorđa Kojić.

Najčitanije