Lombardija

Lombardija konačno ublažava mjere i izlazi iz "crvene zone"

RIM – U Italiji je, u odnosu na proteklu sedmicu, zabilježeno za polovinu manje preminulih od koronavirusa u jednom danu, a velika vijest je i da Lombardija prestaje da bude u "crvenoj zoni", odnosno više nije područje visokog rizika.

Lombardija će biti djelimično blokirana

RIM - Najnovije restriktivne mjere, koje u Italiji stupaju na snagu u petak, 6. novembra, obuhvataju djelimičnu blokadu najbogatijeg i najnaseljenijeg regiona Lombardija, rekao je danas premijer Đuzepe Konte.

Italijanske regije uvode policijski čas

RIM - Lombardija je spremna za policijski čas od četvrtka, saopštili su u zajedničkoj izjavi guverner te pokrajine Atilio Fontana i ministar zdravlja Roberto Speranca, a lokalne vlasti u Kampaniji su samostalno odlučile da uvedu policijski čas od petka.

Ljekari Lombardije: Ulaganja u privatno zdravstvo bila greška

RIM - Ljekari iz nekoliko gradova u Lombardiji, sjevernoj pokrajini Italije, koja je bila epicentar zaraze virusom COVID-19, uputili su pismo vlastima tražeći da se "predah između dva talasa pandemije" iskoristi za, kako pišu, "sistemsko i radikalno mijenjanje zdravstvenog sistema".

Austrija ukida upozorenje za putovanje u Lombardiju

BEČ - Austrija od ponoći ukida najviše upozorenje za putovanje u italijansku provinciju Lombardiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Majka i dvoje djece poginuli pri urušavanju krova

ÐENOVA - U urušavanju dijela krova nekadašnjeg industrijskog objekta u mjestu Albicate u Lombardiji u srijedu su poginule tri osobe, a najmanje jedna je povrijeđena, prenose italijanski mediji.

U Lombardiji najmanji broj žrtava virusa od 27. februara

ÐENOVA - U Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije virusom COVID-19, zabilježena su tri smrtna slučaja, što je najmanji dnevni bilans žrtava tog virusa u posljednja skoro četiri mjeseca, odnosno od 27. februara.

Puškarska strast sestara Fausti - nova italijanska renesansa

Firma iz Lombardije Fausti Stefano nema dugu tradiciju, poput svojih komšija, ali proizvodi luksuzno i prepoznatljivo italijansko oružje. "Fausti Stefano" vode sestre Elena, Đovana i Barbara a svoje puške opisuju kao novu italijansku renesansu. U model "Italiko" utkana je viševijekovna italijanska kulturna, intelektualna, estetska i umjetnička baština.

Kako je sve krenulo po zlu u Lombardiji?

RIM - Dok se Italija priprema da izađe iz prvog i najopsežnijeg zatvaranja zemlje zbog krona virusa na Zapadu, sve je jasnije da je nešto strašno pošlo po zlu u Lombardiji, najteže pogođenom regionu u najteže pogođenoj zemlji u Evropi.

U Lombardiji najmanji broj novih slučajeva virusa korona u 50 dana

ÐENOVA - U regionu Lombardija, žarištu virusa kovid-19 u Italiji, zabilježen je najmanji broj novih slučajeva oboljelih od tog virusa u posljednjih 50 dana, uoči odluke o daljim koracima italijanske vlade po pitanju popuštanja restriktivnih mjera.

Najčitanije