Lopovi

Lopovi ojadili žrtve za 10,5 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna šteta nastala u krađama, pljačkama i sličnim krivičnim djelima u 2020. godini u Srpskoj iznosila je 10.541.630 maraka.

Kako lopovi kradu automobile u Srbiji

Kradljivci automobila razvili su razrađene scenarije u svojim akcijama. Svaki član mafije ima svoju ulogu.

U RS lani preko hiljadu teških krađa: Lopovi odnijeli 4,5 miliona KM

BANJALUKA, DOBOJ - Ukupna šteta koju su prošle godine prouzrokovali lopovi tokom teških krađa u Srpskoj iznosi 4,5 miliona maraka, procijenili su vlasnici kuća, kafana, trgovina i ostalih objekata koji su bili na meti kradljivaca.

Izvještaj o radu pravosuđa: Najviše uslovnih kazni za lopove i dilere

BANJALUKA, SARAJEVO - Od svih uslovnih kazni koje su tokom prošle godine izricali sudovi u BiH najviše ih se odnosilo na krivična djela posjedovanje, prodaja i omogućavanje uživanje droga, te krađe i teške krađe.

U Doboju manje krivičnih djela: Lopovi se smirili zbog korone

DOBOJ - Virus korona "poslao" je prestupnike na prinudni godišnji odmor, jer su ih zabrana kretanja i policijski čas onemogućili da operišu na području Policijske uprave Doboj, a zabrana rada ugostiteljskih objekata i time onemogućavanje koje čašice više kod vozača smanjila je, ne samo broj saobraćajnih nezgoda, nego i pritužbe građana na buku.

Lopovi u BiH imaju sve čudniji plijen: Ukrali česmu pa poplavili vrtić

ZENICA, BANJALUKA - U nizu neobičnih krađa lopovi su još jednom pokazali da nisu mnogo izbirljivi i da u svojim pohodima kradu bukvalno sve što im se nađe pod rukom, a ovaj put nisu poštedjeli ni vrtić "Sead Škrgo" iz Zenice, iz kojeg je ukradena česma, a to je izazvalo i poplavu prostorija ove predškolske ustanove.

Lopovi došli s kamionom i odnijeli namještaj iz salona

DUBROVNIK - Nesvakidašnja pljačka kod Dubrovnika dogodila se prošle sedmice, a po namještaj su lopovi došli kamionom.

Softver koji uočava lopove prije nego što počine zločin

Japanska tehnološka firma tvrdi da je izumila softver umjetne inteligencije koji analizira nadzorne kamere kako bi detektovao sumnjivo ponašanje i spriječio krađu u prodavnicama prije nego što se zasita desi.

Automobili sa daljinskim zaključavanjem na meti lopova

​Novo istraživanje otkrilo je da mnogi od najpopularnijih modela automobila mogu lako da se ukradu. Ispostavilo se da su automobili sa daljinskim zaključavanjem ranjivi na nove metode lopova.

Mali lopovi za dan opljačkali 10 kuća

PRIJEDOR - Dvojica maloljetnika, šesnaestogodišnjak i dvanaestogodišnjak, osumnjičeni su da su za manje od 24 sata upali u 10 kuća u prijedorskom naselju Kozarac, odakle je ukradena široka lapeza stvari, od telefona do alkohola.

Najčitanije