London

Zoološki vrt u Londonu preživio pandemiju zahvaljujući donacijama

LONDON - Zoološki vrt u engleskom okrugu Devon spasen je od zatvaranja zahvaljujući ogromnom prilivu dobrotvornih priloga kojima je mjesečni budžet obezbijeđen za samo jednu noć.

U Londonu porast nasilja u porodici tokom epidemije

LONDON - Broj prijava za nasilje u porodici u Londonu porastao je za trećinu u posljednjih šest nedjelja, saopštila je uprava londonske policije i uputila apel žrtvama da prijave nasilje uz obećanje da neće biti kažnjeni zbog kršenja mjera socijalnog distanciranja i ograničenog kretanja, izvijestio je Rojters.

Princ Hari pohvalio odgovor britanske javnosti na epidemiju

LONDON - Princ Hari zahvalio je Nacionalnoj zdravstvenoj službi Velike Britanije i volonterima i izjavio da je izuzetno ponosan na odgovor britanske javnosti na epidemiju.

Šest mjeseci zatvora zbog kašlja u lice policajcu

LONDON - Adam Luis koji je kašljao u lice policijskom službeniku i prijetio mu da će ga zaraziti virusom korona osuđen je danas na šest mjeseci zatvora, saopštila je londonska policija.

Bolnica u Londonu kritično, nedovoljno kreveta na intenzivnoj

LONDON - U jednoj bolnici u Londonu danas je nakratko proglašen "kritični incident" zbog nedovoljno kreveta na odjeljenju intenzivne njege usljed porasta broja pacijenata obolelih od korona virusa.

Na londonskom aerodromu uhapšen Dragutin Hajdu iz Vukovara

BEOGRAD - Britanska policija je na londonskom aerodromu "Hitrou" uhapsila Dragutina Hajdu (70), rodom iz Vukovara, najvjerovatnije na osnovu međunarodne potjernice hrvatskog pravosuđa zbog navodnog ratnog zločina nad civilima u ratu 1990-ih godina na području Vukovara, saopšteno je danas iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Policija u Londonu ubila napadača sa nožem

LONDON - Britanska policija ubila je napadača sa nožem u Londonu, ali incident nije u vezi sa terorizmom.

Otvorena izložba Nebojše Bosnića i Nikole Zaklana u Londonu

LONDON - Izložba dva slikara iz Banjaluke, Nebojše Bosnića i Nikole Zaklana, otvorena je u četvrtak veče u prostorijama Ambasade BiH u Londonu. Postavka je realizovana u okviru "Mjeseca srpske kulture" u Londonu, a čast da je otvori imala je odbornica u Skupštini grada Banjaluka, doktorica Snežana Kutlešić Stević.

Student iz Azije pretučen u Londonu: Ne želimo tvoj korona virus

LONDON - Dvadesettrogodišnji student iz Singapura koji živi u Londonu na Facebooku je opisao kako je, kako kaže, preživio rasistički napad.

London domaćin prve muslimanske parade ponosa u svijetu

Nakon uspješne crowdfunding kampanje, London će uskoro biti domaćin prve muslimanske parade ponosa koja će se ikada održati u svijetu.

Najčitanije