Losos

Namirnice koje imaju mnogo više kalorija nego što mislite

Zdrav način ishrane vodi do boljeg zdravlja, ali stručnjaci upozoravaju da i ljudi koji smatraju da se "zdravo hrane" često prave greške pri sastavljanju svog dnevnog menija. Najčešće greške odnose se na namirnice koje smatramo niskokaloričnim i dijetalnim, a one to zapravo nisu. Časopis "Shape" sastavio je listu "najvarljivijih" dijetalnih namirnica.

Grilovani losos

Za današnji ručak predlažemo vam da pripremite grilovani losos.

Izvor zaraze u Pekingu nije norveški losos

Kineske i norveške vlasti došle su do zaključka da losos iz Norveške nije izvor virusa korona pronađenog na daskama na sječenje na pijaci prehrambenih proizvoda u Pekingu, saopšteno je danas iz norveškog Ministarstva za ribolov i morsku hranu.

Kina obustavila uvoz lososa iz Evrope zbog straha od virusa

Kina je obustavila uvoz lososa iz Evrope zbog straha da je konzumiranje ove ribe od evropskih dobavljača možda doprinijelo izbijanju žarišta korone u prestonici ove zemlje, iako eksperti tvrde da je mala vjerovatnoća da riba može da prenese virus, prenosi "South China Morning Post".

Hrana koja olakšava menstrualne tegobe

Nutritivne potrebe žena mijenjaju se tokom menstruacije, u odnosu na one svakodnevne, ne samo zbog hormonske nestabilnosti, već zato što se krvarenjem gube esencijalni minerali i vitamini. Da biste to izbjegli, stručnjaci preporučuju izbalansiranu dijetu, usklađenu s ciklusom. Pojedini proizvodi mogu vam pomoći da održite željeni nivo ovih elemenata i lakše se izborite sa grčevima, glavoboljom, mučninom, umorom, nadutošću.

Brusketi s lososom

Ukusno predjelo koje će oduševite sve sladokusce.

Losos u marinadi

Sastojci:

GMO losos stiže u američke prodavnice

PORTLAND- Genetski modifikovani losos stiže na police prodavnica u SAD, ali ne dolazi iz najveće savezne države ua uzgoj lososa, već iz Masačusetsa.

Racija na farmama lososa u nekoliko država EU

BRISEL/OSLO - Evropski antimonopolski regulatori izvršili su u utorak raciju na farmama lososa u nekoliko zemalja Evropske unije, među kojima su bile i farme u vlasništvu norveškog "Movija", a zbog sumnji u kartelsko udruživanje.

Zašto je riba oaza zdravlja?

Nutricionisti preporučuju da ribu, koja važi za izuzetno zdravu namirnicu, jedemo najmanje dva puta nedjeljno.

Losos sa povrćem

Današnji ručak biće ukusan ako pripremite ovog lososa sa povrćem.

Čaša mlijeka jednaka porciji lososa

Mlijeko predstavlja jedan od najzastupljenijih napitaka na čiju smo konzumaciju naviknuti od rođenja. Obiluje vitaminima i mineralima koji doprinose našem zdravlju, kao i proteinima i ugljenim hidratima koji dodatno pospješuju funkcionisanje cjelokupnog organizma. Zahvaljujući tome, mlijeko ima veliki nutritivni značaj kako kod odraslih, tako i kod djece.

Porcija lososa je porcija zdravlja

Vrijeme je posta i samim tim na trpezama osnovna namirnica je postala riba. Kao jedna od najzdravijih izdvaja se losos, a karakteriše je narančasto-ružičasta boja mesa. U 100 grama lososa nalazi se oko 200 kalorija, ali i 20 grama bjelančevina.

Savremeni meni za vaš mozak

Vaš mozak je kao motor i potrebno mu je gorivo. Da ne bi pregorio, morate da jedete hranu koja će ga "podmazati".

Najčitanije