London

Propao prvi eksperimentalni koncert u doba korone

Eksperimentalni koncert održan je u londonskom klubu "Klapam Grand", a pred publikom, koja je bila razmještena po standardima fizičke distance, nastupio je Frenk Tarner. Svega 200 ljudi prisustvovalo je koncertu u dvorani koja u normalnim uslovima prima 1.250 posjetilaca.

Policajac suspendovan zbog klečanja na vratu osumnjičenog

LONDON - Londonska policija suspendovala je policijskog službenika dok se ne sprovede istraga o video-snimku na kojem je on prikazan kako kleči na vratu i glavi osumnjičenog tamnoputog muškarca.

Ruska ambasada: Odgovorićemo na neprijateljske akcije VB

MOSKVA - Ruska ambasada u Londonu saopštila je danas da će Moskva reagovati na odgovarajući način na bilo kakve "neprijateljske" akcije Velike Britanije nakon što je ta zemlja optužila Rusiju da je pokušala da se miješa u izbore 2019. godine.

Na aerodromu "Heathrow" roboti vrše dezinfekciju

Londonski aerodrom "Heathrow" uveo je robote za čišćenje i druge mjere u nastojanju da se smanji rizik od širenja virusa korona pošto je Britanija ublažila određene restriktivne mjere za putovanja.

U Londonu uhapšene četiri osobe osumnjičene za pripremu terorizma

Četiri osobe su uhapšene u Londonu i centralnom dijelu Engleske pod sumnjom da su pripremali teroristička djela, saopštila je danas policija.

Srušio se kran na stambeno naselje u Londonu

Građevinski kran visok 20 metara pao je danas na stambeni blok čija je gradnja u toku i na dvije kuće u istočnom dijelu Londona pri čemu su povrijeđene četiri osobe, a jedno lice vodi se kao nestalo, saopštile su vlasti.

Odluka londonskog suda o pljački zlata Venecuele nauk za druge

Vrhovni sud Londona priznao je Huana Gvaida za predsjednika Venecuele i dao mu pristup zlatnim rezervama zemlje u Banci Engleske, čime je lišio tog prava vladu u Karakasu. Ova skandalozna odluka treba da bude nauk za druge zemlje da njihov novac u zapadnim bankama nije siguran, smatra publicista i advokat Branko Pavlović.

Londonki doživotna robija zbog planiranja samoubilačkog napada

LONDON - Safija Šaik, pristalica takozvane Islamske države iz Londona, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora zbog planiranja samoubilačkog napada tokom proslave Uskrsa u britanskoj prijestonici, gdje je namjeravala da digne u vazduh katedralu Svetog Pavla, obližnji hotel i metro stanicu.

Otkazan sutrašnji sastanak predstavnika Brisela i Londona

BRISEL - Otkazan je za sutra planirani sastanak glavnih pregovarača EU i Velike Britanije za odnose nakon Bregzita, izjavila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Uništena statua Hajlea Selasija u Londonu

LONDON - Statua bivšeg lidera Etiopije Hajlea Selasaija, koja se nalazila u parku u Vimbldonu, uništena je, saopoštila je danas londonska policija.

Najčitanije