Lokalni izbori u BiH 2020

HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oglasio se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru, precizirajući da se radi o poznatoj i neskrivenoj krađi hiljada glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

Plenković podržao HDZ BiH i Marija Kordića, nosioca liste za Mostar

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas se obratio javnosti i dao punu podršku HDZ-u BiH i doktoru Mariju Kordiću, nosiocu liste te stranke za Gradsku izbornu jedinicu Mostar.

Analitičari za "Nezavisne": Visoka politika zasjenila lokalne teme

BANJALUKA, SARAJEVO - U predizbornoj kampanji za lokalne izbore, koja je na izmaku, najmanje se pričalo o lokalnim temama, a nije se mnogo ni obećavalo kada je riječ o rješavanju gorućih problema poput, recimo, otvaranja novih radnih mjesta, ocjenjuju analitičari.

Korona (ne) može odgoditi lokalne izbore u BiH

BANJALUKA - Iako se epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini komplikuje, u ovom trenutku niko ne razmišlja o eventualnom odgađanju izbora niti postoji jasan plan ili procedura koja bi dovela do odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da se lokalni izbori ponovo odgode.

Šarović: Bijeljina je uzdanica SDS-a

BIJELJINA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas u Bijeljini da je ovaj grad uzdanica SDS-a i da na lokalnim izborima očekuje pobjedu odborničke liste i kandidata za gradonačelnika LJubiše Petrovića.

Najčitanije