Lov

Uhapšen zbog sumnje da je tokom lova ubio čovjeka

BEOGRAD - Muškarac čiji su inicijali N.J. (25) iz Odžaka uhapšen je u Somboru zbog sumnje da je tokom lova na divlje svinje slučajno ubio čovjeka, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Rendžeri NP "Sutjeska dronom" i kamerama u borbi protiv krivolovaca

FOČA - Područje Nacionalnog parka "Sutjeska" trenutno nastanjuje oko 800 divokoza, a da bi se dostigao optimalan kapacitet staništa od 1.300 jedinki, ova javna ustanova je "objavila rat" krivolovcima i uz pomoć drona i druge savremene opreme sve je uspješnija u toj borbi.

Lovačka udruženja za godinu odstrijelili 10.000 fazana

BANJALUKA - Na području Republike Srpske tokom protekle godine na meti lovaca najviše su zbog atraktivnosti lova bili fazani, kojih je odstrijeljeno 10.000, a pored fazana lovci su odstrijelili i 70 vukova, 1.847 srna, te 3.000 zečeva.

U lovu slučajno ubio prijatelja, pa pucao sebi u glavu

KOVAČICA - Miroslav K. pronađen je jutros kod Idvora mrtav u šumi, s prostrelnom ranom na grudima.

Strani lovci ne mogu iznijeti trofej iz BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ogroman potencijal za lovni turizam, kojim bi se mogao privući veliki broj turista u BiH, čime bi mogla profitirati i država, nije kvalitetno iskorišten, a jedan od razloga leži u neizdavanju CITES sertifikata (Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore), koji omogućava iznošenje ulovljenog trofeja iz BiH.

Privatizovan i lov na vanzemaljce

Ništa više nije sveto. Nakon privatizacije ratovanja, špijunaže i unutrašnje bezbjednosti, privatizovan je i posljednji monopol države - potraga za vanzemaljcima.

Dodik u Hajci na vuka

ŠIPOVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je protekle subote na tradicionalnoj 37. Hajci na vuka.

Ibrahimović u tajnosti posjetio komšiluk i lovio divlje svinje

U iščekivanju odluke gdje će nastaviti karijeru, najvjerovatnije u američkom MLS-u, napadač Mančester Junjated Zlatan Ibrahimović u tajnosti je posjetio Makedoniju.

Pas upucao lovca

Ruskog lovca Sergeja Terekova (64) upucao je njegov vlastiti pas u bizarnoj nesreći tokom lova.

Lov na vuka 24. februara

BANJALUKA - Lovačko udruženje "Zmijanje" 24. februara organizuje desetu jubilarnu lovno-turističku manifestaciju pod nazivom "Dani vuka Čemernica 2018".

Najčitanije