London

U Velikoj Britaniji nedostatak vozača kamiona, izdavaće privremene vize

LONDON - Britanija se suočava sa nedostatkom vozača kamiona, pa se očekuje da će uskoro objaviti planove da im se izdaju privremene radne vize da bi se ublažio akutni nedostatak radne snage koji je doveo do racionalizacije goriva na stotinama benzinskih pumpi i dugih redova.

Preminula majka Borisa Džonsona

LONDON - Slikarka Šarlot Džonson Val, majka britanskog premijera Borisa Džonsona, preminula je u 80. godini, objavio je londonski "Tajms".

Antivakseri pokušali na silu da uđu u prostorije BBC

LONDON - Britanci koji se protive vakcinaciji pokušali su nasilno da uđu u studio TV centra BBC Studiovorks u zapadnom Londonu.

Tauerbridž se ponovo zaglavio u podignutom položaju

LONDON - Čuveni londonski Tauerbridž zaglavio se danas u podignutom položaju drugi put ove godine i to iz tehničkih razloga, zbog čega vozila nisu mogla da prelaze rijeku Temzu.

Veliki požar u Londonu, uzdigao se crni oblak dima

LONDON - Ogroman požar izbio je danas na željezničkom nadvožnjaku na jugu Londona, saopštila je vatrogasna brigada britanske prijestonice.

Nastavljaju se letovi iz Moskve ka Londonu

MOSKVA - Rusija je donijela odluku da nastavi letove iz Moskve ka Londonu od 2. juna zahvaljujući poboljšanoj situaciji sa kovidom 19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba za borbu protiv pandemije.

Protesti podrške Palestincima širom Evrope, u Parizu suzavac

PARIZ - Pripadnici specijalne jedinice francuske policije za suzbijanje demonstracija danas su ispalili suzavac i upotrjebili vodene topove u Parizu dok su demonstranti koji podržavaju Palestince u Pojasu Gaze prkosili zabrani okupljanja u francuskoj glavnom gradu.

Podržan trgovinski sporazum sa Londonom

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta velikom većinom su glasali za trgovinski sporazum između EU i Velike Britanije, čime su otklonjene prepreke za ratifikaciju dogovora.

Masovni protest protiv zatvaranja u Londonu

LONDON - Nekoliko hiljada ljudi okupilo se juče u centru Londona na protestu protiv restriktivnih mjera, uprkos ograničenju masovnog okupljanja zbog pandemije kovid-19.

Petr Čeh "predvodi" proteste u Londonu - Čelsi popustio

Navijači Čelsija okupili su se u većem broju ispred "Stamford bridža" gdje njihov tim od 21 sat igra protiv Brajtona.

Najčitanije