Lokalni izbori

Tri velika iznenađenja izbora u Hrvatskoj

ZAGREB - Na lokalnim izborima, koji su juče održani u Hrvatskoj, jedna od najvećih priča su novi ljudi u politici koji su uspjeli pobijediti itekako etablirane stranke i njihove kandidate.

HRV: Veća izlaznost u velikim gradovima na lokalnim izborima

ZAGREB - U drugom krugu lokalnih izbora koji se u nedjelju održavaju u Hrvatskoj, do 11.30 glasalo 14,09 odsto birača.

U Hrvatskoj su u nedjelju lokalni izbori

ZAGREB - U Hrvatskoj se sutra održavaju lokalni izborima na kojima učestvuje više od 38.000 kandidata za funkcije u predstavničkim tijelima i izvršnoj vlasti u 555 gradova i opština.

Đukanović poručio da rezultati u Nikšiću nisu njegov politički kraj

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj.

U Nikšiću do 13 časova glasalo oko 60 odsto birača

PODGORICA - Na lokalnim izborima u Nikšiću do 13 sati glasalo je 58 odsto upisanih birača, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Rade Perišić.

Glasanje kasnilo na dva mjesta u Nikšiću, manje nepravilnost

NIKŠIĆ - Početak glasanja na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Nikšiću kasnio je na dva biračka mjesta, a posmatrači su već u prvom satu zabilježili nepravilnosti.

Otvorena biračka mjesta za lokalne izbore u Nikšiću

NIKŠIĆ - U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, jutros u sedam sati otvorena su biračka mjesta na lokalnim izborima.

Do 11 časova glasalo 16,8 odsto birača u Srebrenici, u Doboju 20 odsto

SREBRENICA, DOBOJ - Na današnjim, ponovljenim izborima u Srebrenici do 11 časova glasao je 1.681 birač ili 16,8 odsto od ukupno 10.002 upisanih u birački spisak, saopštila je član Opštinske izborne komisije Nada Zorić, a u Doboju 10.113 birača, ili 20 odsto upisanih u birački spisak, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).

Rezultat ostaje isti, SDA i HDZ ključni za formiranje vlasti

MOSTAR - Gradska izborna komisija Mostara, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH, počela je ponovno prebrojavanje glasova koje, kako tvrde, neće uticati na rezultate izbora, jer su uočene samo manje nepravilnosti i nepoklapanja.

HDZ povećao prednost u Mostaru

MOSTAR - HDZ BiH povećao je prednost na oko 2.700 glasova ispred probošnjačke Koalicije za Mostar nakon prebrojanih 81,33 odsto listića s nedjeljnih izbora u tom gradu, a čelnik HNS BiH pisao je evropskim zvaničnicima tražeći pomoć u otklanjanju, kako tvrdi, izbornih krađa.

Najčitanije