London

London prebačen na nivo "visokog rizika" od COVID-19

LONDON - Britanska vlada premješta London na nivo "visokog rizika" od COVID-19 i uvodi stroža socijalna ograničenja u gradu, najavio je danas u parlamentu ministar zdravstva Mat Henkok.

Smirila se situacija u Londonu, povučen bezbjednosni alarm

LONDON - Londonska policija saopštila je da više nije na snazi bezbjednosna uzbuna u bolnici "Sent Tomas", koja je danas bila evakuisana.

Uzbuna u Londonu, policija opkolila bolnicu

LONDON - Britanska policija izašla je na teren nakon bezbjednosnog incidenta u Bolnici "Sveti Toma" u Londonu.

Haos u Londonu, sukob policije i protivnika restriktivnih mjera

LONDON - Policija u Londonu sukobila se danas sa učesnicima protesta protiv restriktivnih mjera, koje imaju za cilj da obuzdaju širenje virusa korona.

Otkazan novogodišnji vatromet u Londonu

Tradicionalni novogodišnji vatromet u Londonu otkazan je ove godine zbog pandemije virusa korona.

Londonski muzej uklanja Darvina zbog rasizma

LONDON - Podstaknut antirasističkim protestima, britanski Prirodnjački muzej razmatra mogućnost da ukloni neke eksponate povezane sa putovanjima i istraživanjima Čarlsa Darvina, koji mogu biti ocijenjeni kao rasno uvredljivi.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

"Najružniji prasići na svijetu" stigli u londonski zoo-vrt

Dvije indonežanske svinje, čjiu vrstu često nazivaju "najružnijim prasićima na svijetu", stigle su londonski Zoološki vrt.

Odnosi Brisela i Londona ugrožavaju EUFOR?

BANJALUKA, BRISEL - Misija EUFOR-a "Altea" u BiH ponovo se može naći u situaciji da bude ugrožena ako Evropska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo ne postignu dogovor o međusobnim odnosima nakon isteka Sporazuma o izlasku te zemlje iz EU.

Dokument britanske vlade otkriva: Karantin ubio hiljade ljudi

LONDON - Karantin uveden zbog virusa korona ubio je na hiljade ljudi koji nisu mogli da dođu do medicinske pomoći ili su izbjegavali da odu u zdravstvene ustanove plašeći se zaraze, otkrio je zvanični dokument britanske vlade.

Najčitanije