Lombardija

Ljekari otkrili "neobične" smrtne slučajeve od korone u Italiji

U italijanskoj pokrajini Lombardiji, koja je zahvaćena epidemijom virusa korona, protiv koje se zajedno sa italijanskim kolegama bore i ruski ljekari, otkrivene su nove karakteristike bolesti, piše "Moskovski komsomolac".

Ruski specijalci dezinfikuju domove za penzionere u Lombardiji

MOSKVA - Ruski vojni specijalci zajedno s italijanskim kolegama obavili su dezinfekciju tri doma za penzionere u sjevernoj italijanskoj pokrajini Lombardiji, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Snažan rast zaraženih u Lombardiji

MILANO - Broj zaraženih korona virusom u sjevernom dijelu Italije Lombardiji, u kojoj se nalazi italijanski finansijski centar Milano, povećan je danas za oko 2.500 ljudi, izjavio je regionalni guverner Atilio Fontana.

I guverner Lombardije u karantinu, pomoćnik zaražen

MILANO - Guverner italijanskog regiona Lombardija, Atilio Fontana, izjavio je da će i sam biti u karantinu dvije nedjelje, nakon što je utvrđeno da je njegov pomoćnik pozitivan na virus korona.

Konte: Moguć jak uticaj epidemije na ekonomiju

RIM - Uticaj epidemije Kovid-19 na ekonomiju mogao bi biti veoma jak, izjavio je premijer Italije Đuzepe Konte.

Utvrđenje na jezeru: Jedan od najočuvanijih zamaka Italije

Sirmione je naselje u okrugu Breša u Lombardiji, nalazi se na obali jezera Garda na pola puta između Gradova Breša i Verona.

Lideri Lombardije i Veneta: Referendum "istorijska prilika"

MILANO/VENECIJA - Lideri italijanskih regija Lombardije i Veneta izjavili su danas da glasanje o većoj autonomiji predstavlja "istorijsku priliku" da njihovi bogati sjeverni regioni steknu veći stepen samoopredjeljenja i zadrže više prihoda od poreza.

Berluskoni dao podršku referendumu o autonomiji Lombardije

MILANO - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas je stao iza neobavezujućeg referenduma o autonomiji svog rodnog regiona Lombardije, iako je rekao da nije siguran da on lično može da glasa.

Najčitanije