Lov

Hajka na vuka bez rezultata

MILIĆI - Hajka na vuka u Milićima, u kojoj je učestvovalo skoro 300 lovaca iz regije Birač i gostiju iz regiona, danas nije dala rezultat, ali su je učesnici ocijenili uspješnom.

Žene lovci kreću u hajku na vuka

KOTOR VAROŠ - Svečanom večerom na planini Borja počeo je Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz inostranstva i Republike Srpske.

Dječak krenuo u lov pa poginuo

Trinaestogodišnji A.B. stradao je u subotu u kod mjesta Ostros u Crnoj Gori, kada je naoružan puškom krenuo u lov.

Uhapšen zbog sumnje da je tokom lova ubio čovjeka

BEOGRAD - Muškarac čiji su inicijali N.J. (25) iz Odžaka uhapšen je u Somboru zbog sumnje da je tokom lova na divlje svinje slučajno ubio čovjeka, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Rendžeri NP "Sutjeska dronom" i kamerama u borbi protiv krivolovaca

FOČA - Područje Nacionalnog parka "Sutjeska" trenutno nastanjuje oko 800 divokoza, a da bi se dostigao optimalan kapacitet staništa od 1.300 jedinki, ova javna ustanova je "objavila rat" krivolovcima i uz pomoć drona i druge savremene opreme sve je uspješnija u toj borbi.

Lovačka udruženja za godinu odstrijelili 10.000 fazana

BANJALUKA - Na području Republike Srpske tokom protekle godine na meti lovaca najviše su zbog atraktivnosti lova bili fazani, kojih je odstrijeljeno 10.000, a pored fazana lovci su odstrijelili i 70 vukova, 1.847 srna, te 3.000 zečeva.

U lovu slučajno ubio prijatelja, pa pucao sebi u glavu

KOVAČICA - Miroslav K. pronađen je jutros kod Idvora mrtav u šumi, s prostrelnom ranom na grudima.

Strani lovci ne mogu iznijeti trofej iz BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ogroman potencijal za lovni turizam, kojim bi se mogao privući veliki broj turista u BiH, čime bi mogla profitirati i država, nije kvalitetno iskorišten, a jedan od razloga leži u neizdavanju CITES sertifikata (Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore), koji omogućava iznošenje ulovljenog trofeja iz BiH.

Privatizovan i lov na vanzemaljce

Ništa više nije sveto. Nakon privatizacije ratovanja, špijunaže i unutrašnje bezbjednosti, privatizovan je i posljednji monopol države - potraga za vanzemaljcima.

Dodik u Hajci na vuka

ŠIPOVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je protekle subote na tradicionalnoj 37. Hajci na vuka.

Najčitanije