Lokalni izbori

Đokić: Spremni smo za izbore, očekujem odličan rezultat SP-a

BANJALUKA - Socijalistička partija (SP) spremno dočekuje izbore sa izbornim listama u 70 gradova i opština Republike Srpske, što SP čini jedinom partijom poslije SNSD-a sa tolikim brojem prijavljenih lista, konstatovano je na radnom sastanku Predsjedništva SP sa istaknutim članovima i funkcionerima SP.

Strah od korone oboriće izlaznost na lokalnim izborima u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po nedavno završenim izborima u zemljama regiona, zbog virusa korona i epidemiološke situacije na lokalnim izborima u novembru moguće je očekivati znatno manju izlaznost nego što je bila prije četiri godine.

Miroslav Bojić kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša

LAKTAŠI - Miroslav Bojić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, biće kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša na predstojećim lokalnim izborima, saznaje "Glas Laktaša".

U HDZ-u ogorčeni zbog Mostara, u SDA ćute

SARAJEVO - I u petak, dan nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila da izbori u Mostaru, nakon 12 godina, budu održani 20. decembra, u dvije ključne partije različiti su pogledi na odluku.

Izbori u Mostaru 20. decembra

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je današnjoj hitnoj sjednici donijela Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru.

Odbijena žalba SNSD-a o odgađanju izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da je danas primila Rješenje Suda BiH kojim se žalba Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS na odluku CIK BiH od 23. maja 2020. godine o odgađanju Lokalnih izbora 2020. godine odbija kao neosnovana.

CIK BiH odabrala najpovoljnijeg ponuđača za štampanje i pakovanje glasačkih listića

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, donijela Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača kojom se Okvirni sporazum za uslugu štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2020. godine dodjeljuje ponuđaču "Unioninvestplastika" dd Sarajevo.

Višković: Početak pripreme za lokalne izbore

ZVORNIK - Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je večeras u Zvorniku da je sastanak Izvršnog komiteta ove partije sa rukovodstvom opštinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice sedam početak pripreme za naredne lokalne izbore.

Dodik: Vlada RS će tužiti guvernera Centralne banke BiH

FOČA - Srpski član Predsjedništva BiH milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske donijeti odluku da tuži guvernera Centralne Banke BiH Senada Softića jer, kako kaže, "osporava realizaciju sredstava MMF-a".

Ustavni sud BiH će se proglasiti nenadležnim za odluku CIK-a?

SARAJEVO - Ustavni sud BiH mogao bi se proglasiti nenadležnim da razmatra zahtjev SNSD-a da preispita odluku CIK BiH na osnovu koje su lokalni izbori sa 4. oktobra odgođeni za 15. novembar ove godine.

Najčitanije